iPhone 5 plusi un mīnusi – ekspertu atzinumi

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas iPhone 5 plusi un mīnusi – ekspertu atzinumi

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157160
    samurajs
    Participant

    Internetā parādījušās pirmās atsauksmes par iPhone 5, ko publicējuši pazīstami žurnālisti un eksperti. Vienprātīgi iPhone 5 tiek atzīts par labāko Apple viedtālruni, bet tam arī piemīt atsevišķi trūkumi.

    Lielākā daļa slavēja viedtālruņa displeju, LTE atbalstu un jaunās iOS 6 funkcijas. Nepatika jaunais Apple karšu pakalpojums un Lightning savienojums, kurš ir ērts, bet spiež pircējus tērēties papildus uz vadiem un adapteriem.

    Tāpat NFC trūkums tika atzīmēts, bet ar to diez vai izdotos panākt tik mazu korpusa biezumu – 7,6 mm.

    CNet galvenais redaktors Scott Stein novērtēja iPhone 5 ar 4 ballēm no 5: “iPhone 4S mēs kritizējām par mazo displeju un LTE trūkumu. Nu tas ir novērsts. Un mēs saņēmām jaunu procesoru, dizainu, iOS 6, un daudz vēl ko. Tas ir labākais iPhone no visiem.”

    David Pogue no The New York Times atzīmēja iPhone 5 melno korpusu, kas viņam asociējās ar Stealth bumbvedēju. Pogs arī atzīmēja labu kameru un lielāku ātrumu.

    Kritiku izpelnījās Lightning savienojums, kas varētu radīt lielākas problēmas, nekā šobrīd liekas. Visas pieslēdzamās ierīces apgādātas ar vecā tipa savienojumiem, un adapters pircējam liks šķirties vēl no 29 USD.

    Ed Baig no USA Today atzīmēja, ka displeja izmēra pieaugums no 3,5″ uz 4″ nav izraisījis baterijas darbības laika samazināšanos. Tāpat nav kļuvis neērtāk ierīci glabāt kabatā, jo platums nav mainījies. Kritiku iPhone 5 izpelnījās par to, ka uz displeja var parādīt mazāk informācijas nekā uz citiem ražojumiem. Piemēram, uz Samsung Galaxy S3 satilpa 4 teksta rindkopas vairāk. Toties iPhone 5 attēls bija kontrastaināks un spilgtāks.

    Walt Mossberg no All Things Digital uzskata, ka tiem, kuriem patīk gigantiski displeji kā Samsung Galaxy S3, ar visai pieticīgo iPhone 5 nepietiks. Bet strādāt ar iPhone 5 displeju esot vieglāk, un viedtālrunis esot ērtāks tad, ja jārīkojas ar vienu roku. Tāpat to ērtāk ievietot kabatā vai rokassomiņā, un arī pie auss tas estētiskāk izskatās.

    Mosbergam ļoti nepatika Apple karšu lietotne, kas nākusi Google Maps vietā. Jā, ir balss navigācija, bet pazudis Street View; nav iespējams parādīt arī sabiedriskā transporta maršrutus.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_440_fb073_1.jpg[/img]

    Avots

    #290345
    akms47
    Participant
    #290346
    Anonīms
    Neaktīvs

    Oi, reizi padsmit gados nomainīja savienojuma standartu, ko mēs nabadziņi tagad darīsim. Ä€bols vismaz nebaidās mainīt būtiskas lietas, jā, sākumā tas ir sāpīgi, bet ja beigās ieguvums ir daudz lielāks, tad varbūt ar to samierināties tomēr? Citiem ražotājiem tieši kaitina ka nevar nomainīt dažas lietas. Piemēram vecie SonyEricsson, ar to stulbo štekeri ar plastmasas kājiņām, viņas izdila un štekeris vnk neturējās, lai kā patika SE telefoni, tas bija kā dadzis acī, tas bija galvenais iemesls kāpēc atteicos no SE, būtu viņi ātrāk nomainījuši, varbūt vēl tagad lietotu. Tādi cilvēki, kas čīkst par visu jauno, patiesībā bremzē progresu!

    #290347
    SFiX
    Participant

    Labrīt heiteri, kā tev šodien klājas?

    #290348
    delta128
    Participant

    https://www.sinfuliphone.com/showthread.php?t=10007487

    Jēga, ja tas ir tas pats USB 2.0, tikai nesavietojams ar jebkura cita ražotāja kabeļiem?

    #290349
    opengraybox
    Participant

    AKMS47 +1 – labs image – bet ja ta nopietnak – ja man butu, pareizak, nebutu zel naudas es iespejams ari panjemtu 4S vai sho te brinumu lai beidzot parliecinatos vai gluzi preteji – ka tas isti ir !

    #290350
    Ralfie
    Participant

    Plusi piektajam aifonam – labas iekšas (nezinu vēl cik jaudīga baterija un cik stundas tur).

    Mīnusi – itunes, IOS, nav sd, visas filmas jākonvertē uz mp4 vai mov, nav maināma baterija, vispār NAV tādas kofigurēšanas iespējas, kādu es vēlos redzēt savu iekārtu (vidžeti, šortkati, utt.).. bij man kādu laiku 3s, sapratu, ka nav man domāta tā ideoloģija. Tomēr pašam gribas pielāgot savu darbarīku, nevis lietot konveijera tipa OS, kur viss ir vienāds un garlaicīgs.

    #290351
    Kon
    Participant

    “Mīnusi – itunes, IOS, nav sd, visas filmas jākonvertē uz mp4 vai mov, nav maināma baterija, vispār NAV tādas kofigurēšanas iespējas, kādu es vēlos redzēt savu iekārtu (vidžeti, šortkati, utt.).. bij man kādu laiku 3s, sapratu, ka nav man domāta tā ideoloģija.”

    Kas liedz uzstādīt, kādu citu video datņu atskaņotāju :> .. AV Player visu ņammā.

    Kas liedz jb un vandīties cydia’ā un izmainīt savu iekārtu līdz nepazīšanai :>

    Itunes nav obligāti jāizmanto.

    Un ja labi grib, tad var itin visu nomainīt, arī bateriju.

    #290352
    Ralfie
    Participant

    Protams visu var izdarīt, tikai “čerez-žopu”.. jb pēc katra apdeita, cidijā rakņājies ar esmu, tik un tā galīgi nepiesaista, un vēl tas ka ir tikai 1 poga, tomēr es priekšroku dodu “dārgā gala Samsūdiem ar zaļo miskasti” [img]https://factoryjoe.s3.amazonaws.com/emoticons/emoticon-0143-smirk.gif[/img] jo pats galvenais, kas man patīk ir AMOLED samsungos, tas manām acīm ir tīkamāks par IPS.

    #290353
    Wuu
    Participant

    Manam telefonam ir jau ~7 gadi 😀 Nekādīgi nevaru iebraukt, kā cilvēkiem ceļas roka maksāt par telefoniem tādas naudas summas. Bet laikam citi nesaprot kāpēc nepieciešama gara videokarte un minimums 3 monitori… I don’t know.

    #290354
    migors
    Participant

    Wuu man ir gara videokarte un daudz monitoru bet bija vajadzība un aizvedu uz darbu, mājās paliku tikai ar tā saucamo samsudu ar zaļo vīriņu.

    safilmēju 30 min klipus, priekš sievas bloga un ko nu, Samontēju, norendērēju visu pieņemamā kvalitātē un ieliku youtube.

    Pēc būtības man GS3 jau divas nedēļas aizvieto mājās PC un es pat neredzu vairs vajadzību pēc PC, Pat mīļos seriālus velku no torenta.

    Nu vienīgi BF3 trūkst tā arī nesanāca jaunās kartes pamēģināt (darbā rokas neceļas) 🙁

    #290355
    iKey
    Participant

    Latvijā 28. septembrī nesāks tirgot iphone 5 jo amerikāņi apvainojās, ka mēs viņus vinnējām pludmales volejbolā un BMX riteņbraukšanā. 😀

    #290356
    Aldis
    Participant

    – NFC antenas piemontēšana man šķiet tur aizņemtu papildus milimetru.. 😀 Neko biezāks viņš nepaliktu..

    – Man šķiet vislielākais bardaks sāksies ar aplikācijām – mainīta ir izšķirtspēja pret 16:9, no tagadējām aplikācijām reti kura strādās pa pilnu ekrānu, un jaunās aplikācijas atkal var lāga nestrādāt uz līdzšinējām iekārtām.

    – Konektoru varēja izvēlēties standarta, kas tagad ir visiem telefoniem, planšetēm, pat fotoaparātiem – micro usb.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā