Obama: "Internets pieder ASV!"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Obama: "Internets pieder ASV!"

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160628
    samurajs
    Participant

    ASV prezidents sniedza apjomīgu interviju izdevumam “Re/code”, kurā runāja par ārpolitiku, tehnoloģijām, sociālām problēmām un daudz ko citu. Pilnā izklāstā teksts, kā arī video pieejams pirmavotā, bet šeit vēlētos tikai pakavēties pie kuriozākā momenta. Nē, nekas nav šeit izrauts no konteksta – tieši tā Baraks Obama arī domā.

    Žults porciju saņēma Eiropas Savienība, jo viņi, redz, jaucoties lielo ASV korporāciju lietās – tādās kā Google vai Facebook. “Internets pieder mums. Mūsu kompānijas to radīja, to attīstīja, un pilnveidoja tiktāl, ka viņiem [Eiropas kompānijām] nav nekādas iespējas konkurēt. Tāpēc nereti aiz cēliem mērķiem slēpjas komerciālo interešu aizstāvība,” tā Prezidenta kungs. Tātad sanāk, ka visa okšķerēšana, ko veic ASV, ir tikai atrunas, un aiz Eiropas regulatoru centieniem aizstāvēt pilsoņu privātuma tiesības slēpjas vien kailas biznesa intereses.

    Ko varam gaidīt tālāk? Noteikti paziņojumu, ka Mēness pieder ASV. Jo nevienam citam izkāpt uz Zemes dabiskā pavadoņa nav bijis pa spēkam, līdz ar to pārējie nav konkurētspējīgi. Nu, un tālāk paveras bezgalīgs plašums fantāzijai. Protams, Eiropas pretreakcija nelika sevi ilgi gaidīt: “Redzes viedoklis, ka regulatori pastāv, lai tikai atvieglotu dzīvi mūsu uzņēmumiem, ir ārpus visiem rāmjiem izejošs. Tieši regulēšana atvieglo ārzemju kompāniju ienākšanu mūsu tirgū. Vienoti noteikumi visiem ir pašu amerikāņu kompāniju interesēs.”

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_barackobama_2.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_barackobamainterview_1.jpg[/img]

    #314548
    Foxsk8
    Participant

    Par to, ka Inetu izveidoja amīši, savām militārajām vajadzībām nav šaubu, un tur Obamam +1, bet Samuraja teikto vai amīši ir bijuši uz mēness, gan es nevarētu piekrist.

    #314549
    Crow
    Participant

    Piederēt viņš var un vairāk vai mazāk tā arī sanāk, *bet*… tas nemaz vispār galīgi nav svarīgi. Svarīgs ir tikai viens vienīgs apstāklis – ja grib bāzties ar tiem saviem internetiem (kas ir nenovēršami ielaists) un savu piznesu Eiropā, tad ir jāpilda Eiropas un citi reģionālie likumi. Tas ir tik absolūti fundamentāli jau kopš akmens laikmeta, ka nav nopietni par to vispār diskutēt.

    #314550
    samurajs
    Participant

    Ja runa būtu bijusi par 1 ekspedīciju, varētu apšaubīt. Bet uz Mēness pabija sešas. Pat krievi kā sīvākie konkurenti to sen vairs neapšauba. Un Š tirlics noteikti būtu saodis, ja kas nebūtu tīrs 😀

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Apollo_astronauts

    #314551
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Jā, un kolorādo vaboļu midzenim pieder ziemeļpols! Impēristiskās ambīcijas kā ASV tā Krievijai beigsies slikti visiem. Kretīni pie valstu vadībām tikuši.

    #314552
    Participant

    Kā platforma, internets nepieder nevienam, bet jā, ja skatās, kas uz šīs platformas ir uzcelts, tad nākas piekrist Obamam – internets pieder viņiem, tik piebildīšu, ka netieši. Atklāti sakot, apsveicu ASV, bet lamāju Eiropu. Mēs jau izsenis bijām pasaules attīstītā daļa, mēs radījām tehnoloģijas, idejas, inovācijas, bet mūs ņem un apsteidz valsts, kas par valsti kļuva pirms ~240 gadiem, bet vēl pirms dažiem simtiem gadu bija tuksnesis vai mežoņu apdzīvoti klajumi. Mūs grasās apsteigt Ķīna un Indija, kur vēl nesen ar plikām pakaļām skrēja visādi Džamali.

    Kas ir tagad? Cenšamies izveidot kaut ko jēdzīgu, dažreiz sanāk, dažreiz – nē, bet ja sanāk, tad nopārdodam amerikāņiem. Līdzīgi kā ar Latviju un Eiropu. Nesaprotu, kā tādai jaunai valstij kā ASV var sanākt, bet mums – nē. Vienīgi inženierzinātnes mums ir visaugstākajā līmenī pasaulē. Pagaidām.

    Nevaru ASV pārmest par to, ka viņi šajā ekonomiskajā kaujā ir labākie. Un arī mani reizēm pārņem sajūtas, ka ES cenšas iegrožot ASV lielfirmas ar likumiem, lai tikai pasargātu savu tirgu. Skumji. Bet ES likumi mūsu teritorijā ASV kompānijām ir jāievēro, nav ko piebilst.

    Tik novēlu ASV nezaudēt saprātu, esot tik varenai un teju monopoliskai. Kā arī Obama varētu izteikties pārdomātāk, tak gudrs vīrs esot.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā