Tims Kuks lauž Džobsa vadības stilu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Tims Kuks lauž Džobsa vadības stilu

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kaut arī jaunais Apple vadītājs Tims Kuks dziļi ciena Stīva Džobsa mantojumu, viņš tomēr sev izstrādājis pilnīgi atšķirīgu vadības stilu – tā raksta žurnāla Fortune redaktors Ä€dams Lešinskis.

“Liekas, ka lielākā Apple darbinieku daļa ar Kuku jūtas ievērojami komfortablāk,” raksta Lešinskis. “Viņš bieži piesēžas pie kāda kafejnīcā pusdienas pārtraukumā, kamēr Džobss parasti pusdienoja kopā ar dizaina grupas vadītāju Džonatanu Aivu. It kā neliels žests, bet nozīmē daudz – kā darbinieki var pieņemt un komunicēt ar savu CEO.”

Arī citu IT sfēras kompāniju kolēģi par Kuku izsakās pozitīvi: “Kad mēs tikāmies, viņš bija absolūti piezemēts, neoficiāls, izskatījās elastīgs un pievērsa uzmanību detaļām. Ar Kuku bija viegli runāt. Es pilnīgi aizmirsu, ka manā priekšā ir Apple CEO. Tiekoties ar Džobsu, es ko tādu nejutu.”

“Džobsu Applē vienlaicīgi cienīja, mīlēja un baidījās,” turpina Lešinskis. “Kuks, bez šaubām, ir prasīgs vadītājs, bet viņš nav briesmīgs. Viņš ir cienījams, bet Kuka priekšā nejūt bijību. Applei ieejot jaunā korporatīvās vēstures etapā, tai nav vajadzīgs CEO-dievs, bet gan parasts mirstīgais, kurš saprot, kā darāms darbs.”

Viens no zīmīgiem momentiem bija investoru tikšanās ar Timu Kuku ziemā, kurā tiem bija iespēja tikties ar vadītāju dzīvajā, un viņš bija atvērts, atbildēja uz visiem jautājumiem bez aizķeršanās. Pēc ilgiem laikiem akcionāriem bija šāda izdevība, jo Džobss reti vēlējās pagodināt tos ar savu uzmanību.

“Dažreiz Kuks pats ķērās pie uzdevumiem, kuri jau sen satrauca Apple un tās darbinieku prātus,” raksta Lešinskis. “Tā vien liekas, ka viņam ir samilzušo problēmu saraksts, kuras Džobss regulāri ignorēja vienkārši dēļ savas spītības.

Un Kuks neprasa sev: kā šādā situācijā būtu rīkojies Džobss? Viņš vienkārši pats pieņem lēmumus. Uzvedība un tonis ir mainījušies, bet tas ir likumsakarīgi. Visumā kompānija Apple kļuvusi atvērtāka un ievērojami saliedētāka.”

Bet ir arī negatīvās puses – kā izsakās bijušais viceprezidents Makss Peilijs (Max Paley), kurš Apple pameta 2011. gadā pēc 14 gadu darba kompānijā: “Man stāstīja, ka tagad visās nozīmīgās sanāksmēs Kuks ap sevi pulcē galvenokārt projektu vadītājus un menedžerus darbam ar piegādātājiem. Kad vēl es tur biju, inženieri izvirzīja savas prasības, un vadītāju pienākums bija tiem sagādāt visu nepieciešamo.”

[img]https://notepad.lv/userpix/28_tim_cook_1.jpg[/img]

Fortune

Triggers
    Participant

Pamazām jau beigsies tā Jobsa glorificēšana.

Brutto
    Participant

Bet, varbūt, ja Apple-i nebūtu bijis tāds Stīvs Džobss, kā Maskavas “Dinamo” – Znaroks, tad sazin vien kā būtu :0

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā