TikTok aplikācijas mātesuzņēmums apsūdzēts bērnu datu ievākšanā un pārdošanā

TikTok mātesuzņēmums ByteDance ir apsūdzēts par bērnu nelegālu privāttiesību likumu pārkāpumiem, kas saistīti ar lietotāju datu ievākšanu, uzglabāšanu un apstrādāšanu caur video aplikāciju Musical.ly.

ByteDance izveidoja Musical.ly aplikāciju 2017. gadā, vēlāk veicot tās branda nomaiņu, uz tagad masīvi populāro TikTok aplikāciju. Saskaņā ar 3. decembra sūdzību, ByteDance jau, kopš 2014. gada, ir ievākusi datus par Musical.ly lietotājiem, kuri dotajā brīdī bijuši jaunāki par 13 gadiem, bez bērnu vecāku nepieciešamajām atļaujām. Šos datus uzņēmums vēlāk pārdevis reklāmas aģentūrām.

COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act) aizliedz sociālo mēdiju kompānijām ievākt bērnu datus bez nepieciešamajām bērnu vecāku atļaujām. Ja šāda atļaujas netika saņemtas, tad tiek pārkāpti vairāki tiesību akti un uzņēmums saskarsies iespējamiem tiesu procesiem, ko varētu veikt regulatori, piemēram, Federālā tirdzniecības komisija (FTC).

TikTok nesen tika informēts par sūdzībā minētajiem apgalvojumiem. Lai gan mēs nepiekrītam lielākoties minētajiem pārmetumiem, kuri izvirzīti sūdzībā, šobrīd mēs sadarbojamies ar iesaistītajām pusēm, lai atrisinātu šos jautājumus,” sacīja TikTok pārstāvis. “Drīzumā tiks paziņots gala lēmums”.

Šī ir viena no pēdējā laikā izvirzītajām apsūdzības pret Ķīnas uzņēmumu un tā lietotnēm. Likumdevēji nevēlas un baidās par amerikāņu lietotāju datu nonākšanu Ķīnas valdībā. Bytedance jau iepriekš saskāries ar juridiskām nepatikšanām par COPPA akta pārkāpšanu. Šā gada sākumā FTC panāca $5.7 miljonu sodu par COPPA pārkāpumiem Musical.ly aplikācijas ietvaros. YouTube saskārās ar līdzīgiem COPPA pārkāpumiem septembrī, kas rezultējās  $170 miljonu soda naudā.

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt