Sony iepazīstina ar nozarē vieglāko plaša atvēruma objektīvu G Master FE 300 mm F2.8 GM OSS

Sony izziņo vieglāko 300 mm plaša atvēruma tālummaiņas objektīvu G Master™ FE ar 300mm un F2.8 GM OS. Šis ir jaunākais papildinājums Sony E-mount objektīvu klāstā un Latvijā būs pieejams 2024. gada janvārī.

Ievērojot visu, kas raksturīgs iepriekšējiem Sony G Master™ sērijas objektīviem, arī jaunākais un pasaulē vieglākais G Master FE 300 mm F2.8 GM OSS objektīvs piedāvā izcilu izšķirtspēju, kā arī ātru un precīzu autofokusa (AF) darbību. Turklāt objektīvs sver nieka 1470g (bez statīva stiprinājuma), kas ļauj ērti un ātri uzņemt dinamiskus kadrus, kustības, objektus un svarīgus mirkļus, piemēram, sporta sacensības vai veiklus dzīvniekus. Savienojot to ar Sony Alpha 9 III kameru, iespējams izmantot uz mākslīgo intelektu balstītu AF, kas spēj uzņemt līdz pat 120 kadriem sekundē. Objektīvs būs ideāli piemērots vieglajiem Sony kameru korpusiem, tādējādi atvieglojot slodzi brīžos, kad vajadzīgs fotografēt nepārtraukti vai ilgstoši. G Master FE 300 mm F2.8 GM OSS objektīvs ir saderīgs arī ar telekonvertoru, ko var izmantot pēc vajadzības. Tas ļauj fotografēt tālummaiņas diapazonā līdz 600 mm (ekvivalents 900 mm, ja to izmanto ar APS-C kameru).

“Kopš paziņojām par šī objektīva ražošanas uzsākšanu gada sākumā, esam saņēmuši daudz pozitīvas atsauksmes no fotogrāfiem visā pasaulē. Priecājamies, ka varam papildināt jau esošo tālummaiņas objektīvu klāstu ar 300 mm objektīvu un vēlreiz apliecināt Sony vēlmi nodrošināt gan profesionāļu, gan pieredzējušu amatieru fotogrāfu vajadzības,” stāsta Jans Salmons Legaņērs (Yann Salmon Legagneur), Sony Europe digitālās attēlveidošanas produktu mārketinga direktors.

Galvenās objektīva īpašības 

Izmantojot Sony jaunākās tehnoloģijas, G Master objektīva augstā izšķirtspēja un Bokeh efekta pielietošana ļauj izcelt fotografējamo objektu, bet precīzs AF – iemūžināt – izšķirošus mirkļus, piemēram, sporta notikumus un savvaļas dzīvnieku darbības. Inovatīvā optiskā konstrukcija, kas ietver trīs Super ED (īpaši zemas dispersijas) stikla elementus un vienu ED stikla elementu, apspiež hromatisko aberāciju un panāk augstu izšķirtspēju un kontrastu visā kadra laukumā, kas vēlāk palīdz fotogrāfiju apstrādē. Bokeh efekts ideāli papildina objektīva 300 mm fokusa attālumu un F2.8 maksimālo atvērumu, ļaujot izmantot mazu fokusa dziļumu, tādējādi izceļot objektus uz fona. 

Augstākās kvalitātes AF – fiksē dinamiskus mirkļus līdz pat 120 kadriem sekundē

Divu jaunāko XD (Extreme Dynamic) lineāro motoru un vadības algoritmu kombinācija nodrošina ātru, augstas precizitātes un zemas vibrācijas AF darbību. Apvienojumā ar Alpha 9 III kameru, objektīvs nodrošina nepārtrauktu fotografēšanu ar AF/AE izsekošanu līdz pat 120 kadriem sekundē. Turklāt augstā AF veiktspēja tiks nodrošināta arī tad, ja tiks pievienots atsevišķi nopērkamais telekonvertors. Esi drošs, ka nepalaidīsi garām nevienu svarīgu mirkli! 

Izcila mobilitāte un ērta lietojamība

Īpaša uzmanība pievērsta objektīva mazajam svaram lietotāju ērtībām. FE 300mm F2.8 GM  ir visvieglākais objektīvs savā klasē – aptuveni 1470 g (bez statīva stiprinājuma). Objektīva iekšējā cilindrā izmantots izturīgs magnija sakausējums, lai panāktu augstu izturību, bet nepadarītu to smagu, kā arī objektīva svara centrs nav priekšpusē, tādējādi ļaujot veikt veiklu un precīzu kadrēšanu arī bez statīva. Iestatījums MODE 3, kas nodrošina stabilitāti, ļauj precīzi fiksēt objektus kustībā, bet, savienojot objektīvu ar Alpha 9 III, iespējams saglabāt vēlamo fokusa iestatījumu, lai varētu to ērti izvēlēties ar funkciju gredzena palīdzību, un izmantot līdzīgos fotografēšanas apstākļos. 

Cenas un pieejamība

Jaunais FE 300mm F2.8 GM OSS objektīvs būs pieejams 2024. gada janvāra sākumā, un tā cena būs aptuveni 6700 EUR.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt