Copilot arī uz Windows klaviatūrām

Windows 11 windows key pc

Windows 11 ierīces saņems lielākās izmaiņas gandrīz 30 gadu laikā. Klaviatūrām tiks pievienota “Copilot” poga. 

Šī ir “pirmā nozīmīgā pārmaiņa Windows datoru klaviatūrām gandrīz trīs gadu desmitu laikā,” pievienojoties zināmajai Windows pogai kā “galvenā datora tastatūras daļa”. Tā vēsta Jusufs Mehdi, Microsoft izpilddirektors viceprezidents un galvenais patērētāju mārketinga vadītājs.

Paralēli sacenšoties ar citiem tehnoloģiju gigantiem – Google, Amazon, Anthropic utt. -, solis simbolizē vienu no priekšrocībām, ko sniedz Microsoft plaši izmantotā operētājsistēma. Tādējādi uzņēmums veikli ieņem savu vietu saulē ar MI (mākslīgais intelekts) tehnoloģijām. 

Kā vēsta ziņa Microsoft publikācijā, “kad Copilot funkcija ierīcē nav pieejama vai iespējota, nospiežotCopilot pogu, tiks atvērts meklētājs,” atsaucoties uz Windows pogas funkciju. 

Copilot ir MI tērzēšanas robots, ko var izmantot, lai kontrolētu ierīces sistēmas iestatījumus. Copilot arī piedāvā izmantot Microsoft Bing Chat, kas ietver plašu spektru ar interesantām atbildēm. 

“Nākamajās dienās līdz CES, Jūs redzēsiet, kā mūsu ekosistēmas partneri atklās Copilot pogu uz jaunajiem Windows 11 datoriem. Tie būs pieejami vēlāk šajā mēnesī līdz pat pavasarim, piedāvājumā ietvertas arī drīzumā pieejamās Surface ierīces,” Mehdi raksta publikācijā.

Kopš publikācijas brīža, iesaistītie datoru izstrādātāji nav nosaukti, kā arī nav skaidrs, kā Microsoft viņus motivēs pievienot šo Copilot pogu.

Sākotnējie attēli norāda, ka poga atrodas blakus Alt, atstarpes taustiņa labajā pusē. Iepriekš šo vietu ieņēma ekrānšāviņa taustiņš, citreiz – otra Ctrl poga, Fn vai Windows taustiņš.

Avots: GeekWire

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt