UK referendums: vispirms balso, pēc tam domā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas UK referendums: vispirms balso, pēc tam domā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 72 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162176
    samurajs
    Participant

    “Vislabākais līdzeklis pret demokrātiju – piecu minūšu saruna ar ierindas vēlētāju” (Vinstons ÄŒerčils)

    Notepad neņemas spriest, vai Lielbritānijas iedzīvotāju vēlme izstāties no Eiropas Savienības ir labi vai slikti. Baidos, ka Latvijai tas varētu būt drīzāk slikti, jo jebkurā gadījumā Eiropas fondu pabalstu straume varētu drastiski kristies.

    Tomēr šeit vairāk izpaužas jau pierastais scenārijs: papriekš balso (pakļāvušies populistiem), pēc tam domā. Ja zinātu, ka rezultātā britu mārciņas kurss nokritīsies par 10% – daudzi būtu balsojuši citādi.

    Pats interesantākais ir moments, ka jau pēc referenduma briti sākuši meklēt Googlē informāciju – kas būs tālāk? Populārākie Google Trends jautājumi par referendumu:

    1. Kā balsot referendumā par izstāšanos no ES?

    2. Kas ir Brexit?

    3. Kas drīkst balsot referendumā?

    4. Kad notiks referendums?

    5. Kur es varu balsot?

    Un šeit – par ES:

    1. Kāpēc vajag palikt ES?

    2. Kāpēc vajag iziet no ES?

    3. Kas notiks, ja mēs pametīsim ES?

    4. Kurš uzvarēja ES debatēs?

    5. Kuras valstis ietilpst ES?

    Par sterliņu mārciņu uzstādīts absolūtais meklējumu rekords:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_0efde659932ed6d7ad1dc399a3539212_1.jpg[/img]

    Nav noslēpums, ka viens no galvenajiem iemesliem referendumam bija Merkeles un Junkera lobētais “babaju jautājums”. Vairāk – Washington Post. Tomēr lielāku interesi izraisa fakts, ka briti tik tiešām balsojuši “uz dullo”:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_cltl4jfweaebnunjpg_large_1.jpg[/img]

    Jā, “Zīgerista banāni” jaunās skaņās…

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_13521917_1730439153890397_8421950457811934864_n_1.jpg[/img]

    #326038
    Afrohead
    Participant

    Protams, ka būs problēmas, mārciņa kritīsies un tādā garā, taču kāpēc neviens nerunā cik miljonus UK ir jau zaudējusi dēļ pabalstu tūristiem, bērnu štancētājiem un visādiem citādiem sabiedrības parazītiem? Kāpēc neviens neaprēķina cik daudz izmaksā specdienestu uzturēšana, kuri analizē un cenšās paredzēt katru nākamo musulmaņu teroristu uzbrukumus?

    Nevienam nelikās dīvaini, ka gada populārākais jaundzimušo vārds ir Muhameds? Imigrācija ir sasniegusi anormālus apjomus, un tas ir tikai normāli, ka UK vēlas pārtraukt šo neprātu, tāpat kā to dara USA un Austrālija.

    #326039
    Evers
    Participant

    Daudzi tupi un skaudīgi letiņi gavilē, ka tautas “nodevējus” sūtīšot mājās. Ä€rā nevienu, kas legāli atbraucis, iestrādājies un iedzīvojies, nemetīs! 🙂 Mājās brauks tikai pabalstnieki.

    Strādāju britu kolektīvā Londonā, sieva ar strādā ar britiem, briti paši ir dusmīgi uz to neaptēsto savas nācijas pusi, kas par izstāšanos nobalsoja, un baidās par smagajām sekām vairāk kā imigranti. Tik daudz drūmas sejas sen nebiju redzējis. Brexita kampaņa balstīta uz melīgiem solījumiem un lētas propagandas brexita lobijistu piederošajās avīzēs, tagad nāk gaismā daudz kas. Pensionāri vecuma marazmā un scumbagu klase bija tie, kas par izstāšanos nobalsoja. Puse britu tagad ienīst otru pusi. 😁

    Z-īrija grib pie Īrijas atpakaļ, Skotija grib neatkarību, Londonieši grib neatkarīgas pilsētvalsts statusu, lai paliktu savienībā. Lai scumbagi valda paši pār sevi savās Viduszemēs. 😀

    Ierosināts jau atkārtots referendums, miljons+ paraksti savākti.

    Man škrobis, ka noslinkoju eiro laicīgi nopirkt atvaļinājumam, jo biju pārliecināts, ka inteliģence un saprāts uzvarēs emocionālu saukļu malējus, tagad paunds pacēlies nedaudz, gaidu kad vēl bišķi atkopsies jo nav iemesla pagaidām kristies. 2 gadu izstāšanās process ilgs ilgi un, ja sāksies, tad Oktobrī.

    #326040
    Participant

    Referenduma rezultāts manī radīja šoku, atzīšos. Iepriekšējā vakarā iegāju gulēt ar domu, ka nezināmi spēki mūs atkal sargā no katastrofāliem referenduma rezultātiem. Nevis cerēju, bet biju pārliecināts, ka knapi, bet tomēr kaut kā Brexit referendumā to Remain balsi sakasīs. Līdz šim biju pārliecināts, ka arī Trampu neviens neievēlēs, taču tagad es nekam vairs neticu. Nopietni. Sāku pārvērtēt savu pozitīvo attieksmi pret tautu un cilvēci. Arvien vairāk vēlos, kaut šī emociju vadītā primātu rase iegūtu kaut kādas kritiskās domāšanas spējas. Labi, domas var dalīties, argumenti var būt dažādi, bet labai daļai argumenti ir.. NEKÄ€DI! Uz jēla rasisma balstīti. Kaut kāda ksenofobija, kaut kāda vēlme celt impēriju, kas būs atstatus no pārējās pasaules. Kaut kāds nacionālisms, maza krāna sindroms! Kaut kāds “Make great again!” Kas notiek?

    Vakar skatos LTV un brīnos – latvju socioloģe atzīst, ka referendumi pēc būtības jau ir emocionāls balsojums. Kas tas par sūdu?? Iedodam tautai balss tiesības, bet šie kā bērni nejēdz loģiski (!!!) izšķirties starp variantu A un B!!! Ok, nedaudz aizrāvos, daļa tautas jau ir izglītota, taču tā daļa, kas nejēdz uzņemties atbildību par savu rīcību ietekmē pārāk daudz!

    Pašlaik vēlos, lai UK sadalītos pa reizinātājiem – tie, kas eirofīli lai nāk barā, tie, kas eiroskeptiķi lai paliek savā vaļā. Nebūs nemieri, nebūs jācieš nevainīgajiem tik lielā mērā. Tā UK jau sen ir kā sprungulis EU ritenī. Lai dzīvo atstatus. Un atpakaļ nākot, nekādus speciālos noteikumus. Kā reiz teica vienā jaukā latvju reklāmā: “Papis`? Papis`!”

    #326041
    usins
    Participant

    Man jau piedur, kā mums, paliušajiem, mālē smadzenēs cik slikti ir izstāties. Bet neviens nesaka, ka tagad visām ES valstīm palielināsies gada maksa, lai aizpildītu Lielbritānijas ribu, jo Lielbritānija ir viena no tām valstīm, kura vairāk ieskaitīja ES kontā nekā saņēma. Tagad ir 2 varianti, vai nu Vāciešiem, Frančiem un Itāīem ir jāpalielina iemaksas, vai arī mēs visi saņemsim mazāk. Kā arī sāk runāt, par uzņēmumu aiziešanu. Lielbritānijā dzīvo paliels cilvēku skaits un tirgus ir liels un auto tirgus ir unikāls… Nu neies prom uzņēmēji prom. Kā Zviedri, Norvēģi un Somi mierīgi sadarbojas ar ES valstīm? Tač noslēgs sadarbības līgumus utt. Tikai viens labusm, ES vairs nevarēs ielīst iekšpolitikā. TÄ€pēc jau vispār Briti tinās prom, jo pārāk tā tirdzniecības savienība iejaucas iekšpolitikā ar ekonomiku nesaistītās tēmās, bēgļi, kvotas utt. Tas, ka taad tur notiek nekārtības ir tikai tāpēc, ka nepilns procents bija pārākums un, protams, tie, kas gribēja palikt vārās. Bet nu tā ir tā demokrātijas burvība… pietiek arī ar 0,1% . Protams, vajadzēja atrunāt, ka vajag tos 10% pārsaru, lai tomēr ir tas nospiedošais vairākums pieņēmis, nevis katrs otrais ir par un otrādi…

    #326042
    Participant

    Latvijā vispār atsevišķas gudrās liberāļu galvas draud UK ar kaut kādu Ziemeļkorej-veidīgu izolāciju. Protams, UK var palikt EEZ, nekāda dižā starpība jau nebūs, tik vien tas, ka UK neko diži nevarēs Eiropā ietekmēt. Tā būs Eiropas vienotajā tirgū, bet tāda tā arī paliks – ar savu valūtu, ar saviem likumiem un savādākiem standartiem.

    Redzot to, kā attīstās pasaule – rodas Ķīnas supervalsts, rodas Indija, kaut kāda Brazīlija vienubrīd uzlēca kā kārtējā lielvalsts kandidāte.. Eiropa paliks kā sadalīta konfederācija bez vienotas balss, bez globālas ietekmes un vāju valūtu. Par valūtu – tā ir tik vāja, ka ir redzami pagaidām tikai divi nākotnes scenāriji – eiro krišana vai ES federalizācija, kas nepārprotami novedīs pie ES deguna bāšanas dalībvalstu maciņā un iekšlietās. Mums ir jāizlemj – federācija vai vāja, drūpoša konfederācija, kura nespēj vienoties par bēgļiem un ārpolitiku. Vēl jau ir arī tāds variants kā viens liels EEZ masīvs, taču man būs ļoti žēl tas, ka nākotnē mēs būsim un paliksim no visām pusēm raustāma marionete – no austrumiem lācis austrumdaļu kūdīs, bet Eiropas rietumus ērglis dancinās. Nekā šo reģionu nevienos, tikai vienots tirgus. Ļoti nestabila vieta.

    #326043
    msh
    Participant

    Es tikai varu pabrīnīties par pāris nozombētiem ļautiņiem, kas ķengā britu izvēli. Everiņ, sūdu maisi jau ir tie, kas balsoja Remain, nevis Leave, tieši kā tu uzrakstīji – balstoties uz melīgiem faktiem un propagandu. Ko tad viņi, tauta, diez tādu zaudēs? Ja tiešām viņi izstāsies, tad galvenie zaudētāji būs ar tautu nesaistīti spēki – visādi biznesmeņi un visādi politikāņi, kam uz tautu nospļauties. Norvēģija savulaik bija ES un izstājās – valsts ir nogājusi pa burbuli, vai ne? Š veice arī nav ES un nejūt ka gribētu iestāties. Hominidae, par kādu rasismu tu tur filosofē? Nē nu protams – anglijai būtu jābūt anglijai, tas būtu loģiski – bet galvenā problēma diemžēl ir ar islāmu, kas nav rase – ja tev liekas ka ar to tur viss ir kārtībā, tad jau ar islāma valsti, taliban, boko haram utt, arī viss ir vislabākajā kārtībā, ko?

    Mans personīgais viedoklis – es priecājos, un es ceru ka viņi tiešām arī izstāsies. Kaut kam ES ir beidzot jāmainās – esošais ES virziens var tikai beigties ar ļoti smagu ES izjukšanu, varbūt brexit novedīs pie nopietnām reformām kas varētu ES saglabāt – jo mums, diemžēl, nav kur likties – vai nu ES, vai NVS. Patlaban kāda ir starpība starp ES un PSRS – PSRS salika valstu valdībās marionetes, ES politiķus ar visādiem veidiem kontrolē, PSRS nodarbojās ar rusifikāciju, kamēr ES vienkārši cenšas iznīdēt vietējās tautas, kas ilgtermiņā rezultēsies arabizācijā un islamizācijā. Ja tā nebūtu, tad šitentā migrantu krīze nebūtu notikusi – ES ir līdzekļi un resursi lai to plūsmu nocirstu un viss. Mani uzjautrina seklā ES propaganda, un ļautiņi, kuri tai arī tic – nu kā, piemēram, argumenti PAR eiro ieviešanu – varēšot cenas salīdzināt… Jā, eiro vajag lai nevajadzētu kalkulatoru lietot… Tas ka par visādām tēmām, kur ES reāli grauj kopā savas dalībvalstis, jo tur augšā kāds uz to vārās, ir viegli saprotams fakts – vismaz neķerieties tik viegli uz to propagandu.

    #326044
    LooNeY
    Participant

    Bija labs grafiks, kur bija parādīts ka reāli penši (no 65gadu vecuma) teica gandrīz 100% jā, bet ekonomiski aktīvie cilvēki (līdz 35g.v bija ļoti mazs procents par izstāšanos)

    Kārtējo reizi nostrādāja dziļo atmiņu lāde, ka tajos gados(pirms ES) bij labāk, penšīem ta nospļauties uz reālo situāciju, tie tik sapņo ‘memory lane’ un balso par vecajiem labajiem laikiem.

    Pie mums jau nav labāk ik uz stūra var dzirdēt no psrs dzimušajiem- krievu laikos bij labāk! Visiem bij darbs… visiem deva mašīnas…. pa rubuli varēja nez kādas dzīres sarīkot u.t.t…. 😉

    Es uzskatu ka šādiem lieliem lēmumiem vajadzētu vismaz 5% atšķirību starp ‘jā’ vai ‘nē’ ja 5% atšķirību barjera nav sasniegta tad tiek atkārtoti pēc pāris mēnešiem rīkots referendums. Jo nu praktiski 49/51 % balsis noved tikai pie absolūta bullšita par ko burbuļoti presei, bet tās valsts iedzīvotāji tikai pārtop par 2 fronšu karavīriem kuri gatavi viens otru nomušīt.

    msh – 1.Var jau čīkstēt par slinkajiem imigrantiem un novelt visu vainu uz viņiem, bet forši pa ‘ES propogandas’ zemi brīvi braukāt, atpūsties vai ja sagribas kaut rīt sākt strādat lielāka atalgojuma algu citā ES zemē.

    2. vai labāk kā agrāk – atgriezt visas robežkontroles, braucot ar auto līdz francijai vajadzēja kopumā vismaz veselu dienu pavadīt pie robežkontroļu punktiem kur tavu masīnu izkrata kā būtu kāds narkodīleris, vajadzēja vesalu portfeli ar katras valsts naudu kuru šķērso, jo svešu zemju kredītkartes ta nepieņem, bet ja lidoji ar lidmašīnu tad nosēžoties tanī zemē nācās stāvēt stundām ilgi pie pases kontroles lai saņemtu to svarīgo štampogu ‘vīzu’ laucinā ka vari legāli uzturēties tur 2/3/4mēnešus. 😉 par ‘strādāšanu’ nerunājot… kādus gardarbu grāmatu biezuma papīrus vajadzēja kārtot lai varētu legāli strādāt. Un ja kas nebija kartībā tad neielaiž un ar nākamo ļočeni tevi deportē atpakaļ uz majām….

    U choose! 😉

    #326045
    migors
    Participant

    Diemžēl vidējam pilsonim vairs nav spējas salikt cēloņus un sekas vienā ķēdē 🙂

    #326046
    Evers
    Participant

    msh, diemžēl tu kļūdies, paskaties, kas te, notiek, ko un kādi briti paši saka, paklausies tos divus klaunus Borisu un Farāžu, viņiem sejās jau ierakstīts, ka uzticēties nevar. Kā viņi runā, cirks 😀 Farāžs pirms referenduma personīgi solīja, ka NHS saņems tos 350 miljonus, bet tagad saka ka neko tādu nav teicis un kāds kautkur kādu kļūdu pieļāvis.

    Inteliģence ir par palikšanu, par izstāšanos ir pensīši un sekli ļautiņi, pāķi, pārsvarā no viduszemēm kuriem noriebies, ka kaimiņmājā pa kreisi poļi dzīvo, pa labi leiši, jo tur jau imigrantu lielākā koncentrācija, fermas un rūpnīcas visur. Esmu nodzīvojis vidusszemēs ar daudz un domāšanas līmenis ļoti atšķiras, sekli nodzerti prātiņi pa pilnam, tādiem Eiropa neinteresē, futbols un alus tik prātā, ķipa amerikāņu redneku brāļi 😀 Es Londonā pat nemanu bērnus ar garīgām atpalicībām, bet vidusszemēs tur visādi brīnumi visapkārt staigā katru dienu.

    Pēc likuma ir jāpienākas atkārtotam balsojumam jo procentuālais pāsvars nebija pietiekams.

    Idiocracy, divi brāļi

    [img]https://www.onlooker.press/wp-content/uploads/2016/02/CLv-5wTWIAE83Dj_750x410.jpg[/img]

    #326047
    SFiX
    Participant

    Imigranti Apvienotajā Karalistē daudz vairāk samaksā nodokļos, nekā tērē. + smieklīgi, ka saliki ES imigrāciju un Tuvo austrumu imigrāciju kopā- no kuras ES dalībvalsts tad brauc tavi nīstie muhamedi? Idiots.

    #326048
    SFiX
    Participant

    Quote:

    Lielbritānijā dzīvo paliels cilvēku skaits un tirgus ir liels

    Nopietni? Tu salīdzini 64 miljonus ar 450 miljoniem? Starp citu, zviedri un somi ir ES dalībvalstis, bet Norvēģija EEA.

    #326049
    msh
    Participant

    Tas ka tu, lūnij, dzīvo bezatbildīgā utopijā, nav nekas pārsteidzošs. Brīvi braukāt un atpūsties? Tā ir dzīvē svarīgākā lieta – braukāt atpkārt un atpūšties? Biezajiem varbūt. Strādāt lielāka atalgojuma algu? Jā, šis punkts, viens no četriem ES balstiem – brīva darbaspēka kustība – uzskatāmi pierāda to, ka ES ir priekš biezajiem, priekš biznesmeņiem, nevis priekš ES valstu tautām. Ko tas punkts nozīmē – nekontrolētu emigrāciju vai imigrāciju. Lai ļautiņi, kas nespēj/negrib strādāt savā dzimtenē, varētu emigrēt uz valsti, kur minimālā aldziņa ir bik lielāka, un justies ka pelna vairāk, jo var, lūk, nopirkt jaunu plakano telefonu un porķiku. Biezo valstu piznesmeņiem pluss, darbaspēks pats ierodas, nabagajām valstīm un visām tautām mīnuss, tās tiek iznīcinātas. Izsakoties everiņa tekstiem, no sūdu maisiem izcēlušies sūdu maisi aizmūk uz savām leiputrijām, bet šeit nekas nemainās, jo neapmierinātie ir aizmukuši – un vienīgais kas var mainīties – ka man, tāpat kā sūdu maisiem, kam poksuj, kādā valodā runāt, nāksies arī runāt svešvalodās, tikai savā dzimtenē.

    Š is ir tīrs aitu bara efekts – “šī iespēja man dod labāk paēst, tātad tā ir labāka” – un pilnīgi nekādas atbildības.

    Ak un jā, tu te vēl filosofē par brīvo braukšanu – neizskatās ka šengena ilgi noturēsies – un par tām tavām svešo zemju kredītkartēm – nejauc pirkstu ar krānu – tas ja deviņdesmitajos visas bankas nebija sačupojušās pie VISA vai MasterCard, nav nekāds arguments, un tam nav nekāda sakara ar ES vai šengenu.

    #326050
    SFiX
    Participant

    Ir diezgan ironiski, ka vietējie ‘eksperti’ nereti smejas par ierindas pilsoņu zināšanu trūkumu datortehnikas jomā, bet pašiem ekonomikas un politikas zināšanas ir zem katras kritikas. Dažam labam Norvēģija ir bijusi ES dalībvalsts, bet Zviedrija un Somija gan ne. Citam nez kādēļ liekas, ka UK uzņēmumiem būs vienalga, ka viņu tirgus samazināsies no 500 miljoniem un 60. Pēdējais vēl salīdzina ES ar PSRS, “ES cenšas iznīdēt vietējās tautas” ir citāts, ko es gaidītu no Brīvā Mikrofona, nevis no (pēc idejas) izglītotiem cilvēkiem.

    #326051
    msh
    Participant

    Protams, jo viņu mērķis ir aizsniegt tev līdzīgus ļautiņus – seklus ļautiņus, pāķus. Sevišķi vēl ja pretējā nometne bīda buļļa sūdu – ekonomiski zaudējumi un kas tur vēl ne. Es arī nebrīnos par tavu, kā arī londonas, nostāju, jo londona jau tāpat kā tu, nav angļi bet visādi imigranti, kam ir pilnīgi nospļauties par angliju un angļiem. Tev ir nospļauties par savu dzimteni – un tev ir tikpat cēli nospļauties par citu dzimteni – galvenais lai var bik labāk paēst – tā pusē tad tu nostājies, un pretējie attiecīgi ir “lauķi” “pāķi” “sekli ļautiņi” utt utjpr, jo “nacionālisms” un “patriotisms” tev ir tukša skaņa – protams, par to sirsnīgs paldies ir jāsaka taviem vecākiem.

    P.N. Kad es dzīvoju anglijā, es arī nebiju sevišķi sajūsmā par imigrantu kvartāliem – aizbraucot uz angliju, es tomēr gribēju atrasties anglijā, nevis atkritumu izgāztuvē.

    #326052
    SFiX
    Participant

    Norvēģija nekad nav bijusi ES. Ja vēlies, lai ļaudis ņem tavu “ES ir PSRS” populismu par pilnu, vismaz tiec galā ar faktiem.

    #326053
    msh
    Participant

    Kāpēc šajā topikā cilvēki sauc citus savos vārdos? Es pat to rakstu lasīt netaisos – bet es ļoti spēcīgi baidos ka zeļošā un plaukstošā britu musulmaņu minoritāte pēc statistikas ir vietējie, lasīt – pilsoņi – tieši tā, jo viņi nevar tā vienkārši iebraukt – toties viņiem ir daudz vairāk bērnu nekā eiropiešiem. Tā ka, pirms kādu saukt sliktos vārdos, padomā vai tie vārdi labāk neattiecas uz tevi pašu.

    #326054
    SFiX
    Participant

    Tādi rasisti un ksenofobi kā tu nedara godu ne Latvijai, ne patriotismam kā tādam. Tu esi piemērs nacionālisma sliktajām blakusparādībām.

    #326055
    msh
    Participant

    Nav? Nu labi. Es neesmu tajā iedziļinājies – es tikai atceros ka tad, kad pirms 12 gadiem latvijā bija referendums, oficiālā propaganda teica ka “PSRS bija izstāšanās punkts, bet to nevarēja izmantot, ES nav izstāšanās punkta, bet izstāties var – Norvēģija to izdarīja”. Tātad sanāk ka “par” propaganda mums meloja 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=m41Tdl5mvdg atspēko šito, populist.

    #326056
    Participant

    Oi, cik personiski un nepamatoti apvainojumi parādās. 😀

    Kāpēc no Brexitistiem jau kuro dienu jau kuro reizi dzirdu, ka Norvēģija ir ES sastāvā? Kas tā par parādību un kāpēc tik bagātīgas zināšanas ES sakarā? 😀

    PSRS un ES vieno tikai tas, ka tās ir valstu savienības, pie tam, PSRS nebija konfederācija. Ideoloģija, uzbūve un ģeogrāfiskā atrašanās ir pilnīgi savādāka. Etnisko tautu iznīcināšana? Kur ES iznīcina latviešus, teiksim? Iedodot izvēli – izbraukt vai nē? Es nesaprotu. “Iepludinot” musulmaņus? Musulmaņi UK un ES bija jau sen, krietni pirms bēgļiem, teiksim. Saprecās ar vietējiem, mācās mūsu skolās.. Bez ES musulmaņi tāpat būtu bezjēgā daudz.

    PS: Ja visi musulmaņi būtu teroristi, tu jau būtu miris, msh.

    Peace. 🙂

    PPS: Ceru, ka tagad UK plauks un zels. Oi, ne UK, bet Anglija. Nebūs tāda UK. ^^

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 72 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā