Green IT

Kas īsti ir Green IT un ko tas nozīmē? Green IT ir datoru, serveru, perifērijas ierīču un citas aparatūras ražošana, izmantošana un iznīcināšana videi draudzīgos veidos. Green IT prakses pamatā ir enerģijas patēriņa samazināšana un iekārtu atbildīga izmešana.

Lai iznīcinātu un pārstrādātu datorus un citu aparatūru, nepieciešama īpaša apstrāde. Datoros un monitoros ir toksiskas vielas, piemēram, dioksīni, polihlorbifenili (PCB), kadmijs, hroms, radioaktīvie izotopi, dzīvsudrabs un svins, kas piesārņo augsni un ūdeni, ja tie tiek izgāzti poligonos vai piesārņo gaisu, ja tos sadedzina. Alumīnijs, alva, silīcijs, dzelzs, varš, zelts un plastmasa jāiegūst no datoriem atkārtotai izmantošanai.

Kāpēc Green IT ir svarīgs?

Visam, ko mēs darām, ietekme uz vidi ir daudz nozīmīgāka, nekā lielākā daļa cilvēku saprot. Globālā IT nozare veido apmēram 2% no pasaules oglekļa dioksīda (CO2) emisijas, kas ir līdzvērtīga aviācijai. IKT ir visstraujāk augošā enerģijas patēriņa nozare pasaulē, kur pieaug konkurence par enerģiju. IT ietekme uz vidi galvenokārt notiek ražošanā, lietošanā un iznīcināšanā. Tomēr saistībā ar dabas resursu noārdīšanos, IT nozarei ir grūtības samazināt ieguves apjomu un ražošanas procesā patērēto enerģiju.

Green IT risinājumi:

  • Pirkt energoefektīvus produktus. Meklējiet Energy Star un EPEAT vērtējumus.
  • Iedrošiniet savus darbiniekus mainīt savus darba ieradumus, izmantojot telekonferences un videokonferenču tehnoloģiju.
  • Izmantojiet jaudas pārvaldības programmatūru, lai pārvaldītu ierīces visā tīklā.
  • Mainiet printera konfigurācijas, lai izmantotu mazāk papīra un tintes.
  • Ieviest servera un uzglabāšanas virtualizāciju un izmantot mākoņdatošanas pakalpojumus.
  • Izmantot e-rēķinus, nevis papīra norēķinus.

Šie ir tikai daži piemēri, kas palīdz pārvaldīt ikdienas darījumus, aizsargājot vidi un samazinot izmaksas. Ievērojot vismaz daļu no šiem punktiem Jūs varat palīdzēt aizsargāt vidi. Green IT pasākumu ieviešana ne tikai pozitīvi ietekmē vidi, bet arī sniedz uzņēmumiem ievērojamu izmaksu samazināšanu, izmantojot serveru virtualizāciju un mākoņdatošanas pakalpojumus.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

7 Responses

  1. Jāmaina ir nevis printera konfigurācija, bet gan likumi.
    Printeriem garantiju dod pēc kalendāra, nevis izdrukātā dauzuma. Un bez papīra diemžēl iztikt nevar. Viss dēļ likumiem.
    Sen jau vajadzēja kaukādu ligumi.lv kur var ielogoties firmas un noslēgt savstarpēju līgumu. Tā vietā ieviesa kaukādu debīlu e-parakstu, kas sanāk reizes 5 dārgāk.
    Nezinu kas ir domāts ar jaudas pārvaldību. Ko tu tur vari pārvaldīt ja tavs windows80 rij cik spēj.

    1. Aha, un ligumi.lv būtu pieejami visi savstarpējie līgumi (t.sk. konfidenciāli), darba līgumi utt. Un tad Androns, kuram ir burvju spējas atvērt jebkuru ar paroli aizsargātu failu, atnāk un visu savāc.
      Vai labāk ieviest e-parakstu, kuru katrs var izmantot kā analogu reālam parakstam?

          1. Andron, nē, nu mags ne cilvēks – zina par mani to, ko pat es nezinu!
            Krimināllietas numuru studijā! 😀

  2. Nez kāpēc atcerējos, kā mēs bērnībā dienasgaismas spuldzes dauzījām. Bija jautri. Pat prātā nenāca, ka tur kas kaitīgs, nevienam nekas ļauns arī nenotika. Bet, ja nopietni, tad vajadzētu nevis gvelzt muļķības par tintes taupīšanu, bet ražotājiem beigt ražot mēslus, kas novelk knapi garantiju. Un beigt cilvēkiem borēt to sviestu, ka tavs pirms gada par lielu naudu pirktais telefons šodien jau ir novecojis hlams, un jāskrien ņemt līzingā jaunu!

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt