iPhone 8 ar neoriģinālajiem displejiem pārstājuši darboties

Ne vienam vien ir gadījies saplēst viedtālruņa ekrānu. iPhone gadījumā tas ir īpaši bēdīgi, jo displeja nomaiņa autorizētā servisā maksās vismaz 100-150 euro. “Parastie” servisi šādos gadījumos izmanto čaklo ķīniešu saražotos analogus, kuri nebūt nav sliktāki, bet maksā vien ap 20-70 atkarībā no modeļa.  Jau pagājušā gada septembrī sākās nervu maitāšana, kad pēc Apples izdotā atjauninājuma iOS 11.0.3 visi iPhone 7 ar kreisajiem displejiem pārstāja darboties. Toreiz vismaz ābolkompānija apžēlojās, un pēc kādas nedēļas izdeva patchu, kas šos displejus atkal ieslēdza.

Tagad tas pats noticis ar iPhone 8. Pēc atjauninājuma iOS 11.3 daļa ierīču ar mainītiem ekrāniem atteicās darboties. Bet šinī gadījumā problēma neskāra pilnīgi visus ķīniešu displejus. Servisa firmai Injured Gadgets nācās pieņemt atkārtotā remontā vairāk nekā 2000 iPhone 8, kuru īpašnieki bija vairāk nekā uzbudināti.  Nav arī zināms, ko darīt. Varētu masveidā salikt tos ķīniešu displejus, kuri vēl darbojas. Bet nav garantijas, ka pēc nākamā iOS atjauninājuma arī tie nenomirs. Pēc būtības visi ārpus Apples remontētie iPhone pārvērtušies par bumbām ar laika degli.

Problēma slēpjas faktā, ka katrā oriģinālajā iPhone displejā paslēpts ID mikročips, kas veic atpazīšanas funkciju savs/svešs. Jebkura brīdī Apple var atslēgt kreisos ekrānus ar vienkārša programmatūras koda palīdzību.  Vēl sliktāks stāvoklis ir ar iPhone X – tanī apgaismojuma sensors pārstās darboties pat tad, ja ieliks citu oriģinālo displeju. Tas pats ar frontālo kameru: ja to nomainīs pret tādu pašu oriģinālo – FaceID funkcija vairs nestrādās. Līdzīgi bija ar Home pogu iepriekšējā modelī iPhone 7 – ja pogu vajadzēja mainīt, tad tālrunis vairs nedarbojās. Autorizētajos servisos jau kopš iPhone 5S laikiem mezglu sinhronizācijai lieto īpašu “iPhone Calibration Machine”, kuru Apple no nagiem neizlaiž.  Viss vērsts uz to, lai klienti nedotu darbu lētākajiem servisiem “no malas”.

Šobrīd gan ASV notiek likumdošanas iniciatīva par monopola atcelšanu uz remontiem,  tomēr cīnīties pret lielo korporāciju patvaļu nav viegli. Ja likumu pieņems, tad  ražotājiem – vai tie izlaistu viedtālruņus, putekļsūcējus vai traktorus – nāksies tirgot rezerves daļas visiem gribētājiem. Un neko vairs nedrīkstēs atslēgt.

Attēlā: Apples slepenā “iPhone Calibration Machine”

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 Responses

  1. Nevajag idiotiem ļaut šeit komentēt…
    siFonam kā tādam nav ne vainas, tas ir diezgan kvalitatīvs produkts… problēma ir ar pašu Āboļkompāniju – viņu remontu politika ir derdzīga h**ņa, kas debīlismā mērojas tikai ar viņu pašu apdeitu politiku.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt