Lucid Motors piedāvās vissātrāk uzlādējamo elektroauto

Lucid Motors paziņoja, ka gaidāmais pilnīgi elektriskais sedans Lucid Air būs “visātrāk uzlādējamais elektriskais transportlīdzeklis, kāds šobrīd būs pieejams”. Kompānija apgalvo, ka Air spēs uzlādēt ar ātrumu līdz 20 jūdzēm (32 km) minūtē – tas nozīmē, ka aptuveni 300 jūdzes (483 km) ir apmēram 20 minūtes.

Šis uzlādes laiks ir iespējams, izmantojot 900 voltu lādētāju ar maksimālo uzlādes ātrumu virs 300 kW. Salīdzinājumam – Tesla V3 Supercharger var nodrošināt 250 kW, kas darbojas līdz aptuveni 15 jūdzēm (24 km) minūtē.

Lucid sadarbojas ar Volkswagen meitasuzņēmumu Electrify America, lai izveidotu tādu ātro lādētāju tīklu. Šie lādētāji, kas izmantos kombinētās uzlādes sistēmas standarta lādētājus, tiks nodoti dažām no Electrify America 2000 publiskajām uzlādes stacijām, lai gan precīzs skaits un laiks joprojām nav zināms.

Šīs ziņas seko Lucid pagājušās nedēļas paziņojumam, ka Air būs sasniedzis braukšanas attālumu – 517 jūdzes (832 km), tas ir 28 procentu uzlabojums salīdzinājumā ar Tesla Model S Long Range Plus.

Elektrisko transportlīdzekļu uzlāde bieži prasa laiku, taču precīzs laiks dažādiem transportlīdzekļiem ir atšķirīgs, un tas ir atkarīgs no daudziem mainīgiem lielumiem, piemēram, enerģijas avota un transportlīdzekļa lādētāja jaudas. Autoražotāji strādā, lai samazinātu šo uzlādes laiku, lai paplašinātu elektroauto pievilcību.

Uzņēmums arī izstrādā mājas lādētāju, kas būs “pirmās maiņstrāvas uzlādes stacija ar divvirzienu uzlādi”. Lielākā daļa elektroauto lādētāju ir vienvirziena, tas nozīmē, ka elektrība plūst no elektrotīkla uz transportlīdzekli. Lucid apgalvo, ka tā lādētāji darbosies divējādi, tādējādi divvirzienu. Tas klientiem ļaus izmantot savu Lucid Air, lai darbinātu savas mājas vai brīvdienu mājas, kas atrodas ārpus tīkla, sacīja Lucid Motors.

 

Avots: Theverge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt