Viedtālruņa lietošanas etiķetes Dziesmu un deju svētku laikā

Sākoties XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem, “Tele2” atgādina par viedtālruņa lietošanas etiķeti svētku koncertos un pasākumos. Kā atzīmē uzņēmumā, viedtālruņu lietošanas etiķete svētku laikā ir stāsts par elementāru pieklājību un gatavību rēķināties ar citiem – gan svētku viesiem, gan dalībniekiem.

Izvairies no nepārtrauktas filmēšanas

Koncertu vai deju uzvedumu laikā aicinām izvairīties no nepārtrauktas filmēšanas. Ir ļoti kaitinoši un traucējoši sēdēt aiz vai blakus cilvēkam, kas visu laiku tur paceltas rokas, lai filmētu notiekošo. Tāpat arī, uzņemot video vai pašiņus jeb selfijus, jāpārliecinās, ka tas netraucē apkārtējiem. 

Izvairies no citu cilvēku iekļaušanas kadrā

Būtiski atcerēties, ka jāizvairās video vai foto kadrā iekļaut citus cilvēkus. Ja tas nav iespējams, jājautā gan pieaugušajiem, gan bērniem, vai drīkst publiskot attēlus vai video, kuros viņi redzami tuvplānā. Tas pats attiecas arī uz tiešraidēm sociālajos tīklos. 

Atceries izslēgt telefonam skaņu

Priekšnesumu laikā noteikti jāatceras izslēgt skaņu un jāizvairās atbildēt uz telefona zvaniem. Ja tomēr telefona sarunu nav iespējams atlikt, ieteicams izvēlēties vietu attālāk no citiem cilvēkiem un runāt pieklusināti.

Būsim pieklājīgi

Publiskā vidē vajadzētu atturēties no skaļas personīgu vai profesionālu tēmu apspriešanas – reizēm apkārtējiem personīgas lietas ir nepatīkami klausīties. Tāpat arī pasākumu laikā neskatāmies un nelietojam savu telefonu – arī samazināts telefona ekrāna apgaismojums var būt traucējošs apkārtējiem. 

Tas, cik bieži cilvēks izmanto savu viedtālruni, ir pilnībā atkarīgs no katra individuāli, tomēr vienmēr ir jāpatur prātā, ka tam ir savs laiks un vieta. 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt