Google Assistant uzvar Alexa un Siri IQ testos

Savā ikgadējā pārbaudē uz pētījumiem balstīta riska kapitāla firma Loup Ventures atklāja, ka Google Assistant  pareizi atbildēja uz 92,9 procentiem jautājumiem.

Pētnieku grupa uzdeva vadošajiem digitālajiem asistentiem – Google Assistant, Siri un Alexa – katram 800 jautājumus. Google Assistant spēja pareizi atbildēt uz 93 procentiem, Siri uz 83 procentiem un Alexa uz 80 procentiem jautājumu.

2018. gada jūlijā Google Assistant pareizi atbildēja uz 86 procentiem salīdzinājumā ar Siri 79 procentiem un Alexa ar 61 procentiem, teikts Loup Ventures ziņojumā.

Testēšana tika veikta, izmantojot Siri operētājsistēmā iOS 12.4, Google Assistant uz Pixel XL, kurā darbojas operētājsistēma Android 9 Pie, un Alexa izmantojot iOS lietotni.

Google Assistant atkal bija labākais izpildītājs, pareizi saprotot visus 800 jautājumus. Siri pārprata divus jautājumus, savukārt Alexa pārprata tikai vienu jautājumu.

Google Assistant bija labākais izpildītājs četrās no piecām kategorijām, taču atkal atpalika no Siri komandu kategorijā.

Siri turpina izrādīties noderīgāks ar tālruni saistītām funkcijām, piemēram, zvanīšanai, īsziņu sūtīšanai, e-pasta sūtīšanai, kalendāram un mūzikai. Gan Siri, gan Google Assistant ievērojami pārspēja Alexa komandu sadaļā,”  parādīja atklājumi.

Izmērot pēc pareizām atbildēm, 13 mēnešu laikā Google Assistant ir uzlabojies par 7 procentpunktiem, Siri par 5 punktiem un Alexa par 18 punktiem,” teikts ziņojumā.

Avots: gadgets.ndtv.com

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt