X sāk eksperimentēt ar maksu jaunajiem lietotājiem

X, agrāk Twitter, paziņoja, ka sāk jaunu eksperimentu, lai iekasētu maksu 1 ASV dolāru gadā par jauniem nepārbaudītiem/neverificētiem lietotājiem un tie varētu mijiedarboties ar ziņām un ierakstiem. Kompānija sacīja, ka šis šobrīd tiek testēts Jaunzēlandē un Filipīnās un esošie lietotāji netiks ietekmēti skarti ar šo maksu.

Lietotāji varēs veidot saturu, atzīmēt “patīk”, pārpublicēt (repost), atbildēt uz ierakstiem, atzīmēt (bookmark) un citēt ziņas par šo samaksu. Jaunie bezmaksas lietotāji saņems tikai lasāmu kontu, lai skatītu ziņas un sekotu kontiem.

Kompānijas atbalsta kontā noskaidrots, ka šī “Not A bot” programma nav peļņas virzīta. Īlonam Maskam piederošais uzņēmums sacīja, ka šī programma lietotnei palīdzēs samazināt surogātpastu.

“Šis jaunais tests tika izstrādāts, lai stiprinātu mūsu jau tā veiksmīgos centienus samazināt surogātpastu, manipulācijas ar mūsu platformu un robotu aktivitāti, vienlaikus līdzsvarojot platformas pieejamību ar nelielo maksas summu. Tas nav peļņas dzinulis,” sacīja uzņēmums.

Savā atbalsta lapā kompānija sacīja, ka dalīsies ar programmas efektivitātes rezultātiem surogātpasta apkarošanā.

Šis oaziņojums nāk pēc tam, kad Masks sacīja, ka X plāno iekasēt no lietotājiem nelielu ikmēneša maksājumu par X pakalpojuma izmantošanu. Lai gan maksājums testa programmā ir ikgadējs, princips ir tāds pats.

Jūnijā X (kas tolaik bija Twitter) sāka pieprasīt lietotājiem pieteikties vietnē, lai skatītu ziņas. Pēc vairākām dienām platforma atsauca šo prasību un atļāva nereģistrētiem lietotājiem skatīt ziņas.

X šobrīd ir tikai viens 8 EUR mēnesī abonēšanas plāns. Tomēr saskaņā ar nesen atklāto kodu, uzņēmums varētu ieviest trīs abonēšanas plānus, no kuriem viens būtu pilnībā bez reklāmām.

Avots: TechCrunch

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt