«Kaspersky Lab» paredz vispasaules interneta galu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas «Kaspersky Lab» paredz vispasaules interneta galu

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159124
    samurajs
    Participant

    Kaspersky Lab eksperts Aleksandrs Gostevs savā šīsdienas ziņojumā «Kaspersky Security Bulletin 2013» paredzēja līdzšinējā interneta drīzu galu. Protams, nekur tas nepazudīs, bet tiks saskaldīts izolētos atsevišķu valstu internetiņos. Aizvien vairāk valstu ierobežo piekļuvi ārzemju resursiem, un tai skaitā priekšgalā ir Ķīna ar savu Lielo Mūri. Centieni filtrēt ārzemju datu straumi vērojami daudzās valstīs, arī Krievijā.

    Arī rietumvalstis gatavo dažādus aizliegumus; par to zināmā mērā jāpateicas Edvardam Snoudenam. Vācija novembrī deklarēja, ka visas interneta komunikācijas starp valsts iestādēm padarīs slēgtas. Brazīlija gatavojas izbūvēt jaunu datu maģistrāli, lai nebūtu jālieto tā, kura iet caur Floridu. Tendencei attīstoties, globālais tīmeklis zaudēs veselumu, bet būs ar daudzām nelielām sekcijām. Š obrīd ierobežojumiem lielākoties ir juridisks raksturs, bet drīz gaidāms arī to iemiesojums

    tehniskā līmenī.

    Kā vienīgā brīvā vispasaules alternatīva nākotnē varētu palikt nekontrolētais DarkNet, kas bāzējas uz Tor un I2P. Š obrīd tur vairāk komunicē dažāda ranga parastie un kibernoziedznieki, izmantojot apstākli, ka DarkNet nav uzraugāms, ne regulējams.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_gostev3_1.jpg[/img]

    Avots

    #304464
    Y
    Participant

    VPN

    #304465
    usins
    Participant

    Nu kā lietos vpn vai darknet, ja fiziski kabeļus utilizēs starp valstīm, ja jau taisīs savas maģistrāles un fiziski norobežosies? Man jau leikas cilvēki nesaprot interneta būtību. Interneta būtība ir būt neiznīcināmam, decentralizētam datu apmaiņas rīkam, lai vismaz 2 punkti spētu apmainīties ar info. Tā ka internets pēc savas sākotnējās būtības tiks iznīcināts tikai tad, kad nepastāvēs neviens savienojums starp vismaz 2 datoreim…

    #304466
    BlackHalt
    Participant

    Es paredzu Internet 2 rašanos, radīšanu. To radīs Sistēma, valdības.

    Arī būs decentralizēts. Atrisināta DDoS problēma, DNS decentralizācija. Nu, un pārējās pašreizējā Interneta vajājās vietas būs salāpītas.

    Interneta lietošanas atļauju, apliecību ieviešana.

    #304467
    nitro
    Participant

    Driizaak KAV pats noies pa burbuli nekaa piedziivos ineta beigas. 😀

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā