Dzīvnieku modeļi virtuālajā realitātē no Google

Google I/O izstrādātāju konferencē maijā paziņoja, ka Google meklēšanas rezultātiem ir pievienota visai interesanta funkcija – uzlaboti realitātes modeļi, kas ļauj lietotājiem aplūkot meklēšanas rezultātu kā 3D attēlu. 

Šobrīd funkcija piedāvā aplūkot tikai pāris dzīvniekus, kā piemēram, tīģeri, lauvu, milzu pandu, vilku un citus. Lai izmantotu šo funkciju, vienkārši meklējiet attiecīgo dzīvnieku. Ja dzīvnieks, ko meklējat būs pieejams (piemēram vilks), tas parādīsies mazā kastītē ar dažādiem statistikas datiem un animētu sīktēlu, kā arī uzaicinājumu iepazīties ar reālā izmēra vilku tuvumā.

Zem uzaicinājuma iepazīties ar dzīvnieku būs iespēja View in 3D (apskatīt 3D skatā), to uzspiežot redzēsiet animētu 3D dzīvnieka modeli. Noklikšķinot ekrāna augšdaļā uz cilnes AR (virtuālā realitāte), pārslēgsieties uz virtuālās realitātes skatu. Šis skats ļaus Jums redzēt, piemēram, reālā izmēra tīģeri Jūsu pagalmā.

Funkcija ir visai interesanta – tā ļauj redzēt un izprast cik lieli patiesībā ir dzīvnieki, kad tie atrodas Jums tuvumā. Šāda funkcija būtu visai noderīga izglītības iestādēs dažādiem mācību procesiem.

Google min, ka šī funkcija tiks izmantota dažādām praktiskām lietām, kā piemērām, interneta iepirkumiem, lai varētu redzēt, kā patiesībā izskatās produkts no visiem leņķiem.

Šī nav pirmā interaktīvā funkcija no Google. 2016. gadā Google laida klajā funkciju, kas ļāva meklēšanas rezultātos atrast un noklausīties dzīvnieku skaņas. Rezultāti gan bija specifiski jāmeklē, piemēram, meklētāja ierakstot Wolf Sounds (vilka skaņas).

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt