iPhone XS tirdzniecība krievu gaumē

Šogad visā pasaulē jauno Apple flagmaņu tirdzniecība uzsākās ar mazākām rindām nekā parasti. Piemēram, Ņujorkas “ābolveikalu” šturmēja tikai kāds desmits vai mazliet vairāk cilvēku:

Toties uz vispārējā fona lieliski izcēlās krievi Maskavas “ābolveikalā” Re:Store. Tur masveidā stāvēja rindā nevis ar mērķi pirmajam nopirkt iPhone XS vai XS Max, bet gan… pārdot rindu. Epopeja ar rindā stāvēšanu sākās jau dienas piecas pirms tirdzniecības uzsākšanas. Cenas tika rakstītas uz vienkāršiem kartona gabaliem. Jāreģistrējas bija WhatsApp aplikācijā grupās pa 30 cilvēkiem. Sasaukšanās notika katru stundu dzīvajā. Ja kāds nokavēja vairāk par 30 minūtēm, viņa vārds tūlīt tika izdzēsts. Daži kooperējās un stāvēja vairāki cilvēki rindā uz vienu vietu, ik pa laikam mainoties. Tikai izveidoti rindā stāvēšanas Noteikumi, kurus tūlīt nodēvēja par “baušļiem”:

Tas, kuram bija numuriņš ar #1, vietu rindā bija ar mieru atdot par nieka 450.000 RUB (6000 EUR). Desmitā pozīcija maksāja jau 190.000 RUB (2500 EUR). Vieta rindā trešajā desmitā maksāja vairs tikai ap 100.000 RUB. Jo tālāk, jo lētāk. Izrādījās, ka arī Krievijā tik lielu muļķu vairs nav. Neviens neko nepirka. Tomēr vieglās peļņas kārotāji stāvēja līdz pēdējam. Kad atvērās Re:Store durvis, pirmā numuriņa īpašnieks savu biļeti publiski saplēsa žurnālistu kameru priekšā – sak, ja nav kazai piena, tad nav… Pats vainīgs, jo pirms tam bija divi piedāvājumi pārdot rindu par zemāku cenu. Badakāsība darīja savu un piedāvājumi tika noraidīti. Trešā gribētāja pirkt rindu vairs nebija.

Pirmais pircējs, kurš reāli arī nopirka iPhone XS, bija ar kārtas numuru #247. Iepriekšējie 246 vienkārši izklīda, kurnēdami un pukstēdami.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt