Intel iesaistās bitkoinu biznesā

Kamēr visi citi  cenšas nopelnīt un izlaiž hardware un programmatūras risinājumus kriptovalūtu rakšanai, Intel līdz šim stāvējis nomaļus. Tagad atklājies, ka jau 2016. gada septembrī ASV Patentu valdē iesniegts patenta pieteikums «Bitcoin Mining Hardware Accelerator With Optimized Message Digest and Message Scheduler Datapath» par tehnoloģiju bitkoinu ieguves optimizēšanai. Šobrīd gan izskatās, ka patents iestrēdzis birokrātijas džungļos, jo 1.5 gadi mūsdienu tehnoloģijām tomēr ir ilgs laiks.

“Tā kā bitkoinu ieguves hardware un software realizācija izmanto bruteforce principu funkcijas SHA-256 bezgalīgai apstrādei, šis process ir pārāk energorijīgs un izmanto lielas platības aparatūrai. Dokumentā aprakstītie principi optimizē bitkoinu ieguvi gan energopatēriņa, gan aizņemtās telpas ziņā,” tā savu ideju apraksta Intel. Pēc kompānijas aprēķiniem, metode dod 35% ekonomiju salīdzinājumā ar vispārējas nozīmes procesoru sistēmām.

Bez tam piedāvātais akselerators nav ierobežots ar klasiskajām platformām, bet var tikt iekļauts komplektos ar speciālajiem ASIC procesoriem, gan ar programmējamām matricām FPGA un visiem citiem risinājumiem.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt