Spams: biļetes uz Hariju Poteru un Maikla Džeksona nāves gadadiena

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Spams: biļetes uz Hariju Poteru un Maikla Džeksona nāves gadadiena

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154469
    shady
    Participant

    Saskaņā ar Kaspersky Lab veikto surogātpasta izplatītāju darbības analīzi, salīdzinot ar maiju, jūnijā nevēlamo sūtījumu īpatsvars kopējā e-pasta plūsmā ir pieaudzis par 0,4% un vidēji veidoja 83,3%.

    Par līderi to valstu vidū, no kurām tiek izplatīts visvairāk surogātpasta, atkal kļuvusi Indija. No šīs valsts teritorijas tika izsūtīti 16,35% (+5%) visu mēstuļu. Kopējais vēstuļu skaits ar kaitīgiem pielikumiem pasaules e-pasta plūsmā jūnijā ir samazinājies par 0,3%, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, un veidoja 3,8%.

    Pikšķerēšanas sūtījumu apjoms kopējā e-pasta plūsmā salīdzinājumā ar maiju nav mainījies un veidoja 0,02%. Jūnijā galvenie pikšķerētāju intereses objekti bija PayPal un eBay. Ievērojami pieaudzis pikšķerēšanas uzbrukumu skaits sociālajiem tīkliem Habbo (+6,25%) un Facebook (+4,07%). Turklāt tuvākajā laikā eksperti prognozē surogātpasta izplatītāju intereses pieaugumu par sociālo tīklu Google+. «Mēs domājam, ka parādīsies pikšķerēšanas vēstules, kas izmanto Google jauno sociālo tīklu, kurā pašlaik var iesaistīties tikai ar ielūgumu. Hakeri var izmantot lietotāju vēlmi iekļūt slēgtajā kopienā, vēstulēs ar viltus ielūgumiem izplatot gan pikšķerēšanas saites, gan kaitīgās programmatūras,» saka Kaspersky Lab vadošā surogātpasta analītiķe Marija Namestņikova.

    Jūnijs bija iezīmīgs ar to, ka aktīvi turpinājās cīņa ar surogātpasta izplatītājiem. Piemēram, uzņēmums Microsoft, kam sadarbībā ar ASV specdienestiem jau martā izdevās slēgt robottīklu Rustock, plāno iesūdzēt tiesā Krievijas Federācijas pilsoņus, kas tiek turēti aizdomās par Rustock izveidošanu un vadīšanu, pieļaujot pat iespēju ierosināt lietu Krievijas tiesībaizsardzības sistēmas ietvaros. Tajā pašā laikā Japānā ir pieņemti vairāki likumdevēju priekšlikumi, kas nosaka, ka kaitīgo programmatūru izveide, izplatīšana, pirkšana un glabāšana, kā arī pornogrāfiskā surogātpasta izplatīšana tagad tiek uzskatīta par kriminālnoziegumu.

    Surogātpasta izplatītāji savtīgos nolūkos tradicionāli izmanto interneta lietotāju interesi par notikumiem, kas piesaista plašu sabiedrības uzmanību. Piemēram, jūnijā viņi piedāvāja lietotājiem bezmaksas biļetes uz pēdējās filmas par Hariju Poteru seansiem. Daudzi surogātpasta izsūtīšanas gadījumi tika pieskaņoti Maikla Džeksona nāves gadadienai, kurš šķīrās no dzīves 2009. gada 25. jūnijā. Piemēram, vairāki ziņojumi saturēja «sensacionālu jaunumu», ka popmūzikas karalis nav miris, un tekstam sekoja saites uz tīmekļa vietnēm ar kaitīgo datni, kas dod iespēju attālināti pārvaldīt inficēto datoru.

    Kaspersky Lab eksperti turpina aicināt lietotājus būt ļoti uzmanīgiem un neuzticēties ziņām no apšaubāmiem avotiem, kas izmanto aktuālus tematus.

    Ar visu Kaspersky Lab jūnija pārskatu par surogātpasta izplatītāju darbību var iepazīties, uzklikšķinot saitei https://www.securelist.com/ru/analysis/208050707/Spam_v_iyune_2011_goda

    Autors
    Ieraksti
Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā