Pirmais Ubuntu Pieejas Punkts Latvijā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Pirmais Ubuntu Pieejas Punkts Latvijā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #145975
    deivs001
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/200708130534263.jpg[/imgl]Š odien durvis vēris pirmais Latvijā publiskais bezmaksas interneta pieejas punkts, kas bāzēts uz Ubuntu. Pieejas punkts atvērts Liepājas Karostā, kultūras un informācijas centra K@2 Mediatekā. Tajā jebkurš intresents varēs izvērtēt Ubuntu priekšrocības darbam un izklaidei, kā arī atrast sev nepieciešamo jaunatvērtajā Karostas Mediatēkā. Ubuntu Pieejas punkts tapis ar Latvijas Ubuntu Kopienas atbalstu, kas Latvijā popularizē atvērtā koda produktus un sniedz bezmaksas atbalstu jaunajiem lietotājiem.

    Ubuntu šobrīd ir pasaulē populārākais Linux distributīvs, kas koncentrējas uz uzstādīšanas un lietošanas ērtumu, vienkāršību un regulāriem papildinājumiem. Ubuntu ir plaša un aktīva lietotāju kopiena. Ubuntu balstās uz filozofiju, ka programmām ir jābūt brīvi un bez maksas pieejamām cilvēkiem to dzimtajā valodā ar iespēju pielāgot un modificēt tās. Ubuntu ir iekļautas vairāk kā 16 000 dažādas programmas praktiski katrai dzīves situācijai, taču bāzes instalācija ietilpst vienā CD. Ubuntu var izmēģināt arī nemaz neinstalējot, bet vienkārši iestartējot to kā Dzīvo CD.

    Pārpublicējums no https://esunubuntu.blogspot.com/2007/08/pirmais-ubuntu-pieejas-punkts-latvij.html

    #170129
    samurajs
    Participant

    Tas laikam t.s. e-kiosks? Liepājā 8 tādi laikam būšot, galvenokārt tūristiem domāti. Bet no turienes itkā nevarēšot ‘draugos’ sēdēt… 😀

    #170130
    usins
    Participant

    Wareetuy uztaisiit bezvadu netu :D, varetu tad dc++ vilkt 😀

    #170131
    Foxsk8
    Participant

    Izsmeloša informācija, tikai nu varēja taču labākā rajonā uztaisīt to piekļuves punktu. Kāpēc Karostā. Tāpat neviens tur speciāli nekūlsies uz to centru, meklēt, kur tāds ir. Labāk varēja to ierīkot kādā skolā, mācību iestādē. Karostā pārsvarā tikai krievu tautības cilvēki dzīvo, pensionāri, kuriem tā patās dators liekas mazsvarīga lieta. Vairāk tur domā par pudeli, nekā par Ubuntu. Tas pēc pieredzes. Daudzi Liepājnieki nav sajūsmā par šo nolaisto rajonu, kur dažreiz ir diezgan bīstami. Pats esmu daudzus gadus nodzīvojis Liepājā, bet Karostā esmu tikai bijis caurbraucot. :hmz:

    #170132
    usins
    Participant

    Karostā lētāk uzturēt ira- centrā viss dārgāk izmaksātu!

    Bet ja jau cilvēkiem būs intereses daūs sev telpas tuvāk centram…

    Varētu ar RTU sadarbību uzmest! ūtu ideāli

    #170133
    deivs001
    Participant

    Man jau liekas jauki, ka arī Karostā kaut ko dara. Ja tajā neko jaunu neveidotu, tad tas rajons ātri pazustu, bet ar šādiem punktiem ir iespēja piesaistīt tūristus un citus zvērus. Tā kā man radinieki daži pat dzīvo tur derētu aiziet sameklēt to punktu. 😀

    Prieks ka Liepājā arī kas jauns notiek šij jomā.

    #170134
    usins
    Participant

    karosta pēc gadiem 10 būšot zb uzķīlēta. dāņi tur zemes sapirkuši visu pārbūvēšot uzlabošot :))

    #170135
    deivs001
    Participant

    Tam ari ticu, ka Karosta tiks smuki uzpucēta, jo pilsētai tak ir jāaug un jāattīstas.

    #170136
    Foxsk8
    Participant

    Jā par Karostas attīstību jau sen sen esmu dzirdējis, ka vēl biju sīks. Bet viens faktors, kur paliks tie cilvēki, kas tur dzīvo, nabadzīgā tauta un tie kuri ar gadiem vairs nevarēs atļauties dzīvokli, jo tas būs ekskluzīvs rajons.

    #170137
    usins
    Participant

    nebuus tik traki. Vienkārši- ja cilvēkus met ārā viņiem dos alternatīvu dzīvesvietu, pat uzlabos apstākļus, domāju, ka dāņiem tas ir pa spēkam. Un nemaz jau tā cenas vairs neaugšot, drīz pienāks loģisks iznākums, ka dzīvokļu cenas ceļas- sāk celt daudz māju un dzīvojamās platības kļūs vairāk- loģiski, ka cenas sāks stabilizēties un pat nedaudz nokritīsies, kas maz ticams. bet kā redzams- cilvēi joprojām turās.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā