Smart house – vai tā tiešām ir realitāte?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Smart house – vai tā tiešām ir realitāte?

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157748
    shady
    Participant

    Š obrīd daudz tiek runāts par vadošo tehnoloģiju gigantu piedāvāto Smart Home konceptu. Katrs uzņēmums, kas darbojas sadzīves tehnikas ražošanas jomā, piedāvā savu skatījumu par Smart Home, cīnoties par modernā un izvēlīgā patērētāja uzmanību. Neapšaubāmi, ka CES 2013 prezentēja šo jēdzienu pilnīgi jaunā līmenī.

    Īsumā, Smart Home sadzīves tehnika ļauj mums ieskatīties nākotnes mājā, kurā var atteikties no līdz šim zināmās mājas darbu definīcijas. Vidēji cilvēks mājas uzkopšanas darbos pavada 2h 30minūtes dienā – gatavojot, mazgājot traukus, tīrot un gludinot. Lai arī dažādām mājsaimniecībām viedās sadzīves tehnikas resuru ietaupījums būs atšķirīgs, tomēr tas viennozīmīgi būs ievērojams. Smart House būtība ir tā, ka izmantojot vienu ierīci, visbiežāk viedtālruni, ikviens var attālināti kontrolēt vairākas būtiskas mājsaimniecības ierīces. Tādēļ jūs varat mazgāt veļu, iztīrīt māju, pārbaudīt ledusskapja saturu un pat uzkarsēt cepeškrāsni vēl darbā esot vai ceļā uz mājām.

    Neseni pētījumi liecina, ka 81% Latvijas iedzīvotāju vismaz vienreiz nedēļā velta savu laiku veļas mazgāšanai. Kamēr 53% dara to 2 vai 3 reizes nedēļā. CES izstādē vairāki ražotāji piedāvāja savu vīziju par patiešām viedu veļas mazgājamo mašīnu. Piemēram, gan LG, gan Whirpool savas veļasmašīnas aprīkojuši ar tālvadības iespējām. Turklāt, abi uzņēmumi piedāvāja izmaksu ziņā vēl efektīvāku veļasmašīnas izmantošanu – lietotājs var uzstādīt mazgāšanu uz laiku, kad elektrības maksa ir viszemākā. Turklāt, LG piedāvā saviem lietotājiem nepārtraukti atjaunināt savas veļasmašīnas kapacitāti, savā viedtālrunī lejuplādējot jaunus mazgāšanas režīmus, lai veļasmašīna sniegtu vēl labāku darbību.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_lgsmartwasherdryer_1.jpg[/img]

    Viedās sadzīves tehnikas koncepts atrodams arī virtuvē. Jaunākās tehnoloģijas piedāvā ledusskapjus, kas seko līdzi jūsu ēšanas paradumiem, iesakot vērtīgas ēdienu receptes, balstoties uz jūsu ķermeņa masas indeksu vai alerģijām. Viedais ledusskapis seko līdzi produktu derīguma termiņiem, vai pat palīdz pieskatīt mazuli. Pie viedās sadzīves tehnikas pieder arī cepeškrāsns, kas, saņemot recepti no viedā ledusskapja uzsilst līdz vajadzīgai temperatūrai. Papildus tam, LG ir uzlabojis Smart Diagnosis sistēmu, kas atklāj tehnikas problēmu, analizē un informē par to. Līdz ar to ievērojami samazinot remonta izmaksas. Tikmēr Samsung ir izgudrojis Flex Duo cepeškrāsni, kas vienlaikus var cept divus dažādus ēdienus dažādās temperatūrās vienā cepeškrāsnī. Luksusa sadzīves tehnikas ražotājs Dacor piedāvā ar Android aprīkotu viedo cepeškrāsni, kas ļauj sērfot internetā, aplūkot receptes, un pat iestatīt speciālo cepšanas režimu pavāriem-iesācējiem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_lg_oven_1.jpg[/img]

    Arī pārtikas produktu iegāde kļūs vieglāka, ja jūsu ledusskapis nāk no “viedās” ģimenes. LG viedie ledusskapji kontrolē atlikušo pārtikas daudzumu, turklāt iespējams iestatīt, ka tie nepieciešamos produktus pasūta internetā, ja tie beigušies, vai arī izveido nepieciešamo produktu sarakstu uz LCD ekrāna. Ledusskapja saturs var tikt sinhronizēts ar viedtālruni, tādā veidā vienkāršojot jūsu iepirkšanos. Tikmēr Samsung ledusskapjiem ir Evernote applikācija, kas ļauj uzglabāt un sadalīt produktu sarakstu starp ģimenes locekļiem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_lgsmartrefrigerator_1.jpg[/img]

    Arī mājas uzkopšana nevar tikt atstāta novārtā. LG HOM-BOT robotiskais putekļu sūcējs ne tikai ir spējīgs uzkopt jūsu māju, bet arī uzmanīt jūsu mājdzīvniekus ar iebūvētajām kamerām, kamēr jūs atrodaties ārpus mājas. Vēl vairāk, jums ir iespēja ar robota palīdzību uzrunāt savu suni.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_lghombot_1.jpg[/img]

    Lai arī ne visas funkcijas iekaros patērētāju sirdis, bet daudzas no tām iezīmē lielus tehnoloģiskos soļus, kas raksturos nākotnes mājas konceptu. Vecākās paaudzes joprojām atceras dzīvi bez trauku mazgājamās mašīnas, lielos un mazietilpīgos ledusskapjus, kā arī skaļos un masīvos putekļsūcējus. Taču, neskatoties uz to, 20. gadu ierīču modernizācija radīja sociālo apvērsumu – ļaudīm beidzot bija iespēja iegādāties sadzīves tehniku, kas samazināja mājas uzkopšanas laiku, tādējādi ļaujot sievietēm pievērsties jauniem un svarīgākiem darbiem. Iespējams, ka arī viedās sadzīves tehnikas pieejamība, kādu dienu radīs lielas pārmaiņas mājsaimniecībā.

    https://www.salidzini.lv/affiliate/search.php?aff=notepad.lv&q=sadzīves+preces&cn=0&type=list” frameborder=”0″ width=”570″ height=”220″>

    #293994
    Ralfie
    Participant

    Kad tikšu pie pirmā miljona, paņemšu sev līdzīgu ledusskapi, lai šis tad seko manam masas indeksam un iesaka, ko taisīt vakariņās.. savādāk baigi bieži grūti izdomāt..

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā