Padomi, kā iegūt to darbu, ko vēlies

Darba meklēšana ir kas vairāk kā sludinājumu skatīšana un CV nosūtīšana. Ir arī svarīgi pārliecināties, ka esat piemērots konkrētajam amatam un esat sagatavojies, lai atbildētu uz jautājumiem darba intervijas laikā.

Lai darba meklējumi būtu veiksmīgi, ir jāizmanto noteiktas metodes, kas ļauj izcelties citu darba meklētāju vidū. Izmantojiet šos padomos, lai palīdzētu gūt panākumus konkurētspējīgā tirgū un iegūt to darbu, ko vēlaties.

Nosakiet savus karjeras mērķus

Izdomājiet, kādu karjeru vēlaties. Īpaši būtisks šis jautājums ir tiem, kuri uzsāk savas karjeras veidošanu vai arī vēlas to radikāli mainīt. Izvērtējiet savas intereses, līdzšinējo pieredzi, prasmes. Nosakiet skaidru, reālistisku mērķi un soļus, kas vajadzīgi, lai dotos vēlamajā virzienā. Mērķa izvirzīšana atvieglos darba meklējumus, ļaujot koncentrēties uz būtisko.

Plānojiet un sagatavojieties

Lai darba meklējumi vainagotos panākumiem, tam jāvelta pietiekami daudz laika. Saplānojiet savu ikdienu, izlemiet, kad un cik ilgu laiku veltīsiet sludinājumu izskatīšanai un pieteikumu sūtīšanai.

Pārliecinieties, ka Jūsu CV ir korekts un informācija tajā ir atjaunota. Ja Jums ir nepieciešama palīdzība CV veidošanā, noderēs kāds CV paraugs, ko var atrast internetā.

Izmantojiet dažādus darba meklēšanas resursus

Nebaidieties izmantot dažādas darba meklēšanas iespējas – skatiet darba sludinājumus tiešsaistē un laikrakstos, apjautājiet radiniekus, draugus un paziņas, izmantojiet NVA pakalpojumus.

Pielāgojiet savu CV

Pielāgojiet savu CV katram darbam, kam piesakāties. Izpētiet darba aprakstu, lai noteiktu, kāpēc esat tam piemērots. Pēc tam papildiniet savu CV ar prasmēm, pieredzi un sasniegumiem, kas attiecas uz šo konkrēto amatu. Personai, kura izskata ļoti daudz CV, vajadzētu uzreiz saprast, kādas ir Jūsu prasmes un kāpēc tieši Jūs varētu būt piemērots šim amatam.

Līdzīgi jāpielāgo arī motivācijas vēstule. Jūs varat iepriekš sagatavot paraugu un tad to pielāgot pēc vajadzības.

Ievāciet informāciju par uzņēmumiem

Pirms sūtiet pieteikumu, noteikti arī pameklējiet informāciju par uzņēmumu. Tas Jums dos priekšstatu par uzņēmuma vērtībām, darba kultūru, pakalpojumiem, darba vidi. Iegūtā informācija noderēs arī rakstot motivācijas vēstuli un darba intervijas laikā.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt