Virgin Orbit pirmo reizi sasniedz orbītu

Virgin Orbit

Vakar Virgin Orbit pirmo reizi orbītā palaida savu LauncherOne raķeti. Ar šo misiju rakete zemajā Zemes orbītā NASA vārdā nogādāja vairākus satelītus. Tas ir būtisks notikums mazajam uzņēmumam – uzņēmums ir pierādījis, ka tā hibrīda nelielā izmēra piegādes raķete strādā kā paredzēts. Tas nozīmē, ka uzņēmums drīzumā varētu pievienoties citiem lielajiem uzņēmumiem un sākt piedāvāt savas palaišanas sistēmas komerciālu ekspluatāciju.

Šis ir Virgin Orbit otrais mēģinājums sasniegt orbītu. Pirmais mēģinājums maija beigās beidzās ar LauncherOne raķetes uzsākto automātisko dzinēju drošības izslēgšanu neilgi pēc tam, kad tika atdalīts Cosmic Girl gaisa kuģis – pārveidotais Boeing 747, kas transportē raķeti uz tās palaišanas augstumu. Uzņēmums sacīja, ka no šī mēģinājuma uzzināja daudz, tostarp identificēja galveno kļūdu, lai to novērstu nākamajā reizē.

Virgin Orbit unikālā vērtība nelielajā palaišanas tirgū ir spēja pacelties un nolaisties no tradicionālajiem skrejceļiem, pateicoties tā nesēj lidmašīnai un raķešu palaišanas pieejai. 2017. gadā uzņēmums atdalījās no Vigin Galactic, lai pilnībā koncentrētos uz palaišanas raķešu izstrādi, bet Virgin Galactic – pilnībā koncentrētos uz savu galveno mērķi – piedāvāt komerciālus lidojumus kosmosā.

Pēdējā laikā arvien vairāk un vairāk dzirdam par dažādiem uzņēmumiem un to sasniegumiem kosmosā. Arī kosmosa sfēras tirgus tiek piepildīts ar dažādiem nedaudz atšķirīgiem risinājumiem satelītu nogādāšanai orbītā. Taču paralēli tam uzņēmumi strādā arī pie komerciāliem lidojumiem kosmosā. Tie pagaidām var šķist pat nedaudz neaptverami, bet, ja jau arvien vairāk uzņēmumi pievēršas šai idejai, tie varētu vairs nebūt tālā nākotnē.

Specifisko veidu, kā Virgin Orbit nogādā orbītā satelītus, var apskatīt šajā video:

https://www.youtube.com/watch?v=DdkHRiiAKUM&ab_channel=VirginOrbit

Avots: TechCrunch

Attēla avots: www.virginorbit.com

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt