Huawei Watch Buds – viedpulkstenis un austiņas vienā ierīcē

Viedais pulkstenis ir visai ērts ikdienas sabiedrotais – tas palīdz mums vienmēr visur būt laikā, kā arī laikus paziņo par zvaniem un īsziņām, ja viedtālrunim ieslēgts klusuma režīms. Taču, jo vairāk dažādas viedās ierīces izmantojam, jo biežāk gadās tās atstāt mājās vai arī gadās aizmirst tās savlaicīgi uzlādēt. Huawei ir izstrādājis kādu interesantu risinājumu, kas palīdz atrisināt šīs nelielās galvassāpes – Huawei Watch Buds viedpulksteni. Kā jau liecina viedā pulksteņa nosaukums, tajā zem ekrāna ir paslēptas arī austiņas! Pavisam nesen Huawei mums uz apskatu atsūtīja šo interesanto pulksteni. Ko no tā sagaidīt un vai austiņas šādai ierīcei ir gana kvalitatīvas?

Avots: Priede, notepad.lv

Pirmajā bīdī, kad izņēmu pulksteni no kastītes, tas šķita visai smags. Esmu no tiem cilvēkiem, kas ļoti novērtē vieglas un samērā mazas ierīces, tādēļ sākumā domāju, ka šis pavisam noteikti nebūs pulkstenis, kuru vēlētos lietot ikdienā. Testa laikā pulksteni uz rokas nēsāju aptuveni nedēļu un jau pēc pirmās dienas tas vairs nešķita smags un par tā esamību, darot ikdienas darbus, pat aizmirsu. Tieši tā, kā vajadzētu būt!

Huawei Watch Buds dizains

Uz apskatu saņemtais pulkstenis un tā siksniņa ir melnā krāsā. Ādas tipa siksniņa un gaumīgās ekrāna līnijas to padara par pulksteni, kuru nenovilktu, dodoties uz kādu biznesa tikšanos. Pulkstenis piedāvā arī ierakstīt dažādas fiziskās aktivitātes – skriešanu, pastaigas, braukšanu ar velosipēdu, lekšanu ar lecamauklu, kā arī dažādus augstas intensitātes treniņus -, taču nezinu vai komplektācijā ar šādu siksniņu vēlētos to izmantot kārtīgā CrossFit nodarbībā.

Avots: Priede, notepad.lv

Starp aktivitātēm šoreiz gan nav izvietota peldēšana, kas visticamāk tādēļ, ka pulkstenī atrodas arī austiņas. Ražotājs norāda, ka pašām austiņām ir IP54 ūdens aizsardzība, kas nozīmē, ka tās nesabojāsies sļakatu dēļ, bet ar ierīci doties peldēt gluži nevajadzētu.

Avots: Priede, notepad.lv

Huawei Watch Buds austiņas

Austiņas izvietotas zem pulksteņa ekrāna. Pie tām var piekļūt ekrāna lejas daļā uzspiežot pogu, kas paceļ pulksteņa ekrānu. Ražotājs apgalvo, ka saskaņā ar testa rezultātiem mehānisms spēj izturēt aptuveni 100 000 atvēršanas un aizvēršanas. Zem pulksteņa ekrāna izvietota arī austiņu uzlādes stacija, kas nozīmē, ka tām atsevišķš vads nav nepieciešams. Kamēr pulkstenis būs uzlādēts, tas parūpēsies arī par optimālu austiņu baterijas līmeni!

Avots: Priede, notepad.lv

Sākumā bija nedaudz grūti saprast, kur tad austiņas būtu pareizi novietot – bedrītēs vai augšpusē. Izrādās, ka tās ir jānovieto augšpusē, kur arī atrodas mahgnētisks bloks, kas tās palīdz ērti un ātri novietot nepieciešamajā pozīcijā, turklāt austiņu uzlādes gredzeni atbalsta 360 grādu uzlādi, kas nozīmē, ka tās var uzlādēt no jebkuras ass.

Tā kā pašas austiņas ir identiskas, var rasties problēmas atšķirt kura paredzēta kurai ausij, bet izrādās, ka austiņas to spēj atpazīt pašas. Ikreiz, kad austiņas tiek novietotas uzlādes stacijā, to puses tiek automātiski attiestatītas.

Avots: Priede, notepad.lv

Lai gan sākumā šķita, ka austiņām nav daudz funkciju, izrādās, ka tās spēj uztvert ne tikai pieskārienus pašai ierīcei, bet arī tos, kas veikti tās tuvumā, piemēram, auss gliemežnīcā. Tās piedāvā visas ierastās funkcijas – iespēju apturēt, atskaņot vai pārslēgt nākošo audio, ieslēgt balss asistentu vai pacelt zvanu.

Austiņu skaņa šķiet ļoti laba, gan runājot pa telefonu, gan klausoties mūziku. Turklāt, austiņām ir arī Noise Cancelling funkcija, kas jau liecina par to kvalitāti! Man personīgi austiņas šķita nedaudz par mazu, lai ikdienas steigā tās nejauši neizkristu, taču šī iemesla dēļ ražotājs spējis tās izveidot samērā vieglas – tās sver vien nieka 4 gramus! Ja nu austiņa pazūd, viedpulkstenī pieejama funkcija, kas palīdzēs tās atrast.

Huawei Watch Buds fitnesa režīmi

Ierīcē atrodami 4 veselības stāvokļa mērītāji – miega, sirds ritma, skābekļa līmeņa asinīs un stresa. Pašā pulkstenī pieejama visai maz informācija par iegūto mērījumu nozīmi. Ja viedtālrunī uzinstalējat Huawei Health lietotni, tā parādīs daudz plašāku informāciju. Piemēram, ja vēlēsieties noskaidrot vairāk par to, cik kvalitatīvs ir Jūsu miegs, lietotnē varēs atrast informāciju par dažādām miega fāzēm – to cik daudz sapņojat, cik ilgi atrodaties dziļajā miegā. Ja kāda no fāzēm būs pārāk īsa, tas tiks norādīts un saņemsiet ieteikumus, kā padarīt savu miegu kvalitatīvāku.

Testa ietvaros ierakstīju 2 stundu garu boulinga spēli. Spēles ietvaros pulkstenis ziņoja par dažādiem sasniegumiem – par to, ka aktīvi kustos jau kādu konkrētu laiku, palielinās sirdritms vai sasniegts noteikts patērēto kaloriju skaits.

Jāsaka, ka šim pulkstenim un Huawei Health aplikācijai telefonā ir patiešām elegants sistēmas dizains. Lietotnē iespējams arī detalizētāk apskatīt ierakstītos aktivitātes datus un arī lasīt interesantu informāciju par to, ko tad iegūtie rezultāti nozīmē.

Huawei Watch Buds ikdienas lietošana

Huawei viedie pulksteņi izceļas ar to akumnulatoru darbības laiku. Kā ar pulksteni, kas kalpo arī kā austiņu uzlādes stacija? Huawei Buds akumulatora darbības laiks ir mazāks kā ražotāja standarta viedajiem pulksteņiem, taču tas joprojām ir salīdzinoši labs. Ražotājs min, ka, ja izmanto gan austiņas, gan pulksteni, ierīce vidēji darbosies 3 dienas, taču, man līdz pirmajai uzlādei bija nepieciešamas 8 dienas!!! Tas pavisam noteikti ir sasniegums, jo šajā laikā savas ierastās austiņas būtu nepieciešams uzlādēt 1-2 reizes, bet pulksteni – vismaz 2 reizes.

Avots: Priede, notepad.lv

Ja nu rodas jautājums par Huawei ierīču saderību ar citām ierīcēm, jāsaka, ka testa ietvaros to savienoju ar Samsung viedtālruni un nekādas problēmas nemanīju. Vien jaatceras, ka, ja vēlaties izmantot Huawei Health lietotni, to neatradīsiet Google Play lietotņu veikalā, bet gan Huawei lietotņu veikalā.

Tehniskā specifikācija

Pulksteņa siksniņa22 mm ādas siksniņa
Rokas locītavas apkārtmērs140 – 210 mm
Ierīces IzmēriPulkstenis – 47 mm × 47,5 mm × 14,99 mm
Austiņas – 21,8 mm × 10,3 mm × 10,3 mm
SvarsPulkstenis – apmēram 66,5 g (bez siksniņas)
Austiņas – 4 g (ar M austiņu uzgali)
DisplejsIzmērs -1,43 collas, AMOLED krāsu ekrāns
Izšķirtspēja- 466 × 466, PPI 326
Pulksteņa korpussNerūsējošais tērauds
Sensori6 asu inerciālie sensori (paātrinājuma sensors un žiroskopa sensors), optiskais sirdsdarbības sensors 5.0, apkārtējās vides optiskais sensors, Hola efekta sensors, kapacitatīvs sensors un kaulu vadīšanas komponents (VACC).
PogasSāna poga (atbalsta nospiešanu, bet neatbalsta uz rotāciju balstītas mijiedarbības, piemēram, ekrāna tuvināšanu vai tālināšanu un saraksta ritināšanu ar pogas palīdzību.)
Vāka atvēršanas poga
UzlādeBezvadu, 9V/2A
Sistēmas prasībasTālruņi, kuros darbojas operētājsistēma Android 7.0 vai jaunāka versija, EMUI 12.0 vai jaunāka versija
Tālruņi, kuros darbojas operētājsistēma iOS 9.0 vai jaunāka versija
Ūdensdrošuma līmenisTikai austiņām ir IP54 novērtējums. Ierīce normālos apstākļos ir izturīga pret šļakatām, putekļiem un ūdeni, taču tā nav profesionāla līmeņa ūdensizturīga ierīce.
Savienojumu iespējasGPS, NFC, Bluetooth
Darbības temperetūras diapazonsNo 0°C līdz 35°C
Akumulatora darbības laiksVisa ierīce – 3 dienas
Austiņas ar pilnu uzlādi – līdz 4 stundām
KomplektācijaPulkstenis
Austiņas (ar M izmēra ausu uzgaļiem)
Ausu uzgaļi (1 gab. L izmēra pāris + 1 gab. S izmēra pāris)
Uzlādes paliktnis (ar kabeli)
Īsā lietošanas pamācība un drošības informācija un garantijas karte
Avots: Priede, notepad.lv

Kopsavilkums

Patika:

  • Plašā funkcionalitāte;
  • Ierīces elegantais izskats;
  • Sistēmas dizains;
  • Huawei Health lietotnē esošā plašā informācija, rezultātu analīze;
  • Ierīces darbības laiks ar vienu uzlādi.

Nepatika:

  • Kā zemākā temperatūra ierīces pilnvērtīgai darbībai norādīti 0 grādi, kas Latvijas laikapstākļos var būt nepietiekami un nedaudz kaitinoši;
  • Austiņu forma – tās ir samērā mazas un ik pa laikam grasījās izkrist no auss.

Huawei Watch Buds ir patiesi eleganta izskata pulkstenis. Tas piedāvā plašas funkcionalitātes iespējas, dažādus dizainus un pats svarīgākais – uzlādē arī austiņas, lai tās vienmēr būtu līdzi un gatavas darbam. Mūsdienās, kad mūsu ikdienā nepieciešamas tik daudz ierīces, kas katra pieprasa savu uzlādes grafiku, Huawei Watch Buds šķiet patiesi lielisks un ērts risinājums. Ierīces cena šķiet visai draudzīga, ņemot vērā, ka par to tiekat gan pie viedpulksteņa, gan pie modernām buds tipa bezvadu austiņām ar trokšņu slāpēšanas (noise cancelling) funkciju. Latvijas interneta veikalos ierīci šobrīd var iegādāties par aptuveni 390 – 450 Eur.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt