Sadarbība digitālās nākotnes labā: divdesmito reizi norisinās Huawei Globālo Analītiķu samits

19. aprīlī Huawei atklāja savu 20. ikgadējo Globālo analītiķu samitu (HAS). Samitā piedalījās vairāk nekā 1000 nozares analītiķu, finanšu analītiķu, viedokļu līderu un plašsaziņas līdzekļu pārstāvju no visas pasaules. Viņi pulcējās, lai apspriestu IKT nozares stāvokli, tostarp attīstības stratēģijas, digitālās transformācijas attīstības plānus un nozares nākotnes tendences.

Konferenci atklāja Sabrina Mena (Sabrina Meng), Huawei valdes priekšsēdētāja vietniece, rotējošā valdes priekšsēdētāja un finanšu direktore, sniedzot galveno runu. “Digitalizācija ir zilais okeāns visai nozarei,” viņa teica. “Huawei turpinās investēt tādās jomās kā savienojamība, skaitļošana, datu glabāšana un mākonis.”

“Mūsu mērķis ir nodrošināt klientiem digitālo infrastruktūru, kurai ir pēc iespējas vienkāršāka arhitektūra ar augstāko iespējamo kvalitāti – tā nodrošina vislabāko iespējamo pieredzi ar iespējami zemākām izmaksām. Mūsu mērķis ir palīdzēt organizācijām kļūt digitālām četros soļos: digitalizēt procesus, veidot digitālās platformas, nodrošināt uz platformām balstītu mākslīgo intelektu un izmantot iegūto informāciju praksē. Ir pienācis laiks kopā zelt šajā jaunajā un aizraujošajā digitālajā nākotnē.”

Mena dalījās ar trīs galvenajām atziņām, kas gūtas no Huawei gandrīz 10 gadu digitālās transformācijas pieredzes. “Pirmkārt, būtiska ir stratēģija. Savā būtībā digitālā transformācija ir saistīta ar stratēģisku plānošanu un stratēģiskām izvēlēm. Jebkuras veiksmīgas digitālās transformācijas pamatā jābūt stratēģijai, nevis tehnoloģijai.”

“Otrkārt, visa pamatā ir dati,” viņa turpināja. “Taču dati rada vērtību tikai tad, kad tie ir pieejami visā organizācijā, tāpēc metodiska datu pārvaldība ir ļoti svarīga. Datu integrēšana dažādās dimensijās sniegs vēl lielāku pievienoto vērtību.”

“Treškārt, zināšanas ir mērķis. Dati no jauna pārdefinē produktivitātes jēdzienu. Datu digitalizācija un digitālo platformu izveide palīdz attīrīt, vizualizēt un apkopot informāciju, liekot pamatu digitālajai transformācijai. Izmantojot viedo informāciju, dati kļūst pieejami pēc pieprasījuma, vieglāk saprotami un izmantojami, tādējādi digitālā transformācija tiek pacelta nākamajā līmenī.” 

Pasākumā uzstājās arī Huawei Stratēģiskās pētniecības institūta prezidents Dr. Čou Hons (Dr. Zhou Hong). Viņš dalījās ar Huawei izvirzītajām hipotēzēm un vīzijām par nākotnes viedo pasauli, sīki izklāstot, kā mēs varam pārveidot pieredzi strukturētās zināšanās un likt pamatus mākslīgajam intelektam.

“Lai virzītos uz viedo pasauli, ir būtiski pārdomāt pieeju tīkliem un skaitļošanai,” sacīja Čou. “Tīklu jomā mums jau ir viss nepieciešamais, lai pārsniegtu Šenona teorēmu robežas – kā arī šīs teorijas pielietu – un nākamajā desmitgadē 100 reizes palielinātu tīklu iespējas. Attiecībā uz skaitļošanu mēs virzīsimies uz jauniem modeļiem, infrastruktūrām un komponentiem, kā arī uzlabosim mūsu spējas gan izprast, gan kontrolēt mākslīgo intelektu. Mēs arī turpināsim pētīt mākslīgā intelekta pielietojumu rūpniecībā, zinātnē un citās jomās.”

Abām galvenajām uzrunām sekoja paneļdiskusija par digitālās produktivitātes lomu rūpniecības digitalizācijas veicināšanā, par izaicinājumiem, ar kuriem nozares saskaras digitalizācijas procesā, ieteicamajiem pasākumiem, kā arī nozares gaidām digitālās produktivitātes veidošanas procesā. Paneļdiskusijā piedalījās Ķīnas Dienvidu elektroenerģijas tīkla korporācijas (China Southern Power Grid Corporation) galvenais eksperts un tās Digitālā elektrotīkla grupas rīkotājdirektors Li Pens (Li Peng), Honkongas lidostu pārvaldes inženierzinātņu un tehnoloģiju izpilddirektors Liangs Jundzji (Liang Yongji), GSMA tehnoloģiju nodaļas vadītājs Lielajā Ķīnā Liu Hons (Liu Hong) un Economist Impact tehnoloģiju un sabiedrības direktors Čārlzs Ross (Charles Ross).

2023. gads iezīmēja ikgadējā Huawei Global Analyst Summit divdesmitgadi. Šā gada samits kopā ar plašu sesiju klāstu norisinās no 19. līdz 20. aprīlim.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt