Uz laiku tiks apturēta Google Play norēķinu sistēma Krievijā

Google Play Store

Google Play jaunās sankcijas drīz liegs Krievijas Android lietotņu izstrādātājiem saņemt samaksu par savu darbu. Rietumvalstu sankciju ietvaros lietotāji vairs nevarēs maksāt par komerciālajām Android lietotnēm, ko veidojuši Krievijas izstrādātāji, kā arī nevarēs atjaunināt šīs lietotnes, norādījis uzņēmums Google.

Paziņojumā, kas publicēts Play Console tīmekļa vietnē, Google atzīmēja, ka Google Play no 2022. gada 5. maija bloķēs apmaksāto lietotņu un atjauninājumu lejupielādi Krievijā.

Šīs izmaiņas neattieksies uz bezmaksas lietotnēm, kas nozīmē, ka lietotāji tās joprojām varēs lejupielādēt un atjaunināt. Tomēr komerciālās lietotnes tiks automātiski bloķētas, norāda Google.

Pievienotajos bieži uzdotajos jautājumos uzņēmums norāda, ka maksas lietotnes joprojām varēs lejupielādēt un izmantot, ja izstrādātāji piedāvās papildus bezmaksas periodus jau esošajiem lietotājiem un bezmaksas izmēģinājuma periodu jauniem lietotājiem. Google norāda, ka bezmaksas perioda pagarināšana ļaus lietotājiem turpināt lietot lietotnes bez maksas.

“Ja vēlaties, varat izvēlēties piedāvāt savu lietotni bez maksas vai uz laiku apturēt maksas abonementus,” norāda Google.

Izmaiņas pieņemtas divus mēnešus pēc tam, kad Google apturēja savu Google Play norēķinu sistēmu Krievijā. 10. martā uzņēmums uzsāka sankcijas, neļaujot cilvēkiem iegādāties aplikācijas, maksāt par abonementiem vai veikt pirkumus lietotnēs saskaņā ar rietumvalstu noteiktajām sankcijām.

Aptuveni pēc divām nedēļām Krievija reaģēja, valstī aizliedzot Google News un bloķējot piekļuvi news.google.com.

Pēc iebrukuma Ukrainā rietumvalstis ir noteikušas stingras sankcijas pret Krieviju. Valsts bankas ir atslēgtas no SWIFT maksājumu tīkla, kā arī no tādiem pakalpojumiem kā Apple Pay vai Google Pay. Kopš tā laika lielākā daļa lielo tehnoloģiju uzņēmumu, piemēram, Facebook, Twitter, Microsoft un daudzi citi, ir pārtraukuši darbību valstī.

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

  1. man domājot ka socialiem tikliem nevajadzetu strept karstu, jo lietotaji bus, bet politiski skelt sabiedribu nevajag, pasi esam no kurienes esam, visiem jau prata alternativas tapat ka ar Ķīnu nav jega dalit pec izceslanas vai domasanas principa. Vienmer atradisies izstradataji kas nebloke internetu, bet vairums sastopoties ar blokesanu jauta vai interneta jega nav dalities ar zinasanam un pieredzi. Visi atkal lietos google dns jo tas neko nebloke. Nezinu bet lielvalstim jabeidz mocit iedzivotaji pec geolokacijas iesaku atslegt vispar.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt