Tests: HTC One X+ – flagmaņu karalis

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: HTC One X+ – flagmaņu karalis

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157760
    shady
    Participant

    Jau vairākas reizes esmu uzsvēris mobilo tālruņu ražotāju modeļus ar četru kodolu procesoriem. Tas šķita pat mazliet dīvaini, un ne tikai tāpēc, ka pat datoram uz mana galda ir mazāk kodolu, bet pat tajā aspektā, ka pat no divkodolniekiem nav izspiests maksimums, tīri optimizācijas aspektā. Tomēr nav jābūt mārketinga speciālistam, lai saprastu, ka ja tirgū ir kāds palaidis ko “izlecošu”, tad konkurenti nevar atļauties sēdēt uz vietas. Un jāsaka, ka šie 4 kodolu flagmaņi strādā patiesi labi. Tehnoloģijas attīstās, tās paliek spēcīgākas un jaudīgākas, bet iekārta “mobilais tālrunis / viedtelefons” ir tiešā un neatņemamā saskarē ar tās lietotāju, ko ietekmē dažādi faktori – tauste, svars, izmēra gabarīti, ērtums, u.c., ne tikai jauda un sauss cipars, kas raksturo ātrumu. Tāpēc ir tapis arī šis apskats.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_priekspuse_1.jpg[/img]

    Dizains un ērtums”>[/color]

    Neskatoties uz to, ka iekārtā ir ieriktēts paprāvs ekrāns, un no skata tas pat varbūt izskatās pēc “lāpstas”, tomēr rokās tas ir neticami ērts. Tik tiešām – lietot to nebija nekādu raižu. Vēlos šeit piesaukt 2011.gadā testēto epopeju par Sony Ericsson Arc sēriju (“SE Arc – viedākais no viedajiem” un SE Arc S – viedā atdzimšana”), kura manās acīs ieguva pirmās vietas tieši dēļ perfekti pārdomātā korpusa, kuram ir speciālais ieliekums kas to padarīja to ērtu jebkurās rokās. Dīvaini, bet šeit ir pretēja metode (apakšējā korpusa virsma ir nevis ieliekta, bet izliekta), tomēr panākts tāds pats vēlamais rezultāts. Te kārtējo reizi var tikai uzteikt HTC inženierus, jo pārdomātā konstrukcija un ideālais svara balanss ļauj rokās ērti un viegli manipulēt ar šo tālruni.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_korpusa_izliekums_1.jpg[/img]

    Ne tikai konstrukcija, bet arī materiāls no kā darināts korpuss atbilst HTC kvalitātes zīmolam. Neskatoties uz to, ka gandrīz visa telefona priekša ir ekrāns, tomēr viss pārējais ir tik mīļotais soft-touch materiāls, kuru ir patīkami turēt rokās, tas neslīd un rodas sajūta, ka tā nemaz nav plastmasa.

    Korpusā asu kanšu nav, viss ir noapaļots, arī šķēlumi. Mazi sīkumi piešķir savu akcentu dizainam, piemēram, sarkanā krāsa. Tā tiek izmantota aizmugurē, veidojot mazu sarkanu apli ap kameras “actiņu”, kas visticamāk ir attiecīgi pieskaņots “Beats Audio” logotipa krāsai – protams, sarkanajai.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_aizmugure_14.jpg[/img]

    Tāpat arī skārienpogas tālruņa apakšā ir labi saskatāmas, jo ir sarkanā krāsā, un tās, lietojot tālruni, izgaismojas pa kontūru.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_pogas_apaksejas_1.jpg[/img]

    Vēl viena atzinība ir jāizteic par lietderības un dizaina knifiņa apvienošanu. Augšpusē, divās rindās, ir gandrīz vai nesaskatāmi mazi caurumiņi, kas veidoti skaļrunītim, ko liekam pie auss. Bet zem tiem ir integrētas košas diodes, kuras izgaismojas sarkanā un zaļā krāsā. Tās kalpo kā paziņojuma signāls par to, ka ir atnācis kāds e-pasts, īsziņa, neatbildēts zvans, akumulatora nepietiekamība vai kas cits, bet neaktīva tā ir praktiski nesaskatāma, bet darbībā to nevar nepamanīt – patīkami.

    Viss ir eleganti un no maziem sīkumiem sastiķējas pozitīvs koptēls. Nekas nav arī pārspīlēts, piemēram, aizmugurē, kur tika akcentēta sarkanā krāsa, pa vidu atrodas HTC logotips, bet lai neveidotu krāsu miksli, tas ir atstāts paviam neuzkrītošs, bet elegants – glancētās plastmasas gravējums uz soft-touch fona.

    Arī par HTC saskarni un Android darbību uz šī aparāta sūdzēties nevar. Darbības ir vēl plūstošākas un nekādu bremzi neizjutu. Patīkami, ka darba virsmas (desktop) iet pa apli. Žēl, ka tikai izvēlne atduras pret neredzamu barjeru un riņķa dancis neizdodas, toties ir iespēja izvēlnē esošās programmas sakārtot pēc alfabēta vai datuma (augošā / dilstošā), kā arī pieejama atlases iespēja, piemēram, kopējais saraksts, biežāk lietotākās un lejuplādētās aplikācijas.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_desktop_menu__htc_one_x_plus_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_menu_izkartojums__htc_one_x_plus_1.png[/img]

    Kas naskajam lācītim vēderā?”>[/color]

    Izmēri: 134.4 x 69.9 x 8.9 mm

    Svars: 135 grami

    Ekrāns: 4,7 collas / 720 x 1280 px / Super LCD 2 / 16bit / multitouch / kapacitatīvais / ~312 ppi / Corning Gorilla Glass 2 aizsardzība

    CPU: 1.7 Ghz / četrkodolu procesors (4+1) / Cortex-A9

    GPU: ULP GeForce 2

    ÄŒipsets: Nvidia Tegra 3 AP37

    RAM: 1 GB

    Iekšējā atmiņa: 64 GB (pieejams 55 GB)

    OS: Android 4.1.1 (Ice Cream Sandwich) / HTC Sense 4+

    Kamera: 8 Mpx / 3264 x 1840 px / autofokuss / LED zibspuldze / 1080p video (1920 x 1080 px)

    Sekundārā kamera: 1,6 Mpx / 1456 x 828 / 720p video (1280 x 720 px)

    Savienojumi: 3G / Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) / Dual-Band / Wi-Fi hotspot / DLNA / NFC / Bluetooth 4.0 / MicroUSB (MHL) / 3,5 mm audio

    Sīkāku specifikāciju var aplūkot ražotāja mājas lapā: HTC One X+.

    Lai arī parametros ir ļoti līdzīgs savam priekšgājējam “HTC One X”, tas tomēr ir nedaudz spēcīgāks. Gan 4-kodolu procesors no 1,5 Ghz ir paaugstināts uz 1,7 Ghz, gan čipseta versija (AP37) ir ar labāku nodrošinājumu par priekšgājēju (ar AP33).

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_tegra_ap37_1.jpg[/img]

    Ar katru dienu parametri tehnoloģiju pasaulē kļūst spēcīgāki un paliek aizvien grūtāk (vai praktiski jau neiespējami) noteikt ko uz “aci”, tāpēc nākamā sadaļa ir veltīta sintētiskajiem testiem, kas sniedz aptuvenu, bet vismaz labāku priekšstatu par konkrēto situāciju.

    Benchmark jeb veiktspējas tests”>[/color]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_antutu_01_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_antutu_02_2.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_antutu_3d_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_benchmark_2.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_pi_benchmark_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_passmark_01_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_passmark_02_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_passmark_03_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_passmark_04_2.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_passmark_05_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_passmark_06_2.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_passmark_07_2.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_vellamo_01_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_vellamo_02_1.png[/img]

    Kā redziet attēlos, tad HTC One X+ iegūst TOP vietas starp saviem konkurentiem. Ja salīdzina ar savu priekšgājēju, tad ir jūtams veiktspējas pieaugums sintētiskajos testos.

    Kameras tests”>[/color]

    Kamera kā jau jaudīgam dzelzim pieklājas – 8 Mpx sensors un zibspuldzes nodrošinājums ļauj uzņemt diezgan labus fotoattēlus. HTC ir piedomājuši arī par kameras programmatūru. Ir iespēja regulēt ne tikai ierastos kvalitātes / attēla lieluma parametrus, bet kameras programmatūra pieļauj mainīt pat tādus parametrus kā ISO (100; 200; 400 un 800 robežās), baltās krāsas balansu (kvēlspuldze, fluorescējoša, dienasgaisma un mākoņains režīmā), nepārtraukto uzņemšanu un pat atslēgt aizslēga skaņu, kas lieti noder, ja ir vajadzība uzņemt kadru bez liekas uzmanības pievēršanas.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kameras_opcijas_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_maxima_deglavas_1.jpg[/img]

    šeit[/url])

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_krievija_1.jpg[/img]

    šeit[/url])

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_sniega_virs_1.jpg[/img]

    šeit[/url])

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_jaunais_gads_1.jpg[/img]

    šeit[/url])

    Attēli ir lieliski un ar šāda tipa tālruni kabatā nav jāraizējas, ka pie rokas nav vismaz “ziepju trauks”.

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7h1oXKoL6Dg[/youtube]

    Arī video ir uzņemti augstā kvalitātē, tomēr iesaku izvēlēties pēc iespējas labākus gaismas apstākļus.

    Akumulatora darbības laiks”>[/color]

    Diemžēl akumulatora veiktspējas tests neizdevās dēļ kļūmes, tomēr jāsaka, ka akumulators ir patiesi labs. Tā kā esmu aktīvs lietotājs, tad lādēju to katru vakaru, bet, ja esi bijis aizmārša, tad tas tomēr ir spējīgs arī nākošajā rītā pamodināt uz darbu. Ekonomētāji noteikti izvilks arī ilgāk, bet es neuzskatu, ka ir jēga pirkt viedtālruni, ja to iespējas neizmanto pilnvērtīgi. Bet patīkami, ka aktīvi lietojot, dienas vidū nav jāmeklē rozete.

    Secinājums”>[/color]

    Ko lai saka, pārgalvīgs virsraksts, it īpaši ja ir saspīlēta konkurence tirgū. Mārketings un reklāma spēlē labu lomu un neesmu manījis te Latvijā uzspīlētu HTC reklāmu. Bet man šis viedtālrunis patika vislabāk un par 2012.gada karali to nodēvēju ne dēļ vienas īpašības, bet gan veselas kopas visādu plusiņu, kur galvenokārt savu lomu spēlēja dizains, ērtums un veiktspēja.

    Noteikti ierindoju šo tālruni savā TOP 3 sarakstā, kur tas ieņem savu godpilno 1.vietu. Ar nepacietību gaidu 2013.gada ražotāju pārsteigumus, bet šobrīd mana balss pieder HTC One X Plus (+) aparātam.

    Plusi / Mīnusi”>[/color] + Ērta konstrukcija

    + Pārdomāts dizains

    + Teicama veiktspēja

    + Laba fotokamera

    + Starp viedtelefoniem salīdzinoši labs akumulatora darbības laiks

    + Liela iekšējā atmiņa

    Nepatika austiņu konstrukcija – krita laukā

    Nav atverams korpuss

    Nevar ievietot atmiņas karti

    Micro SIM

    Cena atgādina, ko esi izvēlējies

    #294095
    Mahmuds
    Participant

    Kādēļ pirmajos testos nav tiešais konkurents Samsung Galaxy S3? Vajag apdeitēt testa softu, jo nav korekti salīdzināt tikko iznākušu tālruni ar gadu vai pusotru veciem izstrādājumiem!

    #294096
    Linkin
    Participant

    Un kur šis brīnums ir normāli nopērkams?

    #294097
    shady
    Participant

    Mahmuds – Iekārtu saņēmu decembra mēnesī un tai tika uzlikta jaunākā programmatūra. Pirms benchmarkiem tika arī pārbaudīti apdeiti. Pats es tur neko nekabinu, katra programma izdot savus rezultātus un izvēlas salīdzināmās iekārtas. Pamēģini notestēt savu iekārtu un paskatīties rezultātus.

    HTC One X+ un S3 veiktspēja ir +/- līdzvērtīga. Bet kā jau minēju rakstā – iekārtas izvērtēju kopumā un “karaļa” titulu piešķīru ne jau pēc sintētisko testu skaitļu virknēm (lai arī to rezultāts arī ir labs).

    Linkin – iekārtu var nopirkt gan pie operatoriem, gan daudzos citos veikalos un i-veikalos. Nesaredzu šeit problēmu tālruņa iegādē. Vienīgi, ja pērc lētākajā bodītē, tad iesaku pārbaudīt komplektāciju un atmiņas lielumu, kā arī neuzrauties uz tālruņiem, kuru IMEI nav paredzēts Latvijas tirgum, jo tad var būt galvassāpes ar garantiju, ja veikals vairs neeksistē.

    #294098
    Linkin
    Participant

    Shady, iespējams man ir problēmas ar meklēšanu, tomēr vienīgā daudz maz normālā vieta, kur to iegādāties ir Bite. Bet nu gribētos apskatīt tās cenas arī citur.

    Ir vēl, protams, tie apšaubāmie i-neta veikali, kuri redzami arī zem raksta esošajā salīdzini.lv “sadaļā”. Bet tas nav nopietni, tikpat labi ir pasūtīt ebay’ā.

    Edit:

    A, nē…atradu arī LMT, bet lēkšot pie viņiem man noteikti negribās. Gribu pirkt, nevis ņemt uz nomaksu.

    #294099
    Willis
    Participant

    🙂 Ražot platus telefonus ir modes kliedziens vai kā, labāk ražotu garākus un šaurākus telefonus kā HTC ONE V, vismaz rokā paņemt ir ērti .

    Pērkot Ebay ir garantija ka telefons 100% būs ar visām oriģinālajām detaļām un aksesuāriem (akumulatoru), pie mums telefoni kuri nāk no Trodeks dīleriem var nopirkt telefonu arī ar ķīniešu akumulatoru .

    Gribēju uzzināt, GSMarena telefoni bildītēs ir parādīti izmērā 1:1 ?

    #294100
    shady
    Participant

    Linkin – Interesanti, skatos, ka patiesi situācija dotajā brīdī ir bēdīgāka nekā ierasts. To var iegādāties pie jau minētajiem operatoriem, bet pieredze rāda, ka preces nav jāmeklē pēc veikala plauktiem un interneta katalogiem. Aizej vai sazinies ar savu operatoru un visticamāk vienosies par tālruņa iegādi. Bet, ja vēlies iegādāties veikalos, tad dari tāpat, ja nav izlikts plauktos, tad ej un prasi! Jebkurš sakarīgs veikals pasūtīs tev to preci un dažu dienu laikā varēsi jau saņemt, sliktākajā gadījumā paprasīs pirmo iemaksu drošības nolūkos, bet šaubos vai šādam modelim to pat paprasitu..

    Intereses pēc sazinājos ar HTC kontaktpersonu, lai noskaidrotu, kas tad īsti oficiāli HTC izplata Latvijā. Izrādās, ka tikai mobilo telefonu operatori, bet ieteica vērsties arī pie Trodeksa, jo tas ir oficiālais apkalpotājs.

    Un, protams, paliek i-veikali, kuriem vari dot ziņu par savu vēlmi un tie visticamāk tev to preci sagādās. Vai arī pašam pasūtīt no ārzemēm.

    —-

    Willis – Nepiekrītu, ja ar viedtālruni aktīvi darbojas, tad nav vēlams šaurs ekrāns. Tas atkarīgs no tā, ko un kā izmanto šo tālruni. Uz šī aparāta pat filmas tika skatītas ceļojuma laikā, tā kā… Un ikdienas Webam 3,7 collas ir stipri par maz, lai to sauktu par komfortablu sērfošanu. Kā arī īpaši uzsvēru, ka HTC One X+ ir pat ļoti ērti un patīkami to turēt rokās.

    Ja pareizi tevi sapratu, tavu domu par tiem gsmarena izmēriem, tad nē. Apskaties tak izmērus un pieliec ekrānam klāt lineālu!

    #294101
    _Mo3_
    Participant

    Pašlaik lietoju parasto “One X” un esmu vairāk nekā apmierināts! Pēc mana vecā “Desire” biju pārsteigts par baterijas darbības laiku, jo varu mierīgi izvilkt dienu, piemēram šodien no rīta noņēmu no lādētāja un tagad vel ir 45% uzlādes, ar “Desire” es pat pilnu dienu nevarēju novilkt, tas jau ap 19:00 prasīja ēst!

    Otrkārt veiktspēja arī ir lieliska, jo pagaidām nav nācies atrast ne vienu spēli, ko uz šī telefona nevar paspēlēt, pie tam tā kā tam ir HD ekrāns, tad spēļu HD versijas ar mierīgi iet!

    Treškārt, man pašam gan ir 32GB versija, bet pat to man nav sanācis pielādēt pilnu, kur nu vel 64GB versiju!

    Nu un pēdējais, protams ir dizains, kas principā man pat ļoti priecē. HD ekrāns un 4.7 collas ir sniedz ļoti kvalitatīvu attēlu! Kaut arī “shady” pieminēja, to ka korpuss nav atverams, pie ne tik pozitīvajām lietām, man pašam tas gan patīk vairāk!

    Pie negatīvā gribās atzīmēt to, ka īsti neredzu jēgu no “multitasking” pogas, jo to izmantoju ļoti reti. Tā vietā labāk būtu realizējuši veco labo menu pogu, jo tagadējais risinājums ar 48px platu joslu ekrāna apakšā nu nekādīgi neiederās kopējā android dizainā, pie tam tajā vietā mierīgi varēja attēlot kontentu!

    [img]https://cdn3.sbnation.com/entry_photo_images/4916629/htc-one-series-menu-bar_1020_large_verge_medium_landscape.jpg[/img]

    P.S vel pieminēšanas vērts ir NFC, kas man šķiet ļoti noderīgs!

    #294102
    iKey
    Participant

    Ar kameras fīčām Simba sen jau bija priekšā.

    Kāda nu tur veiktspēja? benchmark cipariņi un viss. ne reizi nevienā testā neesu redzējis tādu faktoru, kā ielādes laiks.

    Vēl arī telefona pamata funcijas – sakaru kvalitāte, skaļums

    #294103
    shady
    Participant

    1) Kas tad symbian bija tāds, kas nav uz androida?

    2) Kas tev pret veiktspēju? Varbūt vēl pateiksi, ka symbian mobilie sit pušu visus, arī šos 4kodolu flagmaņus? Sintētiskie testi, nav svarīgi, mobilie telefoni, datora komponentes vai vienotas sistēmas, tie cipariņi ir domāti, lai izdarītu kādus secinājumus un salīdzinājumus, kur tas ir iespējams.

    3) Ielādes laiks? Kam tas vajadzīgs? Iespējams tev savu symbian telefonu vajag restartēt vairākas reizes dienā, tāpēc tas ir svarīgi, bet man šo tālruni vajadzēja izslēgt tikai pie SIM kartes ielikšanas. Tā teikt, ieslēdz un strādā, nekādi restarti ikdienā nebija vajadzīgi, izņemot sistēmas apdeitu.

    4) Telefona pamatfunkcijas bija uz goda – nekādu sūdzibu nav. Man šķiet, ka es jau vairākas reizes esmu skaidrojis to, ka man nav jāuzskaita katra funkcija. Varbūt pieminēt SMS nodrošinājumu un to, ka tālrunis ir ar krāsainu ekrānu? Nevar būt, iedomājies, ir pat ekrāna bloķēšanas funkcija! 😀

    Ja kādam tālrunim ir jūtama problēma, piemēram, sakaru kvalitātē vai kur citur – tas tiek minēts apskatā. Ja nav, tad netiek, punkts.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā