Microsoft pa kluso atslēdz citus antivīrusus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft pa kluso atslēdz citus antivīrusus

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162918
    samurajs
    Participant

    Atkal kārtējais skandāls – šoreiz par Microsoft pasūdzējies “Kaspersky Lab”. Redmondu apsūdz, ka tā ik pa laikam patvaļīgi atslēdz trešo pušu antivīrusus uz Windows 10 ar mērķi bīdīt savu datordrošības produktu Windows Defender. Microsoft Windows & Devices Group direktors Robs Lefferts to arī nenoliedza. Apjomīgā rakstā vadītājs pamatoja, ka Windows Defenders ir radīts ar mērķi jebkuru Windows 10 ierīci droši aizsargāt no vīrusiem un citiem apdraudējumiem. Tika pausta doma, ka ierindas lietotājam nekādu citu antivīrusu nevajag.

    Kas attiecas uz Kaspersky – Lefferts raksta, ka 95% datoru ar Creators Update aizsardzība darbojas kā nākas, tomēr dažus antivīrusus ir jāatjaunina. Ja var rasties drošības problēmas, konfliktējošie novecojušie antivīrusi vai to moduļi tiekot atslēgti. Kaspersky savukārt pārmet Redmondai, ka viņu firmai netiek dots pietiekami ilgs laiks jauno antivīrusu versiju testēšanai, lai salāgotu tās ar Windows 10 atjauninājumiem. Pārmetumos ietilpst arī liegums lietotājiem pilnībā atslēgt vai noinstalēt Windows Defender. Tiek vilktas paralēles ar pārlūku Netscape Navigator, kurš izmira tāpēc, ka Microsoft savulaik nolēma preinstalēt Windows sistēmā Internet Explorer. Tas pats notiekot tagad ar antivīrusiem. Nekāds mierizlīgums nav panākts, un lieta iesniegta Eiropas Konkurences padomē.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_rle_1.png[/img]

    #330149
    nabadanga
    Participant

    Būsim precīzi. Kaspersky Lab tagad ir iesniegusi sūdzības Eiropas Komisijā un Vācijas federālajā karteļu birojā (konkurences regulators).

    #330150
    Nelabojams
    Participant

    šitie paziņojumi tagad apsēduši visus datorus Universitātes DAC un uzmācīgi prasa atinstalēt to pašu Kašpirovski. Pie tam, nepiedāvājot nekādu citu izvēli un aizvērt to logu nevar.

    #330151
    Andron MacBeton
    Participant

    Kautkā pajāt…

    #330152
    Viestartss
    Participant

    nu ja jau paši to nemaz nenoliedz, tad man izklausās, ka argumentācija ir pietiekama, lai sīkmīkstie samaksātu kārtējos miljonus par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

    #330153
    osy
    Participant

    Vajag pareizi nokonfigurēt brain.exe, tad nekādi antivirusi nebūs vajadzīgi..

    #330154
    atlans
    Participant

    Ja jau security centrs seko lidzi vai antivirus atjauninas, domaju ka veca datu baze ir sis kludas vieta. Domaju ka sadi sanak. Vienreiz lasiju antivirusu testus kur vairakums bija ar lidzigiem rezultaties, kaudze testu bet visi iegus vismaz 8 no 10 ballem pats zemakais rezultats. Microsofta idejas ir prece zem vienas cenas, ka tas bija piedavajumos liekas ka defenders ir iebuveta antivirusa versija ceru ka nebus konfliktu no citas antivirusu kompanijas.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā