Microsoft gatavojas salokāmām Windows ierīcēm

Tiek plānots, ka saliekamās ierīces būs nopērkamas šogad, un Microsoft tam nopietni gatavojas. Uzņēmums jau strādā pie Windows 10 salokāmās ierīces versijas saskaņā ar jaunu ziņojumu ko vēsta The Verge.

Programmatūras gigants Redmond, Wash, lielā mērā iegulda Windows un virsmas sagatavošanu salokāmām ierīcēm, kā arī divējāda ekrāna aparatūru izstrādē. Operētājsistēmas programmatūra un daudzi no tā iebūvētajiem lietojumiem ir jāoptimizē. Šis ieguldījums ietver sevis pielāgošanu Windows sistēmai un tās daudzajām iebūvētām lietotnēm, lai strādātu pie salokāmiem displejiem un ierīcēm ar divkāršiem ekrāniem.

Lai gan Microsoft jau ir eksperimentējusi ar savu aparatūru ar divkāršiem ekrāniem, ar koda nosaukumu Andromeda. Par to liecina 2018. gadā iekšējā noplūde no Microsoft. Baumots ir jau sen par saliekamu planšetdatora ierīci. 2017. gadā Microsoft piešķīra patentu par salokāmu virsmas tālruni.

Samsung iepriekš solīja, ka tā salokāms viedtālrunis nonāks tirgošanā līdz 2018. gadam, bet tas nenotika. Tiek baumots, ka Apple arī izstrādā salokāmu iPhone. Tā kā tehnoloģijas turpina attīstīties, izskatās arvien vairāk, ka 2019. gads būs laiks, kad mēs redzēsim pirmo salokāmo ierīci un varēsim tos iegādāties.

Microsoft noteikti saskarsies ar spēcīgu konkurenci divējāda ekrāna un salokāmo ierīču tirgū. Google jau ir apņēmusies atbalstīt salokāmās daļas, lai ierobežotu sadrumstalotību. Android priekšrocība būs mobilās ierīces. Salokāmie tālruņi jau sāks drīz parādīties. 2019. gadā būs redzams, ka sāksies jauna cīņa, lai no jauna definētu tālruņa, planšetdatora un klēpjdatora formas faktorus.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt