ASUS ZenBook UX434F apskats

ASUS UX434F ir ZenBook sērijas klēpjdators. Tas ir kompakta izmēra 14 collu klēpjdators. Un kā apgalvo ASUS, tas ir viens no mazākajiem 14 collu klēpjdatoriem pasaulē.

Datora izmērs ir patiešām mazs. Noliekot to blakus ASUS 15 collu izmēra datoram tā izmēri ir patiešām ļoti mazi un 15 collu izmēra dators jau sāk likties mega liels. ASUS UX434F ir par 13% mazāks nekā iepriekšējās paaudzes ZenBook 14 (UX430).

Dizains

ASUS UX434F kompaktā datora izmērs ir 319 x 199 x 16.9 mm. Datora korpuss ir izstrādāts no kvalitatīva metāla, un tā Royal Blue krāsa izskatās diezgan iespaidīgi. Zeltītie akcenti virs tastatūras pogām un uz vāka zeltītais ASUS uzraksts noteikti nepaliks neievērots, ja datoru izmantosiet kādā publiskā vietā.

Dators ir ieguvis Military-grade quality, kas atbilst MIL-STD-810G militārajam standartam attiecībā uz izturību. Dators ir izturīgs prec triecieniem, mitruma un augstām temperatūrām.

Atverot datora vāku pirmais, kas šajā mazajā datorā iekrīt acīs ir tā diezgan lielais skārienpaliktnis. Pirmā doma, kāpēc gan šim kompaktajam datoram tas ir tik liels? Atbilde ir tāda, ka tas nav vienkāršs skārienpaliktnis pie kā esam pieraduši klēpjdatoros. Tas ir Screenpad 2.0 un, tas ir datora papildus displejs, ko iespējams izmantot vairākās iespējās.

Šis Screenpad ir 5.65 collu izmēra displejs un tas iekļauj dažādas lietotnes. Piemēram, Spotify, MyAsus, ciparnīcas lietotni u.c. Uz Screenpad var novietot arī īsceļus Excel, Word u.c. dokumentiem.

Virs datora ekrāna ir novietota arī kamera. Bet tā nav vienkārši parasta kamera. Tā ir 3D infrasarkanā (IR) kamera, kas nodrošina ātru un uzticamu datora atbloķēšanu ar sejas atpazīšanu.

Tehniskā specifikācija

Uz apskatu saņemtais UX343F-A6048T ir aprīkots ar diezgan augstu tehnisko  specifikāciju:
Procesors – Intel Core i7-8565U (4C/8T), 1.8Ghz – 4.6Ghz (Turbo Boost).
RAM – 16GB LPDDR3
Videokarte – Intel UHD Graphics 620, NVIDIA MX 250 (2GB VRAM)
Operētājsistēma – Windows 10 Home 64Bit
Ekrāns – 14 collu FHD, 1920 x 1080, 60Hz, NanoEdge, 100% sRGB
Atmiņa – 1 TB PCI SSD
Svars – 1.26 kg
Izmērs – 319 x 199 x 16.9 mm
Pieslēgvietas – Audio ligzda, 1 x USB 2.0, Micro SD karšu lasītājs, 1 x HDMI, 1 x USB 3.1 Gen 2, 1 x USB-C 3.1 Gen 2
Papildus – 2×2 Wi-Fi (802.11ac), Bluethoot 5.0, izgaismota tastatūra, harman / kardon audio sistēma
Akumulators – 50Wh (Darbības laiks līdz ~12h pēc ražotāja datiem)
Krāsa – Royal Blue
Cena – Pēc pilnā modeļa numura šāds dators maksā sākot no ~1600 Eur (Apskata laikā atradu tikai vienā internetveikalā)

Displejs

ZenBook 14 UX434F ir aprīkots ar FHD IPS displeju. Tā izšķirtspēja ir 1920 x 1080. NanoEdge tehnoloģija nodrošina lielāku ekrāna laukumu mazākā izmērā. Tas nozimē, ka rāmis ap ekrānu ir tikai 2.9 mm biezumā.

Tam ir arī platleņķa tehnoloģija skaidriem attēliem pat tad, ja uz to skatās no lielākiem leņķiem. Ekrāns spēj attēlot 100% sRGB krāsas un tās būs izteiksmīgi spilgtas.

Kā otrais displejs datoram ir Screenpad 2.0, kas ir ekrāns un skārienpaliktnis kopā. Tā izmērs ir 5.65 collas un tam ir 2160 x 1080 izšķirtspēja. ScreenPad 2.0 ir lielisks veids, kā optimizēt personisko darba plūsmu. Varat uzlabot savu izklaidi, atskaņojot mūziku vai videoklipus papildus ekrāna vai izmantojot sociālās lietotnes vai tērzēšanas lodziņus, nepārtraucot galvenā ekrāna izmantošanu.

Veikstpēja

Passmark

UserBenchmark

CineBench R20

CrystalDiskMark


Vai dators ir paredzēts video spēlēm? Teikšu, ka īsti nē un to varat redzēt arī pēc UserBenchmark mērījuma rezultātiem. Protams, spēles uz tā spēlēt var. Bet noteikti tās nebūs AAA tipa spēles, bet gan vecākas ar mazākām sistēmas prasībām. Dators vairāk būs paredzēts ikdienas darbiem un ar to šis klēpjdators tiks lieliski galā. Ja dators būtu aprīkots ar jaudīgāku video karti, tas būtu arī pietiekams video spēļu baudīšanai. Bet, manuprāt, ka datora izmērs ir par mazu, lai uz tā pilnībā izbaudītu un spēlētu video spēles. Pieļauju, ka arī tāpēc ASUS šo datoru ir aprīkojis tikai ar 2GB video karti. Kā darba dators šis Zenbook UX434F būs ļoti labs.

Apex Legends būs iespējams uzspēlēt aptuveni ar vidēji 40 FPS, kas būs ar vidējiem grafikas iestatījumiem un samazinātu izšķirtspēju.

League Of Legends ar vidējiem iestatījumiem darbosies vidēji ap 150 FPS. Ar Very Hight uzstādījumiem varēsiet uzspēlēt vidēji ar 100 FPS.

Galerija

Vērtējums

Patika

  • Lielisks ekrāns ar mazām apmalēm
  • Kaut arī Screenpad 2.0 pielietojums ir ierobežots, tas var lieliski noderēt ikdienas lietošanai
  • Izturīgs un glīts dizains
  • 14 collu displejs 13 collu izmēra šasijā

Varēja būt labāk

  • Ieslēgšanas On/Off pogas novietojums. Prasītos ārpus kopējās tastatūras
  • Nav Thunderbolt 3.0 porta

Secinājumi

ASUS ZenBook UX434F noteikti ir lielisks konkurents MacBook Air datoriem. Jāsaka, ka jaudas ziņā tas ir pārāks par Mac Air. Cenas un specifikācijas ieguvums noteikti par labu būs ASUS ZenBook datoram. Līdzīga aprīkojuma Macbook Air cena ir sākot no ~2400 Eur, kas ir daudz salīdzinot ar ZenBook piedāvājumu. Un Macbook Air var nebūt aprīkots ar Core i7 procesoru un ne ar papildus video karti (tikai integrēto), ko nodrošina šāds ZenBook dators. Vienīgais, kas šim datoram pietrūkst ir Thunderbolt 3.0 ports. Kompakto klējpdatoru būs ļoti ērti visur paņemt līdzi. Tas ir viegls un to izmērs ir mazs, ērtai pārvietošanai.

Ja meklējat datoru video spēlēm, tad šis ASUS ZenBook nebūs tam paredzēts. Tad noteiki skatieties ASUS ROG sērijas virzienā. Ikdienas darbiem un lietošanai dators būs ļoti labs un dators nepievils veicot dažādus darbus.

Ja rodas vēlme pēc vēl lielāka papildus displeja, tad ir vērts apsaktīt ASUS Zenbook Pro Duo klēpjdatoru.

Jāsaka, ka kopumā ASUS ZenBook UX434F dators ļoti patika. Sākumā gan bija grūti pierasts pie mazā izmēra un rakstīšana sagādāja grūtības, jo bieži vēloties nodzēst burtus nospiedās poga “=”, ne “backspace”. Jārēķinās arī, ka aizmugures vākam patiks atstāt jūsu pirkstu nospiedumus, tādēļ nāksies to biežāk notīrīt. Screenpad 2.0 ir iespēja arī izslēgt un lietot to kā parastu skārienpaliktni, ja nav nepieciešamības izmantot papildus displeju. Galvenais displejs ir fantastisks un lietojot ilgākā periodā nejutu acu nogurumu. Arī harman/kardon audio sistēma ir ļoti laba un nebūs jāsūdzas par audio kvalitāti.

Vai šo datoru ir vērts iegādāties?
Jā, šo datoru ir vērts iegādāties, ja meklējat kompakti mazu un vieglu klēpljadotru. Tas ir ļoti jaudīgs idkienas lietošanai un par saprātīgu cenu, salīdzinot ar Macbook Air datoriem.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt