Waymo testē, cik daudz vajadzētu maksāt par robotu taksi

Waymo, Alphabet (Google mātes uzņēmums) izveidotais uzņēmums sācis testēt apmaksu modeļus braucieniem autonomajās mašīnās Fīniksā, ASV. Izskatās, ka Waymo gatavojas uzsākt komerciālu robotu – takšu servisu.

Uzņēmums vēl nav pārdevis robotu – takšu braucienus plašā mērogā nekur, bet katru dienu tam aizvien vairāk tuvojas.

Waymo agro braucēju (early rider) programma, kas pārbaudītiem cilvēkiem dod iespēju izsaukt sev pašbraucošu taksi, tikusi paplašināta, Alphabet CFO (galvenais finanšu virsnieks) Ruta Porata (Ruth Porat) paskaidroja ceturtdien uzņēmuma ceturkšņa finanšu konferencē.

Waymo sāka testēt apmaksas modeļus trešajā ceturksnī viedtālruņu aplikācijās, teica Porata.

Pēdējais publicētais programmas dalībnieku skaits ir 400. Waymo pārstāvji nevēlējās atklāt, cik daudz šis skaits ir pieaudzis kopš publikācijas.

”Kā daļu no mūsu agro braucēju programmas, mēs nesen esam uzsākuši testēt apmaksas modeļus aplikācijā, ” Waymo pārstāvis teica e-pasta vēstulē. “Apmaksas šobrīd ir eksperimentālas un paredzētas tikai, lai iegūtu atsauksmes no agrajiem braucējiem un neatspoguļo modeļus, kuri tiek apsvērti publiskam servisam.”

Waymo ir progresējis soli pa solim uz komerciāla servisa izveidi Fīniksā no testu uzsākšanas priekšpilsētās, no kurām viena 2016. gadā bija Čandlera. Progresa temps paātrinājās 2017.gada aprīlī, kad tika izveidota Agro braucēju programma. Vēlāk 2017. gadā, Waymo izņēma darbiniekus un pasažierus no sava testa autoparka un sūtīja tukšus pašbraucošus minivenus pa Fīniksas ielām.

Šī gada maijā, Waymo sāka atļaut daļai agro braucēju izsaukt pašbraucošos minivenus bez cilvēku testa vadītāja pie stūres. Nesen vasarā uzņēmums uzsāka publisku pārvadāšanas programmu Fīniksā, kura fokusējās uz cilvēku nogādāšanu uz autobusu pieturām un vilcienu stacijām.

Testēšana turpinās arī citās pilsētās, tajā skaitā ir Mauntinvjū (Mountain View) Kalifornijā un Ostina (Austin) Teksasā. Waymo agrāk šomēnes paziņoja, ka uzņēmuma autonomās mašīnas ir nobraukušas 16 miljonus jūdžu (25 749 504 kilometri) pa Savienoto Valstu ceļiem.

 

Avots: techcrunch.com

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt