IBM pārpērk uzņēmumu Red Hat par $34 miljardiem

IBM maksās $190(€162) par katru Red Hat akciju, kas kopā sasniedz iespaidīgus $34(€29) miljardus. Šī summa ir par 63% lielāka nekā tirgus vērtība, jo piektdienas noslēdzošā akciju vērtība bija vien  $116.68(€99.62). Sakarā ar ieņēmumu samazināšanos un nelabvēlīgo tirgu, Red Hat ir piedzīvojuši akciju vērtības kritumu kopš jūnija, kad katra daļa sasniedza pat $175(€149).

Daļai cilvēku Red Hat asociējas tikai ar Linux distributīvu, bet kompānija tiek raksturota kā pasaulē vadošā atvērtā koda mākoņprogrammatūras piedāvātāja. Galvenie peļņas avoti ir serveru nodrošināšana, pakalpojumu sniegšana un tehniskais atbalsts simtiem milzīgām Fortune 500 kompānijām.

IBM ziņoja, ka Džims Vaithursts turpinās vadīt Red Hat un esošās lokācijas, kā arī struktūras netikšot mainītas. Kompānija saglabās esošo atvērtā koda praksi un devumu  citos projektos. Tāpat tiks veidotas un uzlabotas attiecības ar Red Hat sadarbības partneriem, tostarp tādiem mākoņservisa sniedzējiem kā Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba u.c.

Red Hat tiks pievienota IBM Hybrid Cloud komandai kā atsevišķa apakšvienība. Tā saglabās savu unikālo izstrādes procesa kultūru un atvērtā koda mantojumu. Red Hat izpilddirektors un prezidents Džims Vaithursts saka, ka: “Apvienošanās ar IBM ļaus mums darboties vēl plašākā mērogā, sniegs vairāk resursu un iespēju, tādējādi ļaujot mums atstāt lielāku ietekmi atvērtā koda pasaulē. “

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt