Office 2013 Retail "piesiets" vienam konkrētam PC

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Office 2013 Retail "piesiets" vienam konkrētam PC

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157863
    samurajs
    Participant

    Ne visi rūpīgi izlasa programmatūras licences līgumus (EULA), tāpēc varbūt būs interesanti uzzināt, ka jaunais Office 2013 kārbiņu versijā ir derīgs tikai uz viena PC, uz kura tas pirmoreiz instalēts. Ja biroja dators iziet no ierindas un tiek norakstīts, un aizstāts ar citu – jāpērk jauna Office Retail versija. Iepriekšējā Office 2010 tā nebija: programmatūru drīkstēja instalēt uz 2 PC (stacionārais + portatīvais), un, ja viens izgāja no ierindas – licenci varēja pārcelt uz citu.

    Microsoft atbalsta dienesta atbilde šai jautājumā:

    Quote:

    “A perpetual license of Office 2013 can only be installed on one personal computer. This means that the customer can only install it on one device, either a desktop or laptop, but not both. If the customer has a system crash, they are allowed to reinstall Office on that same computer. If there are problems with this process, customers can contact Microsoft technical support”

    Cerams, ka minētā informācija būs noderīga tiem, kuri nodarbojas ar programmatūras instalāciju – īpaši komercdarbībai. Vairāk par problēmas likumiskajiem aspektiem varam izlasīt avotā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_b8761b6d9850cf703e4276933948d995_1.jpg[/img]

    #294654
    Nettwerk
    Participant

    Vismaz es domāju ka Microsoft supports nāks pretī un neliegs iespēju pie datora maiņas pārnest uz jauno datoru, zolīdi aprunājoties. Bet šoreiz, šajā gadījumā ieguvēji ir tikai un vienīgi MSDN/Technet/MSDNAA lietotāji. Jo vismaz MSDN/Technet nav limita pārnest uz jauno datoru. Maksimālais skaits ir vienlaicīgi drīkst aktivizēt uz 4+ datoriem, atkarīgs no abonēšanas plāna.

    #294655
    jonjs
    Participant

    Es jau parasti mēģinu “zolīdi aprunāties” un varbūt, ka es piemēram tikai Microsoft Excel pieejamo skriptu pēc gribētu tieši Microsoft Office, bet ar ko tu man ieteiktu aprunāties (zolīdi)? Lai gan dzīvē daudz runāju krieviski darbā un arī lamājos pārsvarā krieviski, jo latviski tas nesanāk tik atsvaidzinoši un relaksējoši.

    #294656
    Nettwerk
    Participant

    Nu var jau aprunāties zolīdi, tas kas paceļ tajā brīdī telefonu. Vai tas būtu Jānis, Ilze vienalga, galvenais zolīdi aprunāties.

    #294657
    m_janis
    Participant

    Nu ar Microsoft pārstāvi gan jau varētu sarunāt, bet – ja runa ir par iestādes datoriem, kur mierīgi var VID un BSA ierasties – tos nez vai pārliecināsi, ja pirkšanas dokumentos Office piesaistīts vienai, bet uzinstalēts uz citas kastes.

    Vispār, kāds tas vairs Retail – tīrs OEM, tikai laikam par Retail cenu.

    #294658
    ruukjis
    Participant

    Ja jau tik ļoti baidies, ka BSA vai VIDs varētu pārprast – palūdz, lai piegādātājs uztaisa divas pavadzīmes, vienu dzelzim vienu Office, lai gan BSA ir diezgan pofig, ja jau MS atļāv tad viņi arī īpaši nepiesies, VIDam, ja vien to licenzi neesi atdevis meitas uzņēmumam vai kaimiņu Koļam, vispār pajāt.

    #294659
    Aldis
    Participant

    Tieši gribēju teikt, ka kopš kura laika retail ir pārvērties par OEM. 🙂

    Š ī licenze kas tiek pasniegta retail-am ir pilnīgs OEM variants. Der tam pc kuram esi iegādājies programmatūru.

    Retail vismaz līdz šim – parasti ir domāts vairākiem PC, tīklam, utt.. 🙂

    #294660
    Andron MacBeton
    Participant

    LibreOffice

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā