Firefox OS galīgais krahs: rīt slēgs “programmu veikalu”

Kompānija Mozilla 2011. gadā sāka izstrādāt savu mobilo operētājsistēmu B2G, kam vēlāk deva nosaukumu Firefox OS.  Sistēmu bija paredzēts instalēt uz lētiem budžeta viedtālruņiem ar procesoru no 800 MHz, 256 MB RAM, ekrāniem ar vismaz 320×240 izšķirtspēju. Līdz 2014. gadam  pavisam izlaida 18 viedtālruņu modeļus ar Firefox OS. Ražotāji, kuri bija ar mieru to izmēģināt: Alcatel, LG, ZTE, Huawei un daži mazāk pazīstami. Ierīces maksāja no 33 USD līdz vairākiem simtiem atkarībā no hardware.

Attēlā: lielākā daļa no modeļu kolekcijas ar Firefox OS

2015. gadā Mozilla atskārta, ka uz budžetniekiem neko nevar nopelnīt, jo visi pieprasa solīdus aparātus. 2016. gada jūlijā mērs bija pilns, un tika paziņots par komerciālās izstrādes pārtraukšanu. Firefox OS atdeva tiem, kuri  vēl kaut ko cerēja ar to panākt; ir dzirdēts par forkiem H5OS no Taivānas jaunfirmas Acadine Technologies , un KaiOS, ko izstrādā 200 cilvēku visā pasaulē.

Tagad zudušas pēdējās cerības, ka potenciālais Android un iOS konkurents varētu atdzimt: no rītdienas, 30. marta, oficiālais Firefox OS Marketplace  tiek slēgts. Ja kādam tur kaut ko vēl vajag, jāpagūst instalēt šodien.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt