Ubuntu bags #1 izlabots

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ubuntu bags #1 izlabots

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158315
    samurajs
    Participant

    Gandrīz pirms 9 gadiem, 2004. gada 20. augustā Ubuntu projekta autors Marks Š atlvorts distributīva iekšējā bagtrekerī fiksēja slaveno bagu #1 (Liberation), kas skan: “Microsoft šobrīd pieder vislielākā tirgus daļa.” Aprakstā paskaidrots, ka tirgū trūkst konkurences un Open Source ir vāji pārstāvēts.

    Š odien, 2013. gada 30. maijā, Š atlvorts paziņoja, ka bags #1 ir izlabots: “Personālajām datorierīcēm šobrīd ir daudz plašāks definējums nekā 2004. gadā – viedtālruņi, planšetes, nēsājamās ierīces un citi gadžeti sastāda daļu no mūsu digitālās dzīves. No konkurences viedokļa, jo plašāks tirgus, jo veselīgāka konkurence, bet iOS un Android šeit ir ievērojama daļa.”

    Savā komentārā Š atlvorts balstās uz Mērijas Mikeres konferencē D11 tikai vakar prezentēto atskaiti 2013 Internet Trends par operētājsistēmu izplatību 1975. – 2013. gados.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_389a876a4d30bdf2e0a098e72d13856b_1.png[/img]

    “Varbūt Android nav labākais Linux variants man un jums, bet tā nešaubīgi ir atvērtā koda platforma, kura sniedz gan praktiskas, gan ekonomiskas priekšrocības to lietotājiem, un visai personālo skaitļošanas ierīču nozarei,” raksta Marks Š atlvorts. “Tā kā mums ir gan konkurence, gan pienācīga Open Source pārstāvniecība.”

    Daudzus gadus baga #1 eksistencei bija sociāla nozīme. Mērķa esamība deva spēkus virzīties tālāk. Tagad mērķis sasniegts. “Kaut arī Ubuntu loma pārmaiņās nav liela, galvenais ir atzīt, ka tās ir notikušas. Tā kā no Ubuntu viedokļa bags ir slēgts,” atzīst Š atlvorts.

    #298037
    Crow
    Participant

    Behold! The Year Of Desktop Linux is upon us…

    Un vēl brīvības un atvērtības kalngalu iOS nekaunās pieminēt. Stulbenis, kā varbūt teiktu biedrs nevertell…

    #298038
    BlackHalt
    Participant

    Kaut kā viss baigi saputrots kopā.

    #298039
    VaiEsiLabs
    Participant

    Nu iOS gan nav atvets kods (kaut gan Unix kodols), bet par Android gan ir prieks. Tas taču tāpat ir pilnvērtīgs Linux. Tagad mums Linux ir visur – lielākā daļa interneta lapas ir hostētas uz Linux serveriem, telefoni ir ar Linux, mašīnas, ledusskapji uttt. daudz kur apakšā ir Linux.

    Ja runa iet par Desktop OS, tad tur vienkārši nav laba mārketinga. M$ salicis savus OS uz visiem OEM PC, bet Linux community kaut kā tur ir nogulējis…

    #298040
    aoma
    Participant
Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā