Google patentē superaizsardzību Google Glass brillēm

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google patentē superaizsardzību Google Glass brillēm

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156869
    samurajs
    Participant

    Paredzēts, ka nākamgad virkne testētāju saņems jaunās Google virtuālās realitātes brilles Google Glass, kas ir visai dārga ierīce, un var piesaistīt zagļu uzmanību. Lai to novērstu, brilles tiks apgādātas ar ļoti pamatīgu aizsardzību, kas zaglim laupījumu padarīs par bezvērtīgu priekšmetu. ASV patentā Nr. 8,223,024 aprakstīts mehānisms, kā Google Glass analizē likumīgā valkātāja paradumus un sejas formu.

    Informācijas ieguvei izmantos visu pieejamo sensoru armiju: kameru, kustības sensoru, žiroskopu, trieciena sensorus, magnetometru, kompasu, sonāru, orientēšanās sensorus (teodolītu), kā arī GPS iekārtu. Ja saņemtie dati sāks strauji atšķirties (kas notiek cita valkātāja gadījumā), ierīce nekavējoties tiks bloķēta.

    Tāpat tiks reaģēts uz sejas formas izmaiņām. Google Glass noteiks, kā tās sēž uz deguna, kādā attālumā un leņķī no acīm atrodas. Iespējams arī papildus noteikt biometriskos datus, kā pulsa, elpošanas biežumu, acs radzenes tekstūru utt. Protams, lai izslēgtu gadījuma bloķēšanu, aizsardzība nostrādās tikai tad, ja no daudziem sensoriem pienāks neadekvāti signāli.

    Bez bloķēšanas patents paredz arī aktīvos aizsardzības veidus – tā Google Glass varēs dot uzmanību pievērsošus skaņas vai gaismas signālus, kā arī paziņot policijai par zādzību ar GPS koordinātēm un reāllaika attēla pārraidi.

    Visekstremālākajos gadījumos paredzēta arī briļļu pašiznīcināšanās funkcija. Jau varu iedomāties, kā uzplaukst atomsēne vietā, kur vēl tikko atradās zagļa galva… 😀

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_bri_1.jpg[/img]

    Patenta apraksts

    #288146
    valters.vasilis
    Participant

    Bet ja īpašnieks noskujās, sakurās zāli (kā rezultātā mainās ne tikai sejas forma vien) un aiziet uz kādu jaunu vietu, tad nebūtu forši palikt bez galvas.

    #288147
    iKey
    Participant

    kā jau minēja, bloķēsies tikai tad, ja lielākā daļa sensoru sāks lamāties

    #288148
    rizhee
    Participant

    kas to būtu domājis, ka noskujoties mainās acs radzene, palielinās deguns un sirds sāk darboties savādāk…

    #288149
    valters.vasilis
    Participant

    Noskujoties mainās sejas forma. Deguna forma var mainīties pastaigājoties un saņemot frontālu urlas sitienu pa seju.

    P.S.

    Daudzi nēsā saulesbrilles tikai tādēļ, lai apkārtējie nevarētu pateikt, ka esi apkurījies zāli.

    #288150
    Participant

    Nu tad visai čābīga diena būs cilvēkam, kurš no rīta skujoties būs uzpīpējis zāli (nezināju, ka zāle maina radzenes tekstūru, nevis lēcas formu), kamēr viņu dauza urla, par ko viņš uztraucas, kas arī ilgstoši palielina elpošanu un sirds ritmu.

    Domāju, ka par visu Google padomās. 🙂

    #288151
    Brutto
    Participant

    Kaut kam citam tur vēl vietas arī pietiks?

    #288152
    akms47
    Participant

    Da nu i nax tādu gadžetu. Drīz sāks runāts par tādiem, ka google očkas nobālēs. Biometriskie parametri drīz kļūs par standartu. A pagaidām palūrēsim, kura zagļa radinieki iesūdzēs pirmo kopāniju par uzsprāgušu galvu un linča tiesu.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā