Google Chat pievieno paziņojumus, kas brīdina par iespējamām ļaunprātīgām ziņām

Google Chat ir aizstājis Hangouts un tagad rādīs paziņojumus, kas brīdina par iespējamām ļaunprātīgām ziņām no citiem personīgiem kontiem, kuru mērķis ir iegūt sensitīvu informāciju.

Savā 2022. gada I/O izstrādātāju konferencē Google apsprieda vairākus drošības pasākumus, ko uzņēmums ir ieviesis, lai uzlabotu lietotāju drošību, tostarp brīdinājumus par iespējamām drošības problēmām un ieteikumus to novēršanai. Google arī izklāstīja citus drošības pasākumu plānus, piemēram, izvērstu divpakāpju pārbaudi, reklāmu pielāgošanu un plašāku datu drošību.

Jaunie brīdinājumi vispirms parādījās Gmail Workplace kontos, lai norādītu uz mēģinājumiem aizvilināt lietotājus ar saiti, ko varētu izmantot sensitīvas informācijas ievākšanai, maldināšanai vai vīrusu izplatīšanai. Jau aprīļa beigās Google izvērsa brīdinājumus Google Docs, brīdinot lietotājus par iespējamiem ļaunprātīgiem failiem vairākās Google Workspace lietotnēs (Docs, Sheets, Slaides un Drawing) neatkarīgi no tā, no kurienes lietotāji atvēruši saiti.

Jaunie paziņojumi nākamo nedēļu laikā lēnām parādīsies visiem lietotājiem – gan personiskajiem Google kontiem, gan visiem Google Workspace klientiem.

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt