ASUS 1015E mēģina reanimēt netbukus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas ASUS 1015E mēģina reanimēt netbukus

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 23 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158157
    samurajs
    Participant

    Kaut arī mazie datoriņi jeb netbuki jau pazuduši no apvāršņa, dodot vietu planšetdatoriem, ražotājs ASUS tomēr neatkāpjas un piedāvā modeli ASUS 1015E. Tomēr šoreiz nav runa par vārgu, iespējās ierobežotu interneta ierīci, bet gan par miniatūru pilnvērtīgu klēpjdatoru par netbuka cenu.

    ASUS 1015E 10 collu displejam nav klasiskās 1024×600 netbuka izšķirtspējas, bet tā ir tāda pati kā vairumam klēpjdatoru – 1366×768 ar attiecīgi lielāku pikseļu blīvumu. Arī Intel Atom aizstāts ar Intel Celeron 847 Dual-Core 1,1 GHz CPU, kas veidots uz Sandy Bridge arhitektūras bāzes. Ja ASUS 1015E gūs atzinību, plānots atgriezties pie Atom procesoriem, bet gan uz jaunās, jaudīgākās “Bay Trail” platformas bāzes.

    Pie visa pārējā jāpieskaita dubultotais RAM apjoms (2 GB), 320 GB HDD, SD karšu lasītājs, Ethernet, N-WLAN, 720p webkamera un Bluetooth 4.0. Bez HDMI un VGA ir viena USB 3.0 un divas USB 2.0 pieslēgvietas, kā arī atsevišķas austiņu un mikrofona audio ligzdas. ASUS 1015E 6 šūnu baterija paredzēta 7,5 h darbam, ierīce sver 1,22 kg. ASUS jauno modeli izlaidīs gan ar Windows 8, gan ar Ubuntu Linux; pie tam Windows versija dažādās krāsās ASV maksās 299 USD.

    Mājaslapa

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_as1_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_as2_1.jpg[/img]

    #296834
    Crow
    Participant

    Pilnīgs nahren tizlenis. Nu ja, bet kaut kā jau vecie Sandy Bridge jāiztirgo.

    #296835
    elvisburdajs
    Participant

    Heh. Jau kādu mēnesi atpakaļ asus mājaslapā un biju uzdūries šim modelim. Ceru ka būs pieejams arī Latvijā.

    #296836
    elvisburdajs
    Participant

    Nav tik traki. Beidzot ielikta normāla webkamera un klavai nav saspiesti navigācijas taustiņi. Līdz Bay Trail vēl jāpaciešas.

    Vienīgi prasītos kaut cik normāla videokarte, vismaz Radeon HD 6290 līmenī. Ar to vēl kādu vecāku spēli varētu pavilkt.. Žēl ka Nvidia pametuši ION sēriju.

    #296837
    Aldis
    Participant

    Es domāju, ka šis ir labs variants. Labāks par Android planšetdatoriem – sakiet ko gribiet. 🙂

    #296838
    Crow
    Participant

    Jo Android ir caurumains vīrusu perēklis, pasaulē nedrošākā sistēma utt., utjpr. /m_j 😀

    Jā, īstenībā… ir gan.

    #296839
    Aldis
    Participant

    Nerunāju par pašu Android sistēmu, kura ir robaina utt, tas nedaudz ir bullšitiski un paranojiski. (Kaut gan daļēji jā, no sistēmas arī atkarīgs).

    Bet gan par lietošanu ikdienā. Protams – bonuss ir pilnvērtīga os.

    Planšetdators labi kalpo kā lasāmrīks un īsu tvītu rakstāmrīks, putnu mētāšanas spēļu dzenamrīks, bet nekad to nevarēs aizvietot kaut vai šāds netbuks – garāku sprediķu rakstīšanai, ērtākai rokās noturēšanai (Kaut vai sēžot autobusā, vilcienā – planšeti sākumā turēsi rokās, pēc tam sāksi ļodzīties no vienas malas uz otru jo nevarēsi vairs lāgā iekārtoties ar gaļas dēli rokās + kaut ko uz viņa bakstoties), pieslēgvietu skaita dēļ, atmiņas apjoma, fiziskas klavas esamības…

    #296840
    Evers
    Participant

    Es ar visām četrām esmu par netbukiem, neviena planšete nestāv klāt, funkcionalitātei un ērtībai, ko piedāvā netbuks, kas pamatā ir pilnvērtīgs, taču ļoti portabls dators.

    P.S. Aldis labi pateica, piekrītu.

    #296841
    nevertell
    Participant

    Un ko uz tāda netbuka jūs varat izdarīt ? A ne kakas uz viņa nevar izdarīt.

    Tik cik internetu lasīt, filmas skatīties, jēpastus čekot.

    UN TO VISU ĻOTI LABI VAR IZDARĪT ARĪUZ PLANŠ ETES.

    Kodēt kautko uz tāda ir neiespējami, ekrāns ir stipri par mazu, Klaviatūra sūkā. Bet par planšeti šis ir biezāks un visticamāk daudz ilgāk par planšeti neturēs. Netbuks kā formfaktors sūkā.

    GRBIU PLANŠ ETI AR THUNDERBOLT, i5 UN 1080p EKRÄ€NU. Kāpēc ? Jo tādu varētu apkārt nēsāt un lietot kā planšeti UN ienest darbtelpā/mājās, piespraust ar vienu kabeli videokarti, ekrānu, diskus un ar otru barošanu un voila, man ir pilnvērtīgs dators. Netbuks nav pilnvērtīgs laptops. Nav viņš lietojams kā vienīgais devaiss.

    #296842
    Evers
    Participant

    1. planšetei speķains, klekšains ekrāns

    2. netbuka mazā klaviatūra vienmēr būs ērtāka par ekrāna bakstīšanu

    3. uz netbuka vari darbināt jebkādu windows programmatūru, vienmēr un visur izdarīt visu gandrīz kā mājās, neskaitam geimingu un autokadus, bet uz Android programmatūra ir draņķīga, pat Skype, un Windows planšetes nav ņemamas vērā dēļ nesamērīgās cenas.

    4. ar netbuku vari pieslēgties LAN

    5. arī Wifi uztveramība netbukam būs spēcīgāka

    6. planšetēm neko lāga nevar pieslēgt, jālieto visādas pārejas.

    7. atmiņas apjoms planšetei ir ļoti mazs.

    8. mājās netbuku piemet pie lielā ekrāna, usb klavas un peles un ko tik vēl tu gribi pieslēgt un vari darbināt to kā mazjaudīgu desktopu.

    9. planšetei viegli dabūt zirnekli

    Planšete vienkārši ir diezgan nenopietna rotaļlieta ar kuru tu no malas izskatīsies stilīgi un moderni, tas arī viss.

    Mans Aspire One D250 vēl aizvien kalpo kā puķīte jau piekto gadu, pārcietis daudz, lietots ticis intensīvi, bijis tālās zemēs, kritis un vēlies, bračka vazā pa skolu tagad. Lielisks un praktisks aparāts, derētu tik ņiprāku procesoru.

    #296843
    nevertell
    Participant

    1.A man visi ekrāni speķaini.

    2.Nu un ka netbukam ērtāka klaviere kā tačskrīnos emulētās ? Uz viņas reālu darbu tu tāpat nepadarīsi. Gribi road-warrior portatīvo- Lenovo iks sērija.

    3. Ja man tik ļoti vajadzēs darbināt kādu interesantu softu, palaidīšu vnc un pieslēgšos “mājām”.

    Un ko tad tu tādu gribēsi dzenāt uz planšetes/netbuka ?

    4. Un ? Ar jū-ez-bē adapteri arī andrīštabletes var pieslēgties pie etherneta.

    5. Ne obligāti.

    6. Ko tu bļāviens slēdz klāt netbukam ? Netbukam arī nav nekādi diži labie audio porti, tik cik 3.5mm in un aut. Ko vēl tu gribi slēgt klāt ? Kameras ? To es saprotu, bet tāpat kā tu slēdz kameru klāt caur kabeli pie lapša, arī pie planšetes tu viņu slēgsi klāt ar kabeli.

    7. Does that even matter ? Netbuks tāpat nav lietojams kā vienīgais dators, uz viņa neko svarīgi nevar glabāt.

    8. Nekam nederīgu desktopu. Tikai viens cietais, lēns procis, MJÄ€. Nekāda videokarte.

    9. Trū dat.

    Ne pirmais ne otrais patlaban neaizvietos īstenu lapsi/desktopu, taču abi orientējās uz mobilu iekārtu ar kuru var piekļūt internetam. Pēdējās versijās skaips nemaz tik sūdīgs uz androīda, nevajag. Ir arī imo. Taču netbuki pieļauj daudz kompromisus par labu lietām, kas nav mobilitāte. Un uz planšetes es arī varu uzstiept pilnvērtīgu ļenuksu, piespraust ar bļūtūtu peli un klavieri, un caur usb otg izdabūt hā-dē-em-ī un man ar būs tikpat pilnvērtīgs desktops kā tavējais netbuks.

    Ja vajag sagriezt šašļiku, kas tev būs labāks- papīra šķēres vai sviesta nazis ?

    Ne viens, ne otrs. Tāpēc pilnībā pokuj, kurš ir labāks šašļikam.

    Nexus 7 es varu kabatā ielocīt. Netbuku nē.

    A ja man vajag reāli ko darīt, iemetu A4 mapē savu x200 un rukāju visu dienu.

    #296844
    aoma
    Participant

    Uh, kā te mārketinga mērķauditorija ārdās…

    Reklāma savu ir panākusi, mīļoto “Krēslu” vai “Š ausmenīti” tādi skatās 17 reizes un “Bīberus” un “Gagas” pērk visādos formātos, ka prieks, pie jauno devaisu tirdzniecības vietām veido garas rindas utt., kas arī bija vajadzīgs veiksmīga biznesa modelim.

    #296845
    nevertell
    Participant

    Muti ciet, retrofil. Būtu labāk palicis savos sešdesmitajos.

    Vai vispār pirms 40’tā, žīds tāds.

    #296846
    aoma
    Participant

    Skat, kāds jauks un advancēts radījums. Laikam ne pēc ēšanas, ne tualetes apmeklējuma rokas nevīžo nomazgāt, tāpēc arī visi skārienjūtīgie displeji burtiski līp pie pirkstiem.

    Tā teikt, vēders nav grāmata un d*rsa nav duršlaks.

    #296847
    shady
    Participant

    Palasīju diskusiju un smīns par visu seju 🙂

    #296848
    Himza
    Participant

    Pilnīgi piekrītu un nesaprotu, kāpēc planšetes ir kļuvušas tik populāras – dara to pašu, ko viedtālruņi un maksā kā daudz funkcionālākie netbūki.

    #296849
    Crow
    Participant

    Nav ko tur nesaprast – tāpēc, ka St. Jobs mācēja tās aunapierēm pārdot, bet tiem, kas nevarēja tīru zeltu kakāt, pēcāk uzradās Android varianti. Tas ir afigenna stilīgi. Tiek mērķtiecīgi audzēta trulu patērētāju paaudze, kuras nespēju kaut ko jēdzīgu radīt veikli nomaskē ar visādiem apps, kur katrs stulbenis uzreiz ir mākslinieks un debilām 90-to līmeņa arkādes spēlītēm, kas tiek pasniegtas kā sasniegums.

    Kā tīras (pārsvarā apšaubāmas kvalitātes) izklaides rīks planšete ir ok un vispār ir varianti, kur būtu noderīga arī kaut kādos darbos (bet tikai ar stylus). Bet citādi tas ir sūds priekš mārketinga nozombētas publikas.

    #296850
    aoma
    Participant

    Reklāmas par planšetēm man atgādina pastāstiņus no sērijas: tagad jūs varēsit valkāt baltus džinsus arī kritiskajās dienās.

    OK, ja būtu lētāki, varētu vēl bērneļiem sadāvināt, ar rotaļu vilcieniņu taču uz darbu nebrauksi.

    #296851
    shady
    Participant

    Dotajā brīdī ir tā, ka ja tev vajag apstrādāt smagus failus (video, foto pro līmenī vai operēt ar smagākiem datu masīviem, kā ierasts ierindas lietotājam), tad šobrīd vēl neiesaku izmantot tableti kā primāro PC aizvietotāju. Bet domāju, ka paies gadi un progress darīs savu.

    #296852
    aoma
    Participant

    Mūra likums ir ieklemmējis un pagaidām tas ultrakompaktums dara savu, tīri fiziski tur neko daudz labāku vairs iebāzt nevar. Ar laiku noteikti, ka kaut ko izdomās, dažādi pētijumi taču turpinās un krasa iekārtu izmēru samazināšana ir tikai laika jautājums.

    Tomēr pagaidām veselā saprāta diktēta izvēle joprojām ir dārgs galddators, kuru var piekraut ar labāko, kas pašlaik nopērkams un mobilitātei – nedārgs klēpjdators.

    Manuprāt, niša starp ekrāna 2-3 collām telefonam un 15-17 lapsim nav normāli izmantojama, ja vien neved dzīvesveidu – visa manta mugurā, bagātība vēderā.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 23 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā