Lietotnes Snapchat jaunā funkcija CPR LENS, iespējams, glābs dzīvības

Snapchat uzskata, ka jaunā lietotnes funkcija, kas veidota lietotāju izglītošanai par to kā veikt sirds un plaušu reanimāciju (CPR), varētu glābt kāda dzīvību.

Pēc Snapchat pārstāvja teiktā: “Šī jaunā izglītojošā pieredze ļaus iemācīties vairāk par CPR un parādīs piemēru AR vidē, kur varēs apskatīt cilvēkus, kuri veic šīs metodes un pārbaudīt savas zināšanas, atbildot uz jautājumiem. Lietotāji pat var piedalīties interaktīvās spēlēs, kas palīdzēs izprast krūškurvja kompresijas veikšanas ritmu.’’

Jaunā funkcija pieejama Snapchat  lietotnē pie objektīva filtru sadaļas un paslēpta zem nosaukuma CPR LENSJaunais kameras filtrs veidots sadarbībā ar sarkanā krusta labdarības organizāciju.

Apple un Google lietotņu veikalos jau ir daudz lietotņu, kas māca veikt sirds un plaušu reanimāciju. Taču Snapchat piebilst, ka lietotnei jau ir vairāk kā 340 miljonu aktīvu lietotāju katru dienu. Uzņēmums apgalvo, ka šī funkcija būs interaktīvāks un interesantāks mācīšanās process.

Saskaņā ar pētījumu, 7 no 10 sirdsdarbības apstāšanās gadījumiem notiek blakussēdētāju acu priekšā, un tomēr tikai 20% mēģina sniegt pirmo palīdzību.

Bijušais futbolists Fabrice Muamba par Snapchat jauno kameras filtru izteicies: “Visiem ir piekļuve sociālajiem tīkliem, kāpēc gan neiedrošināt Snapchat lietotājus iemācīties veikt vienkāršu CPR?’’ Fabrice Muamba piemin: “Funkcija ir pašsaprotama un viegli lietojama. Tā ir par gatavību un spēju iet un darīt, nevis baidīties un nedarīt neko.”

Jaunā Snapchat piedāvātā AR pieredze nodrošinās lielāku izpratni par to, ko darīt situācijās, kuras pieprasa pirmo palīdzību. Tā izglītos cilvēkus par šo procesu un, iespējams, kalpos kā “pierakstu lapiņa” īstās situācijās.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt