Mājas lapas optimizācija

Sākumlapa Forumi Saites un Pamācības Web un Programmu pamācības Mājas lapas optimizācija

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152954
    web33
    Participant

    Varbūt kāds var padalīties ar info par mājas lapas optimizācija

    Kā pareizi,kas,kur,ko jādara ar ko jāsāk ?

    Tajā Google webmaster tools sataisīju sitemaps.xml robot.txt ,bet man šķiet ar to nepietiek,kā tos SEO un atslēgvārdus salikt ?

    Yahoo Site Explorer ? Kas tur jāliek jādara ? Tipa lapu pieslēdzu,bet nu tālāk melna bilde .

    Derēs jebkurš pamācoš video,text,kā pareizi soli pa solim saslēgt visu kopā.

    Paldies .

    #256427
    kaqp
    Participant

    Sāc ar pašu vienkāršako, html meta tag , keywordi, description . Video vari atrast tai pašā youtube. Un lai tev nejuktu piebildīšu, ka SEO ir Search engine optimization, un viņš nekur nav jāliek, tā vnk sauc to procedūru.

    Vēl ir labi ja tu savas mājaslapas linku atstāj kādās lapās kur ir augsts PR(page rank), iesaku komentēt ziņu portālos, blogos utt, tikai nevajag uzreiz iet un piespamot visas interneta vietnes. Vēl labi ir pievienot savu mājas lapu dažādos katalogs, latviešu un ārzemju, tādos kā statistika.lv, puls.lv, top.lv, liveinternet, ja kārtīgi piestrādā pie visa manis pateiktā, noteikti var pretendēt, būt jau pirmajā google lapā, pēc attiecīga pieprasījuma.

    Ja tu piemēram ar web izstrādi pelni, un klients pieprasa seo, tad ir labi izveidot vairākas lapas par konkrēto komercdarbību. Kā piemēru varu minēt, ja pasūtītājs ir bišukopis. Var izveidot atsevišķas lapas ar padomiem, vēsturi, piemēram kā pašam mājas apstākļos uztaisīt medu, kā kopt bites, biškopības vēsture. Ceru ka uztvēri domu. Jo vairāk visādu tādu knifiņu, jo augstāka būs tava pozīcija.

    Vēl jau arī ir AdWords, bet tas nav bez maksas 🙁

    #256428
    Rustyscrew
    Participant

    Domāju, ka nebūtu slikti izmantot 1PS.BIZ, jo vienkāršā procesā var izplatīt savu vietni 682 kvalitatīvās web diskorijās un meklētāj_ programmās…..

    #256429
    migors
    Participant

    Uzliec uz Firefox firebug un tad papildus YSlow, yslow ļoti daudz ko tev pateiks priekšā, pacenties sasniegt A atzīmi. Tā pat skaties kāds ir tavas lapas ielādes ātrums un tam var izmantot pingdom.com. ja var tad centies panākt lai ielādes ātrums nav lielāks par 2 sekundēm, Ja kas tad google nosakot lapas reitingu šobrīd ņem vērā arī SEO.

    #256430
    root
    Participant

    95% no visa augstāk minētā ir nekompetentu mumulēnu slapjie sapnīši.

    Visi kā viens aizmirsuši par vienīgo, īsto un pamata web veidošanas postulātu – optimizācija ir cirvjiem.

    1: Interneta katalogus izmanto tikai paši amatiereļi webmāsteri. Kmoon, nosauciet 3 normālus interneta end-userus kas kaut reizi nedēļā skatās kaut kādā mājas lapu katlogā-topā?

    No SEO viedokļa- 10 000 bezvērtīgas lapas pointo uz vienu bezjēdzīgu lapu, kas pēc tam pointo uz nākamo bezjēdzīgo lapu.

    2: Visi gudrie seo triki nekam nederēs gadījumā, ja lapā nebūs unikāla un user-friendly satura. Vai tā būtu kompānija, vai portāls vai prostitūtu rezervācija internetā. Labs kontents pats sevi reklamē, unikālu kontentu novērtē un rodas dabiskie backlinki. Visi mākslīgi uzdzītie seo monstri ir ar tik pat monstrozu lojality- 0.

    3: Augsti cienītais un godātais Igors Masļakova kungs- ejiet uz policiju un turieties tālāk no interneta. Pingdom pirmāmkārtām ir UPtime monitorings. IT speciālistam taču vajadzētu zināt, ka tādi servisi parasti pašu lapu neielādē un paķer tikai im alive atbildi, kuras ātrums nav atkarīgs no mājas lapas bet gan no servera kastes iespējām/trubas platuma. Lapas ielādes ātrums 2 sekundes? BLARGGHGHGGHGHGDSFSDF? Apskaties cik tavs mootols trigero eventus pie lapas ielādes un tad dzen zosis. Meistars tvaju maķ.

    Autoram iesaku netērēt laiku mēsliem. Un mazāk klausīties visādus amatieriskus čalīšus, kas gadus 2 atpakaļ mega-super-duper-seo buma laikā saskatījās, kā top nauda un iedomājas ka nu tik būs, nu tik linkos un nu tikai plūdīs nauda. A tagad katrs kaut cik saprātīgs pasūtītājs met pa durvīm ārā i dzirdēt negrib. Tāpēc, ka neko nedos 1. vieta meklēšanas rezultātos ja lapas saturs nebūs pa tēmu, nebūs derīgs un nebūs vērtīgs. Nākamreiz users tavam linkam meklētājā uzspļaus un iekšā nenāks, zinās jau, ka ar lažu nodarbojies. Turies pie viena vienīga principa:

    nepārbāz lapu ar liekām lažām, kas neattiecas uz doto kontentu.

    radi unikālu un noderīgu saturu. Kustini smadzeni. Piemēram, ja veido lapu auto pārvadātājam, tad klients gribēs zināt arī par to, kādi auto ir autoparkā un cik pieredzējuši šoferi (nedošu es vest kravu par 50k lvl piemēram kaimiņu vasjam ar žiguli). Ja veido lapu par kādu noteiktu tēmu- veido lapu par to tēmu bet nepiemirsti uztaisīt stubus par related tēmām, piemēram izstāstot visu par lodēšanas tehniku ļõļ būtu nepieciešama arī infa par lodāmuriem, vietām, kur tos iegādāties.

    Par lapas tehnisko ātrumu- neizmanto joomla ļõļ. Tehniskais ātrums caurmērā ir atkarīgs tikai no servera jaudām, bet skaties lai arī skriptu puse būtu kaut cik kārtībā.

    Keywordus un description piemēram, blogiem forumiem utt štellēm vispār vajag aizvākt un botam ļaut ģenerēt automātiski pēc lapas tekstuālā satura. Meta tegi? Nu piemēram kuri? Neskaitot tehniskos?

    Netērē laiku muļķībām. Tas nav ne tā darba vērts, ne arī atmaksājas.

    #256431
    web33
    Participant

    Labrīt

    kaqp

    Es atradu pamācību youtube html meta tag sarakstīju sev nepieciešamo,tas sarakstītais html ir jāliek tajā mapē kur stāv sitemaps.xml robot.txt ?

    Nju Es notestēju ar WooRank.com lielākā daļa sarkans.

    Š itie visi man ir sarkani

    1.Compete rank Not ranked

    2.Indexed pages 0

    3.Text/HTML ratio 8.25%

    4..edu backlinks 0

    5.gov backlinks 0

    6.DMOZ no

    7.Yahoo! Directory No

    8.Load time 13.020 second(s) (0.062 s/Kb) 😀

    9.gzip NO

    migors

    Testējot ar YSlow man ir D atzīme,laikam nav no tām labākām 🙂

    root

    Man nav vajadzības pēc nenormāliem SEO ,keywordi un t.t

    Vnk gribu,lai iekš google search rakstot manas lapas nosaukumu uzrāda to.

    Tāda vārda iekš google vispār nav 🙂

    keywordi protams attiecīgi tēmai.

    #256432
    Wuu
    Participant

    Google pati tevi atradīs, kad uzskatīs ka kādam tava lapa ir nepieciešama.

    #256433
    kaqp
    Participant

    @web33, meta tagi ir jāliek lapas daļā.

    Indexed pages, tās ir lapas kurās google bots ir pabijis, un saglabājis savā datu bāzē. Ja google bots pie tevis vēl nav pabijis, tad to skaits loģiski būs 0, bet ja esi uztaisījis kārtīgi sitemaps.xml un pievienojis to googlē, tad visdrīzāk nedēļas laikā, bots būs paspējis noindeksēt visas lapas, un tās būs pieejamas googlē(pats sevi varēsi tur atrast).

    Backlinks, kā jau iepriekšs minēju, ir linki uz tavu mājaslapu no citām lapām.

    DMOZ, pievienoties var dmoz.org, bet tur viņiem ir liela rinda ar noteikumiem.

    Runājot par root teikto, daļai var piekrist, un daļa jau ir manis iepriekšs pateiktā, bet root tāds cilvēks, kurš sūda lapelei taisīs epic seo par apaļām summām, un nebrīnīšos ja mājas lapa noraus banu.. neņemt personīgi. Bet lasot tavus komentārus root, tā vien liekas ka visi pārējie būtu vien jādzēš ārā

    #256434
    daGrevis
    Participant

    1) Ja gribi, lai lapa parādās Google – nekas nav jādara. Tas ir automātiski, ja vien neesi liedzis pieeju.

    2) Ja gribi nopietni paaugstināt rezultātu, tad Tu ir simts un viena darbība. Ieteiktu nopirkt dabūt ’09 / ’10 gada e-grāmatu, attiecīgi, par SEO un tikai.

    3) Spamojot n’tajos saitos, lai “uzkačātu” PR ir pats stulbākais, ko Tu vari izdarīt. Pat pēc noderīga posta kādā forumā ieliekot Savu linku Tev nedos nekādus uzlabojumus PR, jo…

    Code:

    daGrevis.lv

    …atribūts “rel” garantē to, ka Google šos linkus neņems vēra. ))

    #256435
    root
    Participant

    https://www.google.com/addurl/?continue=/addurl . Ja lapu esi atvēris pirms nedēļas, tad nesapņo par botiem un 1. lapām.

    kaqp , es ar SEO kā tādu nenodarbojos. Lapas veidojot tiek ievēroti pamatnoteikumi un tas arī viss. Visiem SEO speciem ar kāju pa dirsu un ārā pa durvīm. Uzskatu, ka tā nozare ir viena no uzpūstajiem mirkļa bumiem kas nu jau ir pārgājis- tagad topā SocialMediaMarketing. Pēc tam būs vēl kaut kas. un tā puskoka lēcēji pelna. Lai jau

    pelna.

    Web33, apbruņojies ar pacietību un liec kontentu, skaties lapas struktūru utt. Š eit patiešām viss tālāk notiks pats no sevis.

    #256436
    kaqp
    Participant

    @root piekrītu tev.

    Web33, jo sakarīgā lapu pats taisīsi, jo mazāk domāsi par seo. Visām search engines patīk unikāls contents, kurš nav vnk copy paste, ja visu kopēsi, tad nekāds seo nemaz nepalīdzēs.

    #256437
    migors
    Participant

    Nu jā roberts jau neonoturēsies kaut ko neiepļūtijis. žēl gan ka tik normāls portāls ir kļuvis par viena kropļa tribīni..

    #256438
    nevertell
    Participant

    U mad ?

    #256439
    dajaNa
    Participant

    migors wrote:

    žēl gan ka tik normāls portāls ir kļuvis par viena kropļa tribīni..

    tas Tu par savu gara darbu, kura “seo” dzini ar maksas mēdiju bezmaksas iespējām 😀

    #256440
    Kon
    Participant

    Varbūt migoram der atmest trešo profesiju un pievērsties pirmajām divām, kas der visam neder nekam u know :>

    #256441
    web33
    Participant

    Beidziet strīdēties 🙂 labāk pasakiet lūdzu kas man te jāraksta,lai vispirms rādītos text un tad bilde

    [img]https://b.imagehost.org/0939/xcx.jpg[/img]

    rakstot šo kodu man tikai bilde parādas,bet texts ne

    [img]https://d.imagehost.org/0932/Capturexx.png[/img]

    Nav kam reāli paprasīt visi guļ tāpēc te iepostoju 🙂

    #256442
    azazul
    Participant

    “Mājas lapas optimizācija” nav SEO.

    Un viss SEO ir bullshits.

    Uztaisi lapu ar orģinālu saturu un google pati tevi atradīs un saindeksēs.

    Sitemap protams palīdz , bet tas nav seo, bet gan development rīks.

    Protams ja tu gribi iemācīties kā optimizēt pašu lappas struktūru un darbību,

    tad tā arī vajadzeja prasīt ..

    #256443
    KristoZ
    Participant

    “alt” tagu jau izmanto, lai aprakstītu bildes saturu parādītu tekstu vai, ja bildi, zināmu iemeslu dēļ, nevar parādīt. https://www.w3schools.com/tags/att_img_alt.asp

    Nav pārāk smuki, bet vari mēģināt to tekstu ierakstīt pirms “img” taga sākuma:

    Code:

    $_[’text_title’] = ‘teksts_pirms_bildes bildes apraksts‘;

    #256444
    Mad182
    Participant

    Ä€trāk lapu noindeksēs un parādīs rezultātos, ja uz to būs saites no citām augstu vērtētām lapām. Pārējais jau vairāk atkarīgs no satura.

    Neklausies par visādiem meta tagiem un online katalogiem. Tie cilvēki nezina ko runā.

    #256445
    daGrevis
    Participant

    Ja ir labs saturs, tad būs viss. Dizains arī kaut kāds derētu, bet tas mazsvarīgi. 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā