Facebook atbrīvojas no dažiem atrašanās vietas izsekošanas līdzekļiem

Facebook pārtrauc vairākus pakalpojumus, kas izseko lietotāju reāllaika atrašanās vietu, tostarp Nearby Friends, laika apstākļu brīdinājumus, atrašanās vietas vēsturi un fona atrašanās vietu, jo pakalpojumiem “ir zems lietošanas līmenis”. Paziņojumā, ko saņēmuši lietotāji, kuri iepriekš izmantojuši šo funkciju, Facebook apgalvo, ka tas pārtrauks ar šo funkciju saistīto datu apkopošanu 31. maijā un 1. augustā izdzēsīs visus saglabātos datus.

Facebook mātes uzņēmums Meta apstiprināja šīs ziņas ziņu portālam The Verge. “Lai gan mēs esam atteikušies no dažām atrašanās vietas funkcijām vietnē Facebook, jo to lietošana ir neliela, lietotāji joprojām var izmantot atrašanās vietas pakalpojumus, lai pārvaldītu, kā tiek apkopota un izmantota informācija par viņu atrašanās vietu,” e-pasta paziņojumā rakstīja uzņēmuma pārstāvis.

Tomēr tas nenozīmē, ka Facebook pārstās apkopot atrašanās vietas datus. Uzņēmums paziņojumā lietotājiem norāda, ka tas “turpinās apkopot informāciju par atrašanās vietu”, lai rādītu atbilstošas reklāmas un veiktu atrašanās vietas pārbaudes saskaņā ar savu datu politiku.

Apskatīt, lejupielādēt vai dzēst visus atrašanās vietas datus, kas ir saglabāti, iespējams iestatījumu sadaļā  Iestatījumi un Konfidencialitāte. Pretējā gadījumā 1. augustā uzņēmums automātiski dzēsīs visus saglabātos datus, kas saistīti ar pārtrauktajiem pakalpojumiem.

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt