Pienākusi Microsoft Office kārta atcelt atjauninājumus

Atcelti divi atjauninājumi. Trešais mēdz izraisīt ofisa avārijas, bet būtu jāinstalē vienalga

Pēc grūtībām ar Windows 10 oktobra atjauninājumiem, kas beidzot pirms nedēļas tika atkal izlaists ar izlabotu failus dzēsošu kļūdu, izskatās ka ir pienākusi Office kārta izlaist atjauninājumus, kurus nepieciešams atcelt.

Novembra ielāpu otrdienā pirms 2 nedēļām Microsoft izlaida grupu atjauninājumu Office programmatūrai, lai atjauninātu Japāņu kalendāru. Kā zināms, 2017. gada decembrī imperators Akihito paziņoja, ka atteiksies no troņa, lai viņa dēls varētu pārņemt imperatora lomu. Katram imperatoram ir savs ēras nosaukums un kalendāri ir jāatjauno, lai atspoguļotu jauno nosaukumu. Ofisa programmatūras atjauninājumi solīja to izdarīt.

Abi Office atjauninājumi ar koda vārdiem KB2863821 un KB4461522 ir kļūdaini un izraisa biežas avārijas. Uzņēmums apturēja atjaunošanas procesu, bet problēma ir tik liela, ka Microsoft rekomendē visiem instalētājiem nodzēst tos nekavējoties (abiem ir instrukcijas: KB2863821, KB4461522).

Office 365 Click-to-Run versiju lietotājiem tas nav jādara, jo šī versija atceļ atjauninājumu automātiski. Pašrocīga atcelšana ir nepieciešama tikai versijām ar pastāvīgo licenci.

Problēmas rada vēl viens atjauninājums ar nosaukumu KB4461529. Tas liek 64 bitu Outlook 2010 avarēt sāknēšanas procesā. Vadlīnijas situācijas labošanai šajā gadījumā ir savādākas un diezgan nepatīkamas. Atšķirībā no iepriekš minētajiem atjauninājumiem, KB4461529 ir drošības atjauninājums un tā atcelšana netiek rekomendēta. Tā vietā Microsoft iesaka nelietot Outlook un lietot Outlook Web Access. Ņemot vērā, ka avārija notiek uzreiz pēc sāknēšanas, jābrīnās vai tas vispār ticis pārbaudīts.

Avots: arstechnica.com

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt