Netbuki ar MeeGo 1.1

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Netbuki ar MeeGo 1.1

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152784
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_mg_1.jpg[/imgl]Parādījusies ziņa, ka Intel gatavojas laist tirgū veselu netbuku kolekciju, kas darbojas uz Intel, Nokia, un Linux Foundation kopradītās operētājsistēmas MeeGo bāzes. OS jaunākā versija ir 2010. gada oktobra beigās iznākusī MeeGo 1.1. Tepat kaimiņos, Krievijā, jau rīt, 3. decembrī varēs iegādāties kompāniju DNS, iRU, Lenovo, 3Q un MSI ražotos modeļus ar krievu valodā adaptētu OS. MeeGo darbojas uz Intel Atom un ARMv7 arhitektūrām, šai gadījumā, runa protams, būs par Intel iekšām.

    Mazliet pakavēsimies pie MeeGo netbukiem, jo par šo tēmu līdz šim visai maz informācijas. OS sastāvā iekļauts bagātīgs programmatūras klāsts, kurā pārstāvēti instrumenti darbam internetā (pārlūks – Chromium), ofisa programmas, multimediju programmas, kā arī tiešās pieejas rīki sociālajiem tīkliem. Īpaši tiek uzsvērta Adobe Flash darbība, un platformas ātrdarbība.

    Atvērtā koda MeeGo platformu var brīvi lejuplādēt un uzstādīt uz daudziem jau ražotajiem netbukiem – Asus Eee sērijas, Acer Aspire One u.c. No tālruņiem pagaidām tiek atbalstīts tikai Nokia N900.

    Kā izriet no ekrānbildēm, nelieliem ekrāniem MeeGo grafiskā vide varētu būt visai praktiska un parocīga lietošanai. Viss ir ļoti vienkārši un pārskatāmi:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_meego_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_meegoapps_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_meegodev_1.png[/img]

    Mājaslapa

    #254419
    usins
    Participant

    Bija man meegoo portatīvais. OK, šis tiešām bojā iespaidu par Linux, jo īpaši tad, kat emachines to iemet uz saviem portatīvajiem. Kāds prikuls ko tādu bliet uz dual core un 4GB RAM? Kur loģika? Un nevar pieslēgt ne tele2 ne LMT modemus, jo konfigurācija aprobeŠta.

    #254420
    cracks
    Participant

    nedomāju, ka mani šobrīd piesaista šī os. Redzēs kā šamie attīstīsies.

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā