Apple nobloķējuši jauno Android iMessage lietotni

Piektdien Beeper Mini lietotāji ziņoja, ka, sūtot un saņemot zilos burbulīšus, saskarās ar problēmām. Iespējams, aplikācijas nobloķēšana Apple nelikās grūts darbs.

Tā vien šķiet, ka Beeper Mini bija pārāk labs, lai būtu patiesība – vai arī īslaicīgs sapnis. Mazāk kā nedēļu pēc palaišanas, aplikācija sāka piedzīvot tehniskas ķibeles: lietotāji pēkšņi nevarēja ne nosūtīt, ne saņemt zilo burbulīšu ieskautās ziņas. Problēmām attīstoties, klienti sāka kļūt ļoti neapmierināti, izsakot domas skaļi Reddit lietotnes Beeper komūnā. Jaunie lietotāji nespēja aktivēt savus Android tālruņu numurus, kas norādīja, ka Apple ir tikuši klāt Beeper vājajām vietām.

Beeper Mini ir mēģinājums mainīt Apple ziņojumapmaiņas protoklu. 16 gadus vecam vidusskolniekam tas veiksmīgi izdevās, un brīdi aplikācija pat darbojās nevainojami.

Kvins Nelsons, Snazzy Labs, izveidoja viedo, kur apskata tehniskās detaļas. Beeper veidotāji ticēja – drīzāk cerēja -, ka priekš Apple tas būs pārāk sarežģīti ņemties ar lietotnes bloķēšanu, izrādās gan, ka tas bija vieglāk nekā domāts.

Šis nopietni ietekmē Beeper plānus, jo uzņēmums cerēja attīstīt to par “viss vienā” saziņas aplikāciju, kas ar laiku ietvers RCS un SMS.

Ēriks Migicovskis, Beeper izpilddirektors, nenoliedz, ka Apple veiksmīgi ir bloķējuši Beeper. “Ja tie ir Apple, tad, manuprāt, svarīgākais jautājums ir: ja Apple tiešām rūp iPhone lietotāju privātums un drošība, kāpēc viņi aptur pakalpojumu, kas, tā vietā, lai sūtītu nedrošos SMS, saviem klientiem ļauj nosūtīt šifrētas ziņas Android lietotājiem? Ar viņu paziņojumu par RCS atbalstu, ir skaidrs, ka Apple apzinās savas vājās vietas. Beeper Mini ir šeit šodien un strādā izcili. Kāpēc jāuzspiež iPhone lietotājiem atgriezties pie nešifrētu SMS nosūtīšanas saziņā ar Android tālruņiem?”

Iepriekšējie mēģinājumi iespējot iMessage Android tālruņos, piemēram, Beeper oriģinālā aplikācija, iekļāva sarežģītas sistēmas ar Mac datoru iesaisti, kas ir ielogojušies Apple ID. Nothing, OnePlus līdzdibinātāja Karla Pie jaunuzņēmums, nesen vēlējas ieviest arī savos viedtālruņos iMessage, bet to plānu ātri vien apturēja bažas par drošību un privātumu. Beeper Mini līdz šim bija iespaidīgākais mēģinājums, jo patiesībā savienojās ar Apple serveriem. Ja vien uzņēmums kaut kā neapies Apple “barikādes”, tas kļūs par vēsturi.

Avots: TheVerge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt