Apple iPhone šogad saņems dažādas mākslīgā intelekta funkcijas

Pēdējā laikā esam novērojuši strauju mākslīgā intelekta attīstību, taču, iespējams, kāds ir domājis, kur šajā ir Apple? Nu ir atbilde.

Apple izpilddirektors Tims Kuks atklājis, ka mākslīgā intelekta (MI) funkcijas drīz būs pieejamas arī ražotāja ierīcēs, iespējams, pat šogad. Kuks vēl piemetināja: “Es domāju, ka Apple ir lielas iespējas ar ģeneratīvo.” Lai gan viņš neatklāja konkrētas detaļas, tas, ko izdevās pieminēt, ir sacēlis spekulāciju vilni.

Nav brīnums, ka uzņēmums sācis pievērst uzmanību MI. 2023. gada augustā Kuks pieminēja, ka jau vairākus gadus strādājot pie ģeneratīvā mākslīgā intelekta. 

Ņemot vērā, ka tas ir programmatūras atjauninājums, visticamāk, Apple to taupa Jūnija WWDC (Worldwide Developers Conference). Uzņēmums tad izmantos iespēju pastāstīt vairāk par gaidāmajām operētājsistēmām un programmatūras atjauninājumiem. Un tāpēc, ka auditorija lielākoties sastāvēs no izstrādātājiem, ir loģiski, ka Apple pavedina domāt par lietām, kā ģeneratīvo MI, kas būtu jauns rīks iOS arsenālā. 

Industrijas analītiķis Džefs Pu jau iepriekš ir apgalvojis, ka iOS 18 būs viens no lielākajiem Apple programmatūras atjauninājumiem, vēl jo vairāk tāpēc, ka iekļauj ģeneratīvo MI. Tas nozīmē, ka gaidāmi daudz jaunumi – WWDC un jaunas iPhone funkcijas.

Ko varam sagaidīt?

Visticamāk, Kuks runā par atjaunotu Siri balss asistenta versiju. Bloomberg komentators Marks Gurmans nesen paredzējis, ka iOS 18 būs “viens no lielākajiem iOS atjauninājumiem, ja ne pats lielākais uzņēmuma vēsturē” un tas būs saistīts ar “lieliem Siri uzlabojumiem”.

Revegnus apgalvo, ka Apple izgatavo patentētu LLM jeb lielo valodas modeli, lai “pilnībā pārveidotu Siri par vislabāko virtuālo asistentu.” Ir pienācis laiks. Lai gan Siri jau sākotnēji bija iespaidīgs, ar laiku funkcijas vairs nešķita tik īpašas. Tā kā līdz 2024. gada beigām varam sagaidīt runātīgāku un jaudīgāku balss asistentu. 

Taču, kas vēl varētu uzlaboties, pateicoties Apple ģeneratīvajam MI? Gaidāms, ka lietotnes – Messages, Apple Music un Pages – arī saņems iespaidīgus MI balstītus uzlabojumus. Pāris Apple sāncenši jau devuši idejas, kas tie varētu būt. Google Messages drīz vien saņems Bard papildspēkus ziņu rakstīšanai, kamēr Spotify jau parādījuši ieskaitu nākotnē ar MI darbinātiem DJ.

Runājot par fotogrāfijām un video, visticamāk, iPhone ražotājs darbosies piesardzīgāk kā Samsung un Google. Piemēram, Galaxy S24 kameras maksimāli ietver dažādas MI prasmes. Sākot no Instant Slow-Mo lēnajiem video līdz Generative Edit neīstajām bildēm. 

Kāpēc Apple tā vilcinās?

Uzņēmumam vēl nav sava ģeneratīvā MI un tāpēc saņēmuši lērumu kritikas. It īpaši apvienojot to ar spiedienu no Microsoft, kas gandrīz visur ievieš savu Copilot AI. 

Taču, visticamāk, šī vilcināšanās ir pamatota, ja runa ir par lietotāju privātumu. Apple ir sava stingrā nostāja šajā tēma un bieži vien piemin savas privātuma pasargāšanas prasmes kā vienu no plusiem. Ir zināms, ka MI rīki ievāc lietotāju datus un par tā privātuma kompromisiem. Nav brīnums, ka ražotājs vilcinās, iespējams, tas ir, lai pēc iespējas labāk nodrošinātu drošību.

Kā arī šis uzņēmums parasti nesteidzās jaunā tirgū pirms tas ir gatavs, tā vietā parasti uzgaida, vēlāk pārsteidzot visus sāncenšus ar kaut ko, viņuprāt, daudz jaudīgāku. Tā tas notika ar oriģinālo iPhone un, protams, arī Apple Vision Pro.

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt