Pār Stīvena Elopa galvu briest melni mākoņi

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Pār Stīvena Elopa galvu briest melni mākoņi

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157171
    samurajs
    Participant

    Kā ziņo Reuters, Nokia šefam Stīvenam Elopam tiks dota iespēja pēdējo reizi pierādīt, ka kompānijas stratēģija likt visu uz Microsoft kārts ir bijusi pareiza. Ja līdz gada beigām Nokia neizdosies pacelt bijušajos augstumos, 2013. gada pavasarī Elopa kungu gaida “vilka pase” – investori viņu vairs negribēs redzēt CEO mīkstajā sēdeklī.

    “Elopam nav izdevies ieinteresēt klientus, un tas ir vienīgais, kam ir nozīme,” komentē Magnus Rehle no firmas Greenwich Consulting, kura konsultē lielos telekomunikāciju uzņēmumus. “Un nevajag teikt, ka viņam nav bijis pietiekami laika. Viņš ir amatā jau divus gadus, un laiks ir notecējis.”

    Elopa liktenis karājas diedziņā, kura galā šūpojas kopā ar Microsoft WP8 izauklētie Lumia 920 un 820. To prezentāciju gandrīz varētu nosaukt par izgāšanos, jo šai laikā Nokia akcijas nokritās teju par ceturtdaļu. Vēlāk gan to cena nedaudz nostabilizējās.

    Parasti labi nopelnīt var Ziemsvētku dāvanu buma laikā, bet nozares eksperti Nokia gadījumā to apšauba. Drīzāk lielākas cerības tiek liktas uz 2013. gada 1. ceturksni, bet ja arī tas izgāzīsies, 2. ceturkšņa Elopam, visticamāk, vairs nebūs.

    Elopam pārmet principiālo fokusēšanos tikai uz Microsoft mobilo OS: izmantojot Nokia zīmolu, varētu piegāzt tirgu ar lētiem Android viedtālruņiem par 100 USD gabalā, kamēr pats lētākais WP8 tālrunis nemaksās lētāk par 200 USD. Bet tā kā Nokia vadītājs tiek uzskatīts par Microsoft ielikteni, pie šāda izgājiena viņam nāktos nekavējoties atkāpties.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s1reutersmedianet_1.jpg[/img]

    Reuters

    #290412
    Crow
    Participant

    Nekādi melnie mākoņi! Vārnas melnas! Un žēli ķērc!

    E-lops ir Mrakosoft ieliktenis – jawohl -, bet gribētos ticēt, ka vēl arī nevēlējās pārāk zemu krist uzreiz. Ar zīmolam kādreiz raksturīgo kvalitāti šodien neko vairs nevar panākt – tagad ir jāražo čupa ar viedbrāķiem, uz kuriem griežas haotiska, out-of-the-box pilnīgi bezspēcīga, nepastāvīga sociālā laikmeta tirliņu bling-bling ekosistēma (vai tās Mrakosoft analogs). Tādi laiki.

    Jāatpērk no Bridgestone akcijas, kamēr ir par ko, un jātirgo riepas atkal…

    #290413
    Nettwerk
    Participant

    Es neteiktu ka buus tik suudiigi jo ar WP8 nu poziicija uzlabosies jo Eco-sisteema starp plansheti un mobilo ir gandriiz vienliidziiga un tas tikai pastiprinaas veelmi lietot Microsoft razhoto OS. Lai arii Nokia var neizdoties saglabaat vai palielinaat poziiciju, tas neatturees mani no iegaades turpmaak WP8 sisteemu. Jo kaa sisteema ir lieliska un darbojas vienkaarsi ekselenti. Beidzot esmu apmierinaats ar OS gan tehnisko pusi un vizuaalo abaas pusees. Jo man patiik shis minimaalisma un vienkaarshiiba. Naakamais telefons noteikti buus man WP8.

    #290414
    Athlons
    Participant

    Quote:

    ..izmantojot Nokia zīmolu, varētu piegāzt tirgu ar lētiem Android viedtālruņiem par 100 USD gabalā…


    PALDIESDIEVAM nekas tāds vēl nav noticis…

    nelēkāju aiz sajūsmas par wp8, bet tomēr liekas mazliet zolīdāk… bet taisnība jau ir – ar wp8 bētu budžetnieku neuztaisīsi… varbūt nevajadzēja atteikties no meego, ja jau simba bija tik novecojusi…

    #290415
    iKey
    Participant

    tikai, atvainojos, android un apple apmāti pediņi Simbu nolika, tāpēc, ka tā viņu prāt ir novecojusi.

    visas patlaban pieejamās OS var saukt par novecojušām. bet iznāk jaunākas un uzlabotas versijas

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā