Oficiāli: Windows 7 atbalstīs līdz 2023. gadam

Tā kā Windows 7 joprojām ir vispopulārākā OS pasaulē uz galddatoriem, Microsoft pārdomājis to likvidēt 2020. gada 14. janvārī, kad bija plānots pārtraukt drošības ielāpu izlaidi. Tā vietā atbalsts pagarināts vēl uz 3 gadiem – līdz 2023. gada janvārim. Šos ekstrā drošības ielāpus sauks par Extended security updates (ESU), un saņemt tos varēs tikai par papildus maksu par katru mašīnu ar Windows 7 Professional vai Windows 7 Enterprise. Arī mākoņserviss Office 365 ProPlus pilnvērtīgi darbosies ar šiem datoriem. Visas šīs akcijas mērķis ir padarīt korporatīvo lietotāju pāreju uz Windows 10 maksimāli maigu un nesāpīgu. Jo citādi vēl var “abižoties” un pāriet uz Mac, vai nedod dies vēl uz Linux. Tas, ka ESU izplatīs par maksu, nenozīmē, ka user vulgaris tos nevarēs sameklēt internetā par velti.

Līdzīga politika bija arī ar Windows XP – to arī atjaunināja par maksu vēl vairākus gadus pēc oficiālā termiņa beigām. Savukārt Windows XP Embedded, kuru izmanto bankomātos un vēl šur tur – pēdējoreiz tika lāpīts vēl 2018. gada februārī.

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

7 Responses

  1. Viš kaukā krīt apkārt ja viņu nebalsta?
    Man nekad nav vajadzējis nekādas stutes vai atsaites.
    Labāk varētu uzrakstīt KO TIEŠI tie apdeiti apdeito. Un nevis to žvankstoņu kas nāk līdzi apraksta – bet ko tehniski maina.
    Te lielākai daļai varētu būt acis platas un žauna vaļā, ka tie apdeiti neko nopietnu neizlabo.

    1. Atpako vaļā tos MSU vai EXE arhīvus, skaties kādi sistēmas faili tiek apmainīti, tālāk salīdzini tos failus disasemblerī un analizē kas ir izmainīts viņos. Gudri dirst un pļūtīt tu māki, bet advancētākās lietās nemāki iedziļināties.

      Userim vulgaris no patchiem ir tāda starpība redzama, ka pirms patchoshanas varēja palaist exploitu ar Metsploit uz sistēmas, pēc patchoshanas vairs nevar.

  2. Vēl jautrāk viss kļuva brīdī, kad apdeiti sāka nāk rollup veidā, nevis atsevišķi kā senāk. Laikam MS ļoti nepatika, ka daļa lietotāju izvēlējās nelikt telemetrijas apdeitus.

    1. 1. Tie nav rollupi, bet gan kumulatīvie. Ērtāk, ja manuāli jāpačo sistēma, jo agrāko 100+ ielāpu vietā ir jāuzliek 1 vai 2 tikai. Sliktāk, ja kaut kas nograuj sistēmu vai kādu funkcionalitāti, tad jāinstalēnost viss apdeits un kādu mēnesi jāsēž bez biksēm.
      2. Pats galvenākais ka tajos nav iekšā telemetrija, vismaz Win7 noteikti ne. Telemetrijai joprojām ir konkrēti KB nummuri, kurus es noraidīju WSUS serverī.

  3. Win7 ēra iet uz beigām, bēdīgi. Par Win10 neesmu sajūsmā, ko dod vien RAM patēriņš tukšgaitā. Bez atvērtām aplikācijām. Meitai gan uz datora ir oficiāla iegādāta Win10 versija uzliku paralēli Linux, lai var kaut ko vairāk nekā tikai ar MSOffice strādāt un nebīties ne no kā, piemēram RAM un SWAP pārpildes, dēļ tā, ka atvērts kaut kas vairāk. 😀

  4. Ja speles ietu uz linux sen tur butu. Pec manam domam ka win 10 is microsoft store nepadara to lietu vienkarsaku. Cilveku vienalga pievilina maksa par iespejam ko senak vareja nemaksat.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt