Microsoft gatavojas konkurēt ar "hrombukiem"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft gatavojas konkurēt ar "hrombukiem"

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162822
    samurajs
    Participant

    Pēc analītikas kompānijas IDC datiem, portatīvie datori ar Chrome OS jeb hrombuki šogad ASV ieņems pusi no izglītībai paredzēto PC tirgus. 2015. gadā to tirgus daļa bija 40%, bet 2013. gadā – tikai 9%. Saodis peļņas pīrāga kārdinošo smaržu, arī Microsoft sagribējies nokampt gabalu no tā. Te arī atklājies Windows 10 Cloud OS, jeb «Windows 10 S», noslēpums, kuru oficiāli prezentēs 2. maijā.

    Skaidrs, ka skolniekiem un studentiem domātiem datoriem jābūt lētiem. Skeptiķi jau salīdzina Microsoft projektu ar izgāzušos Windows RT. Bet Windows 10 Cloud OS rīcībā būšot stipri advancētākais programmu veikals Windows Universal Windows Platform (UWP), kā arī iespēja uzinstalēt programmu veikalā neesošās Win32 aplikācijas caur Project Centennial Bridge. Ja studentam pēc izlaiduma savajadzēsies pilnvērtīgu Windows, Home vai Pro licenci “mākoņversijai” varēs piepirkt klāt.

    Noplūdušas ieteiktās Windows 10 Cloud OS aparatūras prasības, kā arī PC veiktspēja salīdzināta ar “hrombukiem”. Par atpalikušiem studentu PC nosaukt nevar, jo paredzēts vismaz 4 GB RAM un 4 kodolu procesors. Datu glabātuvei jābūt 32 vai 64 GB SSD, vai eMMC zibatmiņai. Stylus un skārienekrāns ir opcionālo funkciju sarakstā – jo tie ievērojami sadārdzinās ierīci.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_school_1.jpg[/img]

    #329428
    Lcs006
    Participant
Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā