Varbut, toposais programmetajs

Sākumlapa Forumi Saites un Pamācības Web un Programmu pamācības Varbut, toposais programmetajs

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 43 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #148915
    richX
    Participant

    Sveiki! Ceru ka pareizaja sadala trapiju. Man tads jautajums. Es sogad gatavojos iestaties augstskola un apgut programmetaja profesiju, tapec veletos noskaidrot, kadas prieszinasanas butu velamas, uzsakot macibas. Ja iespejams nedaudz raksturojiet, kas jazin un cik daudz. Jau ieprieks paldies!

    #201292
    samurajs
    Participant

    Vai tu jau proti kaut vienu programmēšanas valodu? Vari uzrakstīt elementāras programmas? Ja jā – vari mēģināt. Pretējā gadījumā labāk izvēlēties ko citu. Programmēšana nav profesija katram, tur vajag īpašu domāšanas veidu.

    #201293
    Crow
    Participant

    Īstenībā netrāpīji, bet man ta kas 😀

    Visupirms – aksioma numur 1 – programmētāji ir nevis profesija, bet sekta.

    Par RTU un LU nezinu, bet tur noteikti ir sasodīti garlaicīgi 😀

    Ja nav pārliecības īsti par savām spējām – iesaku Vidzemes Drāmas Teātri.

    Ja neizdosies par programmētāju, jebkurā gadījumā kļūsi par plaša profila IT speciālistu 😀

    Pēc pieredzes saku (3 gadus esmu norāvis šajā momentā) – tur droši var iet tādi, kas nezina, kur atrodas “any key”. Nesatraucies, zināšanas tur neprasīs (kaut tas ir vienmēr ir vēlams).

    Ja pēc šī rodas citi jautājumi – tādā gadījumā tev jābūt entuziastam un tai jābūt sirdslietai. Ja vēl nav – ir jau par vēlu 😀

    #201294
    Foxsk8
    Participant

    Iekš LV nav tādu skolu, kur tev mācīs kodēt. Kamēr tu pabeigsi savu augstskolu, es jau sen par to laiku būšu pašmācības ceļā apguvis daudz vairāk, kā arī reāli dienu dienā darbojies ar programmēšanu.

    Ja vēlies apgūt kodēšanu, rēķinies ar kaudzi nerviem, sadarbojies ar prātu, draudzējies ar vientulību, darbu naktīs, dienas paredzētas gulēšanai + viss process ap 10 gadus aizņems, jo visu laiku ir jāmācās, skolās tev ieliks tikai pamatu un reāli, ja vadīsies pēc skolas, tad nekas diži labs tur nesanāks. Maksāt kādam naudu, lai tas tev no wikipedijas iedod info to pašu, ko tu vari pats paņemt, man kaut kā prāts uz tādām domām nenesās.

    #201295
    daGrevis
    Participant

    foxsk8 wrote:

    Iekš LV nav tādu skolu, kur tev mācīs kodēt. Kamēr tu pabeigsi savu augstskolu, es jau sen par to laiku būšu pašmācības ceļā apguvis daudz vairāk, kā arī reāli dienu dienā darbojies ar programmēšanu.

    Pilnīgi piekrītu, visu, ja grib, Tev tas patīk, un ir dotības, var apgūt pašmācības ceļā. 😉

    #201296
    rajah
    Participant

    damncrow wrote:

    Nesatraucies, zināšanas tur neprasīs (kaut tas ir vienmēr ir vēlams).


    tieši tāpēc rodas lohi kas pielaiž kļūdas programmās

    Quote:

    tev jābūt entuziastam un tai jābūt sirdslietai. Ja vēl nav – ir jau par vēlu 😀


    tad vispār labāk aizmirst stāties datoriķos.

    #201297
    richX
    Participant

    Hmm… Nedaudz apmulsu, 2 diametrali pretejas atbildes. Man patik kimereties pa un ap datoru, izmeginat dazadu progu darbibu utt. Ta ka darbs ar datoru man ir sirdslieta. Par samuraja teikto, ar kuru valodu labak sakt, man savulaik ieteica sakt darboties ar Visual Basic, ko tu par to saki, pareiza izvele vai ir vienkarsakas valodas iesacejiem? Mana pieredze progu veidosana ir gauzam nieciga, pec tutorialiem esmu veidojis bat failus, kas veica primitivus uzdevumus, tas laikam ari viss.

    Es uz mob parak lenu rakstu. Kamer rakstiju, 3 raksti pienaca 🙂 Augstskola man bus ka pamats, jo lai aizsniegtu griestus, lieti noder keblitis, lai gan es apzinos, ka par griestiem vel nav ko domat, pec augstskolas es vel knapi varesu nostavet uz keblisa, un bus vel jaiegulda milzum pulu un entuziasma, lai varetu domat vismaz par griestiem…

    #201298
    Sid
    Participant

    Pascal

    #201299
    Foxsk8
    Participant

    Nu es sāku ar VB ņemties, kad gāju pamatskolā, rēķini, PC bija tikai lai iedarbinātu VB, nekādi interneti nebija pieejami, sēdēju, nopirku grāmatu VB iesācējiem un močījos, dabuju drauga piemērus no augstskolas, ko šams tur mēģinājis bija kodēt, nepagāja pāris mēneši, ka čalim veidoju mājas darbus augstskolai 😀 Pats iedod VB, beigās jau kāds cits ir gudrāks.

    Tad sākās RTU laiki, kas man no ierastā VB, pārmet uz sūda paskālu, un notiek neizpratne, nafig man pascalu vajag, ja jau protu VB, līdz ar to radās nepatika pret skolas sistēmu.

    Paralēli ar VB, sāku veidot webu, webu veidoju prieka pēc, priekš saviem čaļiem, hobijam, beigās arī viss aizgāja kā pēc plāna. Tagad cīnos, un redzu, ka ar 10 gadiem būs vēl par īsu, jo valodas nāk un iespēju paliek aizvien vairāk. Kas bija aktuāli pirms 10 gadi, tad tagad tas vairs tā nav.

    Atšķirība starp ķidātājiem un programmētājiem ir tāda, ka ķidātāju ir pārāk daudz, labāk pārstāvēt kādu mazāku loku, tādus kā programmētājus, jo visu ko tu redzi, ēd, lieto, viss ir uzkodēts, tas tā teorētiski. Programmētājiem darba būs vienmēr, kamēr vien pastāvēs internets, PC un elektrība. 😀

    Parakņājies pa php.lv forumu off-topik tēmām, tur vari arī atrast labu info par šo tēmu, protams, daudz auzu, bet galveno domu jau es tev esmu pastāstījis.

    Plus otrs. Softiskie koderi ir ļoti maz, vismaz Latvijā, taka programmēšana arī ir savi novirzieni.

    Plus arī beigās karjiera arī ir normāla, sākumā sāc kā programmētājs, pēc tam kā projektu vadītājs, utt… beigās, ja viss aiziet, vari būt mazas firmas boss, vadītājs.

    Tā programmēšana ir ļoti interesanta štelle, ir ļoti daudz plusi, piem tas, ka vari strādāt kaut no mājām, meža, vai no jebkuras pasaules malas, viss kas vajadzīgs, dators, štrome un nets. Protams minusi ir tādi, ka būs jācīnās ar X debīliem klientiem, jāmokās nomodā un jāraksta kods, jāspēj reizē strādāt ar vairākiem projektiem, no viena pārslēgties uz otru, piem tas tā, vienā monī viena lapa, otrā monī otra lapa un abas reizē jākodē. 🙂

    Enyway, lai veicās.

    #201300
    richX
    Participant

    Butiba zel ka musu vidusskolas programma neietilpa darbs ar pascal un musu informatikas skolotajs bija zabaks jomas, kas sniedzas talak par office un paint, kaiminu skola pat 11. Klase macija stradat un pildit uzdevumus ar pascal.

    #201301
    Foxsk8
    Participant

    richX: Par tiem skolotājiem varu piekrist.

    #201302
    richX
    Participant

    Labakas bija joks, kad vins mums savulaik stastija par operativajam atminam un piemetinaja, ka labakie ram ir pat ar 256 mb ietilpibu, vins bija parsteigts, ka mes pastastijam, ka jau ir pieejami 2 un 4 gb rami, un ir dzirdets pat par 8gb ram, tas laikam bija 10. vai 11. klase 😀

    #201303
    Foxsk8
    Participant

    Latvija, ko var gribēt.

    #201304
    KaNeiet
    Participant

    richX wrote:

    kaiminu skola pat 11. Klase


    Zābaks ir nevis skolotājs, bet tas, kas neizvēlējās attiecīgo programmu un skolu. Divpadsmit gadu laikā par tā īsti pat dzimtajā valodā rakstīt neesi iemācijies.

    Iet uz augstskolu lai kļūtu par programmētāju, nav visai gudri – koderis kā tāds ir profenes līmenis un arī Latvijā ir pietiekami daudz izglītības iestāžu, kurās to varēja apgūt. Savukārt par to, ko vajadzētu apgūt augstskolās, diemžēl lielākajai daļai rakstošo vai nu nav vispār, vai ir galīgi greizs priekšstats.

    #201305
    richX
    Participant

    Es vnk biju soka, ka tads tumsonis var macit jauno paudzi. Ar ministriem varetu piekrist par Latviju, tacu citam kartam nebutu jabut tik tumsonigam.

    #201306
    KaNeiet
    Participant

    Savukārt ar to Pascal parasti ir tā, ka tipiskā skolā labākajā gadījumā 10-20% spēj ko sakarīgā līmenī apgūt, jo neko nejēdz pat no elementārās matemātikas un loģikas – kāda vēl tur Hoāra kārtošana vai grafu algoritmi.

    Maija beigās visās iespējamajās vietās bija pilns ar izmisīgiem saucieniem pēc 0 līmeņa programmu uzrakstīšanas – laikam tak vismaz gadu skaitjās mācījušies.

    Manuprāt jēga iet mācīties šajā virzienā ir tikai tad, ja vismaz reizi esi piedalījies rajona informātikas olimpiādē vai līdzīgā pasākumā,

    richX wrote:

    Ar ministriem varetu piekrist par Latviju, tacu citam kartam nebutu jabut tik tumsonigam.


    Pats vismaz saproti, ko mēģini uzrakstīt? Labāk jau būtu palicis pārliecināts, ka 256GB RAM ir daudz, bet iemācijies vismaz domu sakarīgi formulēt.

    #201307
    richX
    Participant

    KaNeiet, piedod par kljudam, uz mobila tel man nav garumzimju un rakstot uz 12 pogam man nereti gadas kludas, tiesam atvainojos. Par profenem runajot, es esmu no Rezeknes un mani ienakumi ir loti ierobezoti. Rezekne ir tikai 1 profene, kura maca programmesanu, bet par to ir loti negativas atsauksmes, man nav naudas, lai macitos citas pilsetas, kur nu vel Riga. Es macisos par tiem lidzekliem, kas man ir. Tapec ari jautaju seit pec padoma, lai efektivi varetu macities par to, kas man ir iekrats.

    #201308
    richX
    Participant

    Ludzu nekritize manu valodu, es pats apzinos, ka man vel jamacas pareizi noformulet domu. Es jums ludzu padomu, un esmu priecigs par sniegtajam atbildem, tomer nav patikami, ka vel paraleli kads nosoda tavu valodu. Es ludzu, es nepieprasu. Veltits KaNeiet…

    #201309
    KaNeiet
    Participant

    Tā gadās.

    Tuvāk laikam būs Daugavpils, bet kādreiz stāstīja, ka vislabākie apstākļi esot Ventspilī.

    Tālākais jau tikai no paša atkarīgs, ar karoti mutē nevienā vietā nelej.

    Par nosodīšanu – pats sāki. Gribētu redzēt mācību pārzines vai direktores vietā – kā pierunāsi to dziedāšanas vai fizkultūras skolotāju nākošgad indigo baram kvalitatīvu informātikas standarta apguvi nodrošināt par apkopējas algu.

    #201310
    richX
    Participant

    To es nemaz negaidu. Esmu macits dzive visu sasniegt saviem spekiem un darbiem.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 43 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā