Ar nogrieztu pirkstu iPhone 5S atbloķēt nevarēs

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ar nogrieztu pirkstu iPhone 5S atbloķēt nevarēs

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158755
    samurajs
    Participant

    Pēc īpaši dārgā iPhone 5S prezentācijas sāka rasties aizdomas, ka ļaundari-tālruņu laupītāji varētu reizē ar ierīcēm no to īpašniekiem aizņemties pirkstus ekrāna atbloķēšanai. Savulaik līdzīgs precendents bija Malaizijā ar Mercedes S-klases auto ar biometrisko aizsardzību. Tomēr Apple mierina un skaidro, ka šeit nogriezts pirksts bandītiem nepalīdzēšot. Arī mikroviļņos uzsildīts ne, tāpat nederēs arī visādas uzlīmējamas želatīna plēvītes, ar kurām var apmānīt vienkāršākus skanerus.

    Konkrētais Touch ID biometriskais skaneris darbam izmanto radiofrekvenču skenēšanu, kas nolasa informāciju ne tikai par ādas virsmu, bet arī par dziļākiem slāņiem (tai skaitā asinsrites kapilāriem). Tad arī saprotams, kāpēc miroņa vai nogriezts pirksts nedarbosies. Kā par problēmu izsakās Sebastians Tavo (Sebastian Taveau), Validity Sensors tehnoloģiju direktors, “biometrijā neviens nevēlas runāt par nogrieztiem pirkstiem un līķiem, bet no mums prasa, lai pārliecinām patērētājus, ka tas [nogriezts pirksts] nenostrādās.”

    Vismaz kaut kāds mierinājums…

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_iphnfngrprntdngr10_1.jpg[/img]

    Mashable

    #301500
    Foxsk8
    Participant

    Tad sanāk, ka bojā gājuša radinieka telefonu neviens tālāk vairs nevarēs izmantot?

    Otra lieta ar šo skenēšanu ir tāda, cik tas patiesība ir droši priekš ASV kā tādas, tagad tas paver daudz plašākas iespējas atrast dažādus noziedziniekus, atliek vien ļaundarim iedod savus pirksta nospiedumus, tie uzreiz pēc tam droši vien pēc ASV varasiestāžu pieprasījuma tiek salīdzināti ar datubāzē esošiem un hops, uzreiz var piekļut ļaundara telefonam, noteikt sarunas, atrašanās vietu un vēl daudz ko citu.

    Es šaubos, ka kaut kas tāds jau nav pieprasīts no viņu drošibas struktūrām. Nākošās paaudzes spiegošanas tehnoloģija ļoti neuzkrītošā veidā.

    #301501
    Aldis
    Participant

    Takā valsts iestādes tiek klāt apple app store datiem, tad tā arī būs, jo lai nopirktu aplikāciju arī nevajadzēs vairs paroli, bet pietiks ar šo pirkstu nospiedumu. Daļēji tas jau nekas slikts nav, tiem kuri neko sliktu nedara… 🙂

    #301502
    NPK
    Participant

    Nozagtam iPhone cerams varēs nosūtīt zagļa pirkstu nospiedumus caur tīklu un uzzināt, kuram tie garie nagi pieauguši.

    #301503
    garaisezis
    Participant

    vai kads maz ir papetijis kadus diagnostikas datus iphone, ipad un macbook suuta apple serverim. Un tie nav nekadigi, ne slepti, ne kodeti… man pietiktu ar viena epasta partversanu, kad jau varetu iepirkties uz nebedu appstore

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā