Mākslīgais intelekts apspēlējis profesionāļu komandu spēlē Dota 2

Vakar Sanfrancisko norisinājās paraugmačs videospēlē Dota 2 starp mākslīgo intelektu OpenAI Five un piecu elitāru spēlētāju  komandu, kurā ietilpa agrākie profesionāļi, komentētāji, un viens patreizējais kibersportists. Sacīkste ilga līdz divām uzvarām, un abos mačos robots guva uzvaras. Uz uzvaru tūlīt reaģēja Elons Masks, kurš ir viens no OpenAI līdzdibinātājiem:

Tā kā Dota 2 ir ļoti daudzveidīga spēle ar milzumu personāžu (pāri simtam), sacīkstēs to skaits tika ierobežots līdz 18. Tāpat nevarēja lietot rīkus Divine Rapier, Bottle; ilūzijas un vēl šo to mazāk nozīmīgu. Tā kā bots visu dara zibenīgi un fiziskās pogas nespiež, cilvēkiem par labu OpenAI reakcijas laiks tika palielināts līdz 0.2 s. Vienalga cilvēku komanda zaudēja abos mačos bez variantiem. Jāsaka, ka nekādu spīdošu spēli cilvēki šeit nerādīja un nemitīgi pieļāva kļūdas.

Nākamā sacīkste  The International 2018 notiks 20.-25. augustam un tanī OpenAI pretinieki būs  pasaules labākie kibersportisti – profesionāļi.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

  1. Tur jau tā lieta, ka šis mākslīgais intelekts var tikt apmācīts kā rīkoties šaurā iespēju spektrā turklāt simulētā vidē. Visiem, kas sāks runāt par “Skynet” – šis drīzāk pierāda, ka līdz kam tādam esam vēl ļoti tālu ar šobrīdējām tehnooģijām.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt